• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 391 z 683
  • 1
  • 389
  • 390
  • 391
  • 392
  • 393
  • 683
 #1152925  autor: tomku77
 02 lip 2023, 14:34
neotele pisze:
02 lip 2023, 11:35
tomku77 pisze:
02 lip 2023, 10:14
Chciałem przenieść numer do Orange na kartę, ale przy wybieraniu obecnego operatora nie ma Virgin Mobile. Kilka lat miałem w Virgin numer i parę miesięcy temu, apkę zmienili na Play24. Teraz numer mam w apce Play24, ale, czy umowy też się pozmieniały ? Co w tym wypadku zrobić ? Napisać do nich, czy w ciemno Play zaznaczyć i czekać ?
Play przejął Virgin i teraz jest operatorem przejętych numerów, więc wybierz obecnego operatora "Play".
Dzięki za info ;)
 #1152933  autor: biala1991
 02 lip 2023, 16:19
zulu144dwa pisze:
02 lip 2023, 14:29
Co się tyczy zamrożenia GB w jednorazowym NL.
To wchodzisz, rozwijasz Jednorazowe NL i patrz co jest na dole.

Można wcisnąć guzik przywracania samych GB. Korzysta się z GB do końca następnego dnia.
W odróżnieniu od cyklicznych guzik już się nie pojawi, a niewykorzystane GB straci się. Dla kumulacji, gdy odmrożone same GB są jeszcze ważne można aktywować kolejny NL.
Dokładnie o to mi chodziło. Mam zawieszony NL jednorazowy i dwa guziki: Zwrot zamrożonych GB i Włącz usługę. Jeśli użyję guzika Zwrot ZG to będę mogła korzystać z odmrożonych GB tylko do końca następnego dnia a potem przepadną. Jeśli użyję Włącz usługę to odzyskam GB na dłużej (w zależności od wybranego NL), potem mogę je znowu zamrozić i znów odwiesić kolejnym NL.

A możesz potwierdzić brak informacji o zawieszeniu NL-tu jednorazowego? U mnie NL zamrożony wygląda tak samo jak NL niewłączony, jest to mylące jeśli mamy kilka numerów do ogarnięcia :)
 #1152935  autor: zulu144dwa
 02 lip 2023, 16:50
biala1991: Cały czas modyfikują MO. Mogą być różnice w zależności od wersji MO.
Skoro na końcu rozwinięcia jednorazowych jest guzik przywracania GB to znaczy ze jakiś jednorazowy NL jest zamrożony z GB do odzyskania.
Jak zamrożony jest jednorazowy nowy NL, to jakie ma znaczenie jaki to jest?
Null. Zero.
Na samym początku, po otwarciu MO, wybiera się numer do modyfikacji, aktywacji usług.

Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu 200minut i 200 SMSów na 31 dni.
 #1152939  autor: biala1991
 02 lip 2023, 18:03
zulu144dwa pisze: Skoro na końcu rozwinięcia jednorazowych jest guzik przywracania GB to znaczy ze jakiś jednorazowy NL jest zamrożony z GB do odzyskania.
Jak zamrożony jest jednorazowy nowy NL, to jakie ma znaczenie jaki to jest?
Null. Zero.
O to chodzi, że aby zobaczyć ten guzik odmrożenia, który jest jedyną wskazówką zawieszenia NL-tu na danym numerze to trzeba w ten NL wejść, bo z "wierzchu" nie widać czy NL jest zamrożony czy wcale niewłączony. Aktywny NL wyświetla się na zielono, zawieszony mógłby być oznaczony np. na żółto. Przywracanie GB to świetna sprawa tylko moim zdaniem niezbyt jasno komunikowana w MO ale może za dużo wymagam :)
 #1152967  autor: zulu144dwa
 02 lip 2023, 21:30
biala1991: jutro będę miał dwa jednorazowe zamrożone.
Ostatnio coś zmieniali w tym zakresie w MO. Zobaczę jak to obecnie wygląda na stronie i w aplikacji.
Jak dobrze przypominam to po kliknięciu - próbie rozwinięcia jednorazowych wyświetlała się tylko zamrożona wersja jednorazowego z różnymi guzikami.
Nie pamiętam czy było to tylko w aplikacji MO czy tylko na stronie MO.

Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu 200minut i 200 SMSów na 31 dni.
 #1153013  autor: neotele
 03 lip 2023, 09:54
zulu144dwa pisze:Jak dobrze przypominam to po kliknięciu - próbie rozwinięcia jednorazowych wyświetlała się tylko zamrożona wersja jednorazowego z różnymi guzikami.
Nie pamiętam czy było to tylko w aplikacji MO czy tylko na stronie MO.
Mógłby ktoś zamieścić zrzut, jak wyglądają te "guziki"?
(Pytam, bo w MO w przeglądarce nie widzę tego, o czym piszecie).
 #1153027  autor: zulu144dwa
 03 lip 2023, 13:07
W MO w aplikacji i na stronie podobnie to wygląda.
W w zakładce <pakiety i usługi> wybieramy Usługi bez limitu i rozwijamy jednorazowe NL
Teraz chwilowo patrzę, że na stronie MO nie ma guzika <zwrot zamrożonych GB> dlatego screen z aplikacji.
Obrazek
Po kliknięciu guzika <zwrot ....> GB ważne są do końca następnego dnia. Za taki zwrot nie są pobierane opłaty.
W następnym dniu należy uruchomić płatny dowolny nowy jednorazowy lub cykliczny NL jak nie chcemy stracić niewykorzystanych GB.

#1153047  autor: neotele
 03 lip 2023, 15:13
Dzięki @zulu144dwa.
U mnie w MO w przeglądarce nie jest to jasne.
Do września mam zamrożone GB (widoczne w Podsumowanie>Zobacz szczegóły) jako:
Pakiet Internet
GB oczekujące na przywrócenie - kraj

Są to skumulowane GB z wersji jednorazowej (uruchomione jako pierwsza) i z wersji cyklicznej.
Jednak system pokazuje tylko wersję cykliczną ze statusem "Włączony", którą jedynie mogę wyłączyć (guzikiem "Wyłącz usługę").
Natomiast w wersji jednorazowej (ze statusem "Wyłączony") mam jedynie dostępny guzik "Włącz usługę".

Guzika "Zwrot.." nigdzie nie widzę.
 #1153050  autor: zulu144dwa
 03 lip 2023, 15:48
neotele: Nie rozumiesz , udajesz, że nie rozumiesz, wpuszczasz jednym uchem a wpuszczasz drugim podstawy nowych pakietów NL.
Po włączeniu pakietu cyklicznego zawsze będzie formalnie aktywny lub zablokowany pakiet cykliczny nawet jak wcześniej lub później był lub będzie aktywowany jednorazowy NL.
Kumulacja czasu i GB formalnie jest wtedy dla pakietu cyklicznego.
W zablokowanym pakiecie cyklicznym można swobodnie korzystać z guzika zwrotu GB, który będzie pojawiał się co drugi dzień jak z niego korzystamy w zablokowanym cyklicznym NL.
Zablokowany cykliczny jest w usługach aktywnych.
Guzik zwrotu zablokowanych GB jest nieregulaminowy a pojawianie się jego jest pewnym niuansem, korzysta się z niego na własną odpowiedzialność.
W cyklicznych NL sprawdzałem działanie
przed 1.06.2023r.
Z podanych informacji domyślam się, że przedłużyłeś działanie cyklicznego NL promocją na Dzień Dziecka i obecnie zablokowany jest NL cykliczny.

#1153052  autor: neotele
 03 lip 2023, 17:21
@zulu144dwa
Dzięki za rozjaśnienie ;)
zulu144dwa pisze:Z podanych informacji domyślam się, że przedłużyłeś działanie cyklicznego NL promocją na Dzień Dziecka i obecnie zablokowany jest NL cykliczny.
Bravo - dokładnie tak.

O Guzik zwrotu zablokowanych pytałem z ciekawości. Ale rozumiem, że skoro ciągle na tym pracują i pojawia się nieregularnie, to może i ja wkrótce go zobaczę :) Choć raczej z niego nie skorzystam.
Za kilka dni skończy mi się OA i wtedy włączę NL jednorazowy, celem przedłużenia OA i ważności posiadanych jeszcze GB za doładowanie.
 #1153118  autor: babciagienia1p
 04 lip 2023, 20:53
Na testowy numer w OFnK dostałam taki SMS:
W Orange na kartę mamy dla Ciebie różne promocje i prezenty. Chcemy informować Cię o nich SMS-em i potrzebujemy do tego Twojej zgody. Wyślij bezpłatny SMS o treści TAK na 80290. W zamian otrzymasz bonusowe doładowanie 10 zł. Nie przekażemy Twojego numeru innym firmom. Więcej w regulaminie...

Czy to znaczy, że ruszyła kolejna edycja bonusu 10,- zł, na wzór 100 GB za pierwsze logowanie 2.0?
Raz już odebrałam 10 zł za zgody. Po odebraniu wycofałam zgody...
 #1153121  autor: KC-KARLOS
 04 lip 2023, 21:21
Zaktualizowany regulamin > https://dokumenty.orange.pl/bw/dokument ... 1682605477
Bonus wydłuża Okres Aktywny do 10 dni - jeśli została nabyta dłuższa ważność, uaktualni się jedynie stan konta głównego.
Kto już wyraził wcześniej zgodę dostając bonus wysyłając smsa w 33 dniu od aktywacji numeru, nawet po wycofaniu udzielonych wcześniej zgód, nie otrzyma ponownie bonusu.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1153141  autor: KC-KARLOS
 05 lip 2023, 11:31
Mogli dać Pakiet Podstawowy Orange TV GO a nie jakieś śmieszne lokalizatory... Klienci nju komórkowego dostają to w ramach planu za 29 zł/mc - info w dedykowanym wątku > viewtopic.php?f=22&t=89798&start=150

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
  • Strona 391 z 683
  • 1
  • 389
  • 390
  • 391
  • 392
  • 393
  • 683
  • 1
  • 389
  • 390
  • 391