• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 390 z 683
  • 1
  • 388
  • 389
  • 390
  • 391
  • 392
  • 683
 #1152788  autor: zulu144dwa
 30 cze 2023, 15:15
sylwekZolkusza: przepłaciłeś. lepiej wychodzi inwestycja w nową startówkę z 2 NL za 15 zł z promką 2400GB:
Wyciskanie pomarańczy:
Doładować nową startówkę za 5 zł 2 razy po 5 zł + 10 zł za zgody + 5 zł z automatycznego kredytu na usługę,
promocje 300GB , 2400GB, dwa NL na próbę za 15 zł, 100 GB logowanie MO

Podsumujmy ile GB możemy wykorzystać
6 GB startowe
100 GB logowanie MO
25 GB z 2 doładowań po 5 zł
50 GB z 2 paczek z 300
50 GB z 2 NL na próbę
400 GB z 2 paczek z 2400
razem mamy
w GB z zasileń: 181 GB
w GB z NL : 450 GB

oczywiście wymagana jest odpowiednia kolejność i rozłożenie w czasie a wszystko łącznie ze startówką kosztuje tylko 15 zł za 631GB i mogą być możliwe dodatkowe promocje do wykorzystania.

Szczegółowe rozpisanie zależy od zużycia GB z uwzględnieniem warunków i właściwości promocji.

Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu 200minut i 200 SMSów na 31 dni.
 #1152879  autor: pingpong123a
 01 lip 2023, 20:44
Sprawdziłem na nowej karcie i bonus 2GB za przeniesienie nadal można włączyć na numerze tymczasowym. Bonus włączył się minutę po aktywacji karty.
Najpierw przyszedł sms o udanej rejestracji, następnie
Witaj w Orange na karte. Otrzymujesz na start 2 GB wazne 1 rok oraz usluge Konto Wazne Rok za 0 zl! Swoim kontem, uslugami i doladowaniami mozesz wygodnie zarzadzac w aplikacji Moj Orange (orange.pl/appmo)
A na końcu włączył się RWK.
Obrazek
 #1152880  autor: KC-KARLOS
 01 lip 2023, 20:47
pingpong123a: czyli zostałem wyrolowany z bonusem. Ponownie mam z nimi "wojować"? Czy czekać do 21 lipca, gdy numer tymczasowy podmieni się z domyślnym przenoszonym z abo T-Mobile?

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1152881  autor: forum_tg
 01 lip 2023, 20:52
oni wszem i wobec twierdzą że z tymczasowego można korzystać na normalnych zasadach, ale ja bym się wstrzymał do momentu przeniesienia numeru. Wtedy masz pewność, że dali ciała! nie będą mogli Cię zbywać. Promocja obowiązuje i po przeniesieniu numeru powinieneś otrzymać 2 GB ważne rok
 #1152882  autor: pingpong123a
 01 lip 2023, 20:54
@Karlos20 Możesz zadzwonić, jak będziesz miał szczęście to włączą przed 21 lipca. Sam regulamin tego bonusu i tak jest wewnętrznie sprzeczny. W pierwszym punkcie piszą że bonus należy się ,,po zakupie" startera, za to w następnym punkcie piszą że tym warunkiem jest przeniesienie numeru od innego operatora.
Aktywowałem kartę poprzez zadzwonienie na darmowy numer. Może metoda aktywacji ma znaczenie?
https://dokumenty.orange.pl/bw/dokument ... 5efba13d44
 #1152884  autor: KC-KARLOS
 01 lip 2023, 21:41
pingpong123a: zawsze karty w Orange aktywuje zarówno poprzez kod *124*# lub dzwoniąc do Automatycznego Maxa pod *500. Bonus i RWK nie włączyły się na numerze tymczasowym.
Regulamin jest bardzo sprzeczny, dlatego "doradczynie" mnie zbywają w tej sprawie. Popytam ponownie w poniedziałek.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1152885  autor: zulu144dwa
 01 lip 2023, 22:15
Otrzymana karta z przeniesionym numerem sama się aktywuje po włożeniu do telefonu lub routera.
Najcześciej nową kartę wkładam do starego telefonu z 2 G bez transmisji danych.
Czekam na SMSy informacyjne o aktywacji kolejnych usług.
Ostatnio przenosiłem do Orange numer w sierpniu ubiegłego roku.
Owszem jak się kombinuje się na danym nr z wieloma przeniesieniami to można zapomnieć, że na numerze będzie blokada na niektóre promocje po przeniesieniu.

Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu 200minut i 200 SMSów na 31 dni.
 #1152894  autor: biala1991
 02 lip 2023, 08:58
04.06. włączyłam jednorazowy NL DD, zgodnie z nowymi zasadami powinien być jeszcze zamrożony, w MO przez www wcale tego nie widać, w aplikacji jest dostępny guzik odmrożenia ale pokazuje się i przy wersji jednorazowej i przy cyklicznej a obie wersje (zamrożona jednorazowa i nieaktywna cykliczna) wyglądają tak samo "martwo" więc jeśli klient nie pamięta, że jednorazowy jest w uśpieniu to z MO się tego nie dowie. Też tak macie? bo zaczynam wątpić czy na tym numerze włączyłam darmowy NL DD :)

Z kolei na innym numerze z aktywnym promocyjnym NL+25gb (w wersji jednorazowej i cyklicznej) nie mam możliwości włączenia innego NL jednorazowego (guzik jest nieaktywny), mogę tylko włączyć nowy NL cykliczny. Wydawało mi się, że nie ma żadnych ograniczeń przy włączaniu NL, bo w Orange wszystko się pięknie kumuluje a wygląda na to, że można mieć tylko jeden NL jednorazowy?

Edit.
Bardzo ciekawe info z innego forum:

Aktywowałem darmowy NL jednorazowy na Dzień Dziecka na 2 kartach na których nie było aktywnego ani w stanie zablokowanym żadnego innego NL.
Zgodnie z regulaminem jednorazowych NL od 1.06.2023r:

"12. Niewykorzystane środki z pakietu GB w kraju i w roamingu UE z Usługi są przechowywane przez Operatora przez kolejne 31 dni od
daty wygaśnięcia ważności Usługi. Po tym terminie bezpowrotnie przepadają.
13. W przypadku, gdy Abonent w okresie 31 dni od dnia wygaśnięcia Usługi dokona aktywacji kolejnej wersji Usługi w opcji jednorazowej lub odnawialnej, przechowywane przez Operatora gigabajty zostaną przywrócone i zsumują się z gigabajtami z nowo
zakupionego pakietu."

To działa prawidłowo o czym dzisiaj się przekonałem, aktywując NL za 1 zł na tych kartach dzisiaj 1.07.2023r
Poza zapisem regulaminowym w czasie tych 31 dni można przywrócić bezpłatnie same GB wciskając guzik w usługach NL jednorazowych. Wciśnięcie guzika powoduje przywrócenie samych GB do następnego dnia do godz. 23:59, ale tez powoduje, ze płatna aktywacja NL jednorazowego już nie przywróci zablokowanych GB.
Czy ja to dobrze rozumiem, do wyboru są dwa guziki: jeden Włącz NL a drugi Zwrot zamrożonych GB. Jeśli mam zamrożony jednorazowy NL i użyję guzika Zwrot zamrożonych GB (chcąc je odmrozić) to właśnie je tracę, bo żeby korzystać z nich dłużej niż jeden dzień trzeba użyć guzika Włącz nowy NL?
 #1152899  autor: KC-KARLOS
 02 lip 2023, 10:00
biala1991: ograniczenia masz co do włączonych promocyjnych opcji NL za 15 zł (to opcje które możesz włączyć tylko raz i kombinacji 1x cykliczne i 1x nieodnawialne) - jednorazowej już nie kupisz (chyba, że po zwykłej cenie), a cykliczne po miesiącu odnowią się w nominalnej cenie 31 lub 35 zł/mc. Inne opcje płatne w pełnej cenie są jak najbardziej dostępne - czyli NL na 1 dzień za złotówkę.

#1152900  autor: tomku77
 02 lip 2023, 10:14
Chciałem przenieść numer do Orange na kartę, ale przy wybieraniu obecnego operatora nie ma Virgin Mobile. Kilka lat miałem w Virgin numer i parę miesięcy temu, apkę zmienili na Play24. Teraz numer mam w apce Play24, ale, czy umowy też się pozmieniały ? Co w tym wypadku zrobić ? Napisać do nich, czy w ciemno Play zaznaczyć i czekać ?
 #1152902  autor: KC-KARLOS
 02 lip 2023, 10:29
biala1991: czy jesteś w okresie pasywnym? Jeśli tak, to no-limity odpalisz wyłącznie darmowym SMSem o odpowiedniej treści w pełnej kwocie na numer 80630.
Wersja jednorazowa - punkt 39 regulaminu > https://dokumenty.orange.pl/bw/dokument ... 1682605477
Wersja cykliczna - punkt 43 > https://dokumenty.orange.pl/bw/dokument ... 1682605477
A jeśli no-limit stracił ważność a masz środki na koncie, możesz w każdej chwili aktywować darmowym SMSem (80630), a zamrożona część zostanie przywrócona. Na odmrożenie masz 93 dni w opcji cyklicznej oraz 31 dni w jednorazowej.

#1152910  autor: neotele
 02 lip 2023, 11:35
tomku77 pisze:
02 lip 2023, 10:14
Chciałem przenieść numer do Orange na kartę, ale przy wybieraniu obecnego operatora nie ma Virgin Mobile. Kilka lat miałem w Virgin numer i parę miesięcy temu, apkę zmienili na Play24. Teraz numer mam w apce Play24, ale, czy umowy też się pozmieniały ? Co w tym wypadku zrobić ? Napisać do nich, czy w ciemno Play zaznaczyć i czekać ?
Play przejął Virgin i teraz jest operatorem przejętych numerów, więc wybierz obecnego operatora "Play".
 #1152912  autor: biala1991
 02 lip 2023, 12:01
Karlos20 pisze:
02 lip 2023, 10:29
biala1991: czy jesteś w okresie pasywnym? Jeśli tak, to no-limity odpalisz wyłącznie darmowym SMSem o odpowiedniej treści w pełnej kwocie na numer 80630.
Wersja jednorazowa - punkt 39 regulaminu > https://dokumenty.orange.pl/bw/dokument ... 1682605477
Wersja cykliczna - punkt 43 > https://dokumenty.orange.pl/bw/dokument ... 1682605477
A jeśli no-limit stracił ważność a masz środki na koncie, możesz w każdej chwili aktywować darmowym SMSem (80630), a zamrożona część zostanie przywrócona. Na odmrożenie masz 93 dni w opcji cyklicznej oraz 31 dni w jednorazowej.
Tak jak pisałam na tym numerze mam aktywne dwa promocyjne NLty+25GB (jednorazowy i cykliczny) więc nie mogę być w okresie pasywnym.
Kiedy wchodzę w zakładkę Pakiety-> Moje aktywne usługi to mam tam tylko NL cykliczny do przedłużenia.
Kiedy wchodzę w Pakiety->Usługi bez limitu to tam mam NL jednorazowy (cyklicznego brak, bo jest w Usługach Aktywnych) i przy tym jednorazowym guzik jest nieaktywny chociaż na koncie są środki wystarczające do włączenia najtańszych NL.
Wiem, że można też aktywować smsem czy kodem ale chciałabym znać powód, dla którego mam zablokowaną opcję włączenia NL jednorazowego przez MO, co przecież daje podwójną porcję GB.
 #1152914  autor: darekka
 02 lip 2023, 12:38
W starych nolimitach bez MMS+1GB masz w "Usługi dodatkowe" jedynie widoczną opcję jednorazowych starych ale...bez opcji ich włączenia(wchodzisz w zakładke i nie masz nic do wyboru i info, ze nieaktywne). Natomiast w "Usługi bez limitu" masz jedynie NOWE z MMSami opcje jednorazowe i cykliczne i tu już masz możliwość wyboru sposród różnych wersji i ich aktywacji i są w PROMOCJI. Ot takie cuda

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
 #1152916  autor: biala1991
 02 lip 2023, 12:51
Sprawa dotyczy nowych NL z MMS. Sprawdziłam w MO na www i tam guzik przy NL jednorazowym jest aktywny, przez aplikację wyszarzony, wygląda to na jakiś błąd na moim koncie.

A może ktoś potwierdzić niewidoczność zamrożenia NL jednorazowego? Może to znów jakiś błąd u mnie, że zawieszony NL jednorazowy wygląda tak samo jak NL wyłączony?
 #1152917  autor: KC-KARLOS
 02 lip 2023, 13:08
biala1991: u mnie w apce przy opcji cyklicznej są dwie opcje: "wyłącz usługę" oraz "przedłuż ważność" > kieruje mnie do 5 opcji, które mogę przedłużyć no-limit, od 7 do 93 dni. W części jednorazowej też mam dostępne opcje. Wystarczy wskazać usługę, którą chcesz włączyć, a szary przycisk zmieni się w czarny z białą ramką.
Jaką masz wersję aplikacji i czy telefon jest na Androidzie lub iOS lub AppGallery od Huawei (HMS)?

#1152921  autor: biala1991
 02 lip 2023, 13:47
Rzeczywiście :lol: zasugerowałam się tym, że guzik przy NL cyklicznym ma wyraźny napis Przedłuż albo Wyłącz a guzik przy NL jednorazowym ma napis Włącz, które jest wyszarzone a jak coś jest wyszarzone to jest nieaktywne, proste :D
Zapamiętałam to dobrze przy guziku do zmiany taryf, który na jednym moim numerze przestał działać i jest właśnie wyszarzony a nie "wyraźny" jak na pozostałych numerach.
 #1152924  autor: zulu144dwa
 02 lip 2023, 14:29
biala1991: jak zdecydowałaś sie zacytować jeden post z NaszOrange.
Dla twojej sytuacji lepiej zacytować jest inny post

Nowe NL z MMSami mają bardzo dobry interfejs obsługi w MO.

Najprościej, aby nie zrobić błędu, należy właściwą wersję wybrać do aktywacji lub przedłużenia w MO.

W usługach aktywnych zawsze formalnie aktywna jest ostatnio wybrana wersja cykliczna i tam można dokonać przedłużenia i zmiany wybierając odpowiednią wersję cykliczną.

Wersję jednorazową wybieramy rozwijając NL jednorazowe: zaznaczamy właściwą i aktywujemy. Data odnowienia aktywnego cyklicznego NL:zostanie przesunięta, GB w NL dodane. Mogą nastąpić korekcje ważności konta złotówkowego i GB z zasileń. Formalnie pozostaje aktywna wersja cykliczna.

Ze względu nowe właściwości NL podane poniżej, gdy ma się aktywne KWR za 9 zł można z niego zrezygnować np. właczając numer bez limitu - można w MO.

Każdy nowy NL zapewnia minimalną ważność konta na wychodzące o 31 dni dłużą niż sam NL jest ważny.

Identyczna korekcja ważności GB z zasileń jest wtedy i tylko wtedy gdy jest korekcja ważności konta złotówek.

Co się tyczy zamrożenia GB w jednorazowym NL.
To wchodzisz, rozwijasz Jednorazowe NL i patrz co jest na dole.

Można wcisnąć guzik przywracania samych GB. Korzysta się z GB do końca następnego dnia.
W odróżnieniu od cyklicznych guzik już się nie pojawi, a niewykorzystane GB straci się. Dla kumulacji, gdy odmrożone same GB są jeszcze ważne można aktywować kolejny NL.

• Strona 390 z 683
  • 1
  • 388
  • 389
  • 390
  • 391
  • 392
  • 683
  • 1
  • 388
  • 389
  • 390