• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 2 z 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Co myślisz o Rebrandingu ERY

Jestem za T-Mobile!
82
49%
Jest mi obojętne
34
20%
Chciałbym, żeby ERA została
50
30%

#114336  autor: kafelski
 16 paź 2006, 14:48
T-Mobile Polska?? FISHLABS

#114398  autor: szejkspir
 16 paź 2006, 21:22
Cóż mogę powiedzieć, jestem klientem Ery od 4-5 lat. Troszkę się już przywiązałem do tej sieci. Ale ostatnio troszkę się wkurzyłem na nią, z różnych powodów, o których nie będę teraz pisał. Mimo wszystko jakby nie patrzeć Era ma całkiem ciekawe oferty, może nie doskonałe, ale lepsze od konkurencji. Czy chciałbym wejścia T-Mobile? Teraz już patrzę na to tylko przez pryzmat ofert. Jeśli pojawiły by się nowe, atrakcyjne, jeszcze bardziej konkurencyjna - to czemu nie? Choć napis "Era" zawsze będzie mniej zasłaniał na wyświetlaczu niż "T-Mobile"... :wink:

#114911  autor: GregPepe
 18 paź 2006, 19:05
No to od 4 grudnia T-Mobile :)
Jest info na www.telix.pl i www.telefon.gsm.pl:
Jak nieoficjalnie dowiedzieli się dziennikarze branżowego miesięcznika "Twoja komórka", do zmiany marki z Era na T-Mobile ma dojść już 4 grudnia 2006 roku. Informacja jest nieoficjalna, ale dziennikarzom udało się ją potwierdzić.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2006, 19:19 przez GregPepe, łącznie zmieniany 1 raz.

#114916  autor: przemek910
 18 paź 2006, 19:16
GregPepe pisze:No to od 4 grudnia T-Mobile :)
Jest info na telix.pl telefon.gsm.pl:

Cytat:
Jak nieoficjalnie dowiedzieli się dziennikarze branżowego miesięcznika "Twoja komórka", do zmiany marki z Era na T-Mobile ma dojść już 4 grudnia 2006 roku. Informacja jest nieoficjalna, ale dziennikarzom udało się ją potwierdzić.
Toż to prawie na Mikołaja! :lol:

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#114919  autor: Dociekliwy
 18 paź 2006, 19:26
Hmmm... to do zobaczenia na wyświetlaczach :mrgreen:

Zobaczymy - generalnie z miesięcznym wyprzedzeniem to powinni ogłosić, tak mi się wydaje, może 3 tygodnie... zobaczymy :P

#114920  autor: przemek910
 18 paź 2006, 19:28
Hmm.. A czy w starych telefonach nadal będzie wyświetlać "Era":> ?
Tak jak to było w przypadku Orange.. Niby Orange a dalej Idea :-)

#114921  autor: Kamel
 18 paź 2006, 19:38
kin pisze:Hmm.. A czy w starych telefonach nadal będzie wyświetlać "Era":> ?
Tak jak to było w przypadku Orange.. Niby Orange a dalej Idea :-)
Jak użytkownik posiada kartę simExtra to nazwa z Era na T-Mobile zmieni się samoczynnie, jeśli operator wprowadzi taką zmianę :)

#114924  autor: Dociekliwy
 18 paź 2006, 19:47
W domu mamy jeszcze "IDEA" na wyświetlaczu.. ona jednak przeskoczy na T-Mobile :mrgreen:

Kamel - ufff - ja mam kartę sprzed 8-miu lat :P będzie w takim razie ERA :-D

#114931  autor: Irek
 18 paź 2006, 20:13
GregPepe pisze:No to od 4 grudnia T-Mobile :)
Jest info na www.telix.pl i www.telefon.gsm.pl:
Jak dla mnie to troche za szybko... coś mi się zdaje, że się ktoś pospieszył z tą informacją.

"And one more thing..."

#115072  autor: Michu
 19 paź 2006, 11:36
juz to zostało zdementowane - rzecznik prasowy PTC zaprzeczyl tym informacjom.

#115230  autor: oprych
 19 paź 2006, 20:17
Dociekliwy, zawsze mozesz wymienić kartę za darmo na kartę z sim extra

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#115394  autor: GregPepe
 20 paź 2006, 08:37
Michu pisze:juz to zostało zdementowane - rzecznik prasowy PTC zaprzeczyl tym informacjom.
Jezeli kampanie mają rozpocząć w grudniu albo litopadzie to teraz przecież tego nie potwierdzi :)

#115400  autor: RafalM
 20 paź 2006, 09:17
No to szykuje się ciekawa sytuacja. Kiedyś kiedy rozmawialiśmy o ofercie 10 lecia Ery któryś user powiedział, że to mogą być ostatnie urodziny Ery, a czemu? Bo w przyszłym roku możemy świętować pierwsze urodziny T-Moblile PL. Ciekawe czy dadzą coś ciekawego dla obecnych MIX-owców :?:

#115432  autor: szejkspir
 20 paź 2006, 14:41
Już od jakiegoś czasu krąży w sieci informacja o zblizającym się rebrandingu. Zapewne niebawem to nastąpi. Pytanie tylko kiedy? Data 4 grudnia wydaje mi się przedwczesną. Poszczególne promocje w Erze trwają około miesiąca. Obecna, która jest tylko kosmetyczną zmianą "urodzinowej" kończy się 15.11, do 4 grudnia jest tylko 2,5 tygodnia. Czy Era zastosuje jakąś zapchajdziurę? (nie sądze) Czy może ten właśnie okres przeznaczy na promowanie "nowej" marki? A może termin 4 grudnia jest nierealny?
Jak to było w przypadku Orange? Na jak długo przed rebrandingiem Idea wprowadziła ostatnie nowe promocje i jak ta sutuacja wyglądała w czasie okresu promocji marki?

#115495  autor: Dociekliwy
 20 paź 2006, 19:40
oprych pisze:Dociekliwy, zawsze mozesz wymienić kartę za darmo na kartę z sim extra
I tu się mylisz przyjacielu :P

Otóż, ostatnio nawet chciałem to zrobić - ale okazało się, że moja karta nie kwalifikuje się do bezpłatnej wymiany... oczywiście, za 30 złotych mi wymienią :mrgreen: dziękuję - nie skorzystam :P

Tak to wygląda :wink:

[ Dodano: 2006-10-20, 19:48 ]
szejkspir pisze:Już od jakiegoś czasu krąży w sieci informacja o zblizającym się rebrandingu. Zapewne niebawem to nastąpi. Pytanie tylko kiedy? Data 4 grudnia wydaje mi się przedwczesną. Poszczególne promocje w Erze trwają około miesiąca. Obecna, która jest tylko kosmetyczną zmianą "urodzinowej" kończy się 15.11, do 4 grudnia jest tylko 2,5 tygodnia. Czy Era zastosuje jakąś zapchajdziurę? (nie sądze) Czy może ten właśnie okres przeznaczy na promowanie "nowej" marki? A może termin 4 grudnia jest nierealny?
Jak to było w przypadku Orange? Na jak długo przed rebrandingiem Idea wprowadziła ostatnie nowe promocje i jak ta sutuacja wyglądała w czasie okresu promocji marki?
W okresie od 16.10.2006 r. do wyczerpania zapasów zestawów objętych niniejszą promocją lub jej odwołania, jednakże nie dłużej niż do 15.11.2006 - tak jest na stronie. Generalnie to myślę, że 4 grudnia jest możliwy. Mogą zakończyć promocję wcześniej :wink:
Ale może poczekają do czasu, aż konkurencja zapowie się z promocjami i wtedy zaproponują coś konkurencyjnego :mrgreen:

Ostatnio ktoś mi pisał, że Orange zapowiedziało się 2 lub 3 tygodnie przed rebrandingiem... i tak to właśnie było 8)

#115513  autor: przemek910
 20 paź 2006, 20:47
Dociekliwy pisze:oprych napisał/a:

Otóż, ostatnio nawet chciałem to zrobić - ale okazało się, że moja karta nie kwalifikuje się do bezpłatnej wymiany... oczywiście, za 30 złotych mi wymienią :mrgreen: dziękuję - nie skorzystam :P

o ilę się nie mylę to darmowa wymaina kart SIM jest tylko w TakTak'u.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#115638  autor: Dociekliwy
 21 paź 2006, 14:23
kin pisze:
Dociekliwy pisze:oprych napisał/a:

o ilę się nie mylę to darmowa wymaina kart SIM jest tylko w TakTak'u.
Jeszcze jakiś czas temu napisałbym, że się myliłeś - ale teraz nie mogę tego zrobić. Pamiętam, że była taka oferta, że wymieniali jakąś pulę kart sim, ale teraz nie mogę tego znaleźć.

Trochę to bez sensu, bo to im powinno na tym zależeć, aby klienci korzystali z większej ilości usług, tym samym płacąc wyższe rachunki :P

#116251  autor: D@rio
 23 paź 2006, 12:04
Dociekliwy pisze:Jeszcze jakiś czas temu napisałbym, że się myliłeś - ale teraz nie mogę tego zrobić. Pamiętam, że była taka oferta, że wymieniali jakąś pulę kart sim, ale teraz nie mogę tego znaleźć.
każdą kartę wymieniali. Byle by z TT. Ja sam skorzystałem i tak 2x SIM'ki wymieniłem ;) ...i teraz mam TT z kartą od "Era abo" ;)

Obrazek

#116254  autor: Dociekliwy
 23 paź 2006, 12:16
D@rio pisze:
Dociekliwy pisze:Jeszcze jakiś czas temu napisałbym, że się myliłeś - ale teraz nie mogę tego zrobić. Pamiętam, że była taka oferta, że wymieniali jakąś pulę kart sim, ale teraz nie mogę tego znaleźć.
każdą kartę wymieniali. Byle by z TT. Ja sam skorzystałem i tak 2x SIM'ki wymieniłem ;) ...i teraz mam TT z kartą od "Era abo" ;)
Może, ale teraz nie wymieniają abo wcale... Kiedyś było napisane, że z puli kart wymieniają, a teraz i to zniknęło.

#116347  autor: D@rio
 23 paź 2006, 21:14
Dociekliwy pisze:
Może, ale teraz nie wymieniają abo wcale... Kiedyś było napisane, że z puli kart wymieniają, a teraz i to zniknęło.
w abo tak - abo wymieniali z specjalnej puli numerów tylko.

Obrazek
  • Strona 2 z 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4