Mam jeszcze jedno pytanie ,jaki jest ten kod na nolimit ,aby go wbić chyba że to z automatu bo narazie nie będę aktywował tego startera bliżej końca mc z tego względu iż takie życzenie ma osoba 

To jeszcze dopytam dla pewnościbabciagienia1p pisze: ↑03 paź 2023, 06:43@xperia
1) Pakiety jednorazowe:
a) 0,5 GB za 4,- zł
b) 1 GB za 5,- zł
c) 2 GB za 9,- zł
d) 4 GB za 15,- zł
e) 10 GB za 25,- zł.
2) sobotnie kody z gazety na 50 MB.
viewtopic.php?f=76&t=82383&p=1158108#p1158108
Uwaga! "Tańsze" pakiety jednorazowe o tych samych - jak wyżej - rozmiarach "znikają" w przypadku niewykorzystania.
Faktycznie jest jakiś problem z kodami na 10 minut wysłanymi dzisiaj. Ja na wszystkich swoich numerach wysłałem koło 10.00 i do tej pory cisza...neotele pisze: ↑06 paź 2023, 10:21Czy dziś (w piątek) wpisywanie kodów z gazety Fakt działa Wam poprawnie?
Pytam, bo omyłkowo wpisałem błędny kod na 10 min., jednak po jego wpisaniu nie pojawił się komunikat, że został wpisany błędny kod (jak to wcześniej miało miejsce w takich sytuacjach).
A po pewnym czasie, gdy się zorientowałem, wysłałem poprawny kod. I tu też nie było zwyczajowego potwierdzenia, że "benefit został zlecony do aktywacji".
I ciągle nie ma, pod kodem *106# , informacji o przyznaniu tych 10-ciu minut i przedłużeniu ważności skumulowanych minut o 7 dni.
Zadzwoniłem na infolinię. Podobno coś się im wysypało i mają awarię. Miła konsultantka bez problemów aktywowała pakiecik na wszystkich numerachmacqmacq pisze: ↑06 paź 2023, 10:37Faktycznie jest jakiś problem z kodami na 10 minut wysłanymi dzisiaj. Ja na wszystkich swoich numerach wysłałem koło 10.00 i do tej pory cisza...neotele pisze: ↑06 paź 2023, 10:21Czy dziś (w piątek) wpisywanie kodów z gazety Fakt działa Wam poprawnie?
Pytam, bo omyłkowo wpisałem błędny kod na 10 min., jednak po jego wpisaniu nie pojawił się komunikat, że został wpisany błędny kod (jak to wcześniej miało miejsce w takich sytuacjach).
A po pewnym czasie, gdy się zorientowałem, wysłałem poprawny kod. I tu też nie było zwyczajowego potwierdzenia, że "benefit został zlecony do aktywacji".
I ciągle nie ma, pod kodem *106# , informacji o przyznaniu tych 10-ciu minut i przedłużeniu ważności skumulowanych minut o 7 dni.![]()