• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #114434  autor: northwest
 16 paź 2006, 23:01
Witam,
Mam parę pytań związanych z ww ofertami:
- czy za opłacanie poleceniem zapłaty obciążającym kartę kredytową w Twoim Mixie też dostane punkty w Orange Profit?
- czy karty 3G są wydawane do Twojego Mixa?
- czy wybrany mumer (5gr za minute) i smsy za 1 gr w Twoim Mixie są stałą ofertą, czy tylko czasówką?
- czy w Twoim Mixie otrzymuje się comiesięczny wyciąg elektroniczny/papierowy połączeń?

Wiem że wszystko jest napisane w regulaminach - przeglądałem je, ale wolałbym wiedzieć jak to wygląda w praktyce...:)

Mam jeszce takie pytanko, których klientów Orange bardziej "ceni" po zakończeniu umowy (w moim przypadku 12 miesięcznej)?? Czy przy przedłużeniu są takie same warunki jak dla nowych abonentów (rachunki ok. 25-35zł miesięcznie) jak dla przedłużających, czy jakieś inne?? I czy ma wpływ jaką ofertę posiadamy (Plan czy Mix)??:)

Nie wiem na co się zdecydować, obie oferty mają w sobie to "coś", Mix tanie smsy, Plan nie ma zabawy z limitami połączeń - nie trzeba zdrapek...;)

Możecie mi pomóc??
Z góry WIELKIE dzięki :)

Pozdrawiam,
Northwest

#114464  autor: oprych
 17 paź 2006, 00:57
Ja odpowiem Ci na jedno pytanie. 5 groszy za minutę to oferta do odwołania a wiec nigdy nei wiadomo jak będzie. A co do smsów nie będą one wcale takie tanie. Pakiet sms za 1 grosz obowiązuje tylko pierwsze dwa miesiące, potem kosztują one 5 groszy

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#114472  autor: Mooler
 17 paź 2006, 01:12
W opcji abonamentowej przez 2 miesiące pakiet po 1 zł a w opcji jednorazowej przez 1 miesiąc. Ale żeby wykupić pakiet sms co dla mnie jest śmieszne trzeba posiadać środki z dolądowań dodatkowych a przez 3 miesiące ciągło z konta głównego.

[ Dodano: 2006-10-17, 01:14 ]
w Mixie nie otrzymuje się szczegółowego wykazu połaczeń. W Twoim Planie także już nie ma czegoś takiego jest tylko ile minut itp ale listy numerów już dawno niema. Pozdro

Mooler

#114474  autor: waldekzawiercie
 17 paź 2006, 07:15
Mooler pisze:W opcji abonamentowej przez 2 miesiące pakiet po 1 zł a w opcji jednorazowej przez 1 miesiąc. Ale żeby wykupić pakiet sms co dla mnie jest śmieszne trzeba posiadać środki z dolądowań dodatkowych a przez 3 miesiące ciągło z konta głównego.

[ Dodano: 2006-10-17, 01:14 ]
w Mixie nie otrzymuje się szczegółowego wykazu połaczeń. W Twoim Planie także już nie ma czegoś takiego jest tylko ile minut itp ale listy numerów już dawno niema. Pozdro

Mooler
a wiec..... w Twoim Planie na pewno jest dostępny rachunek szczegółowy z wykazem numerów gdzie dzwoniłes i smsowałem - czas rozmów i wysłania smsa. Mam tą ofertę i tydzień temu sprawdzałem..a w Twoim mixie to nie wiem.

Future is bright.... future is ORANGE

#114479  autor: Mooler
 17 paź 2006, 08:25
Tak owszem jeste dostępny rachunek szczegółowy ale na życzenie. Teraz przysyłaja tylko fakture i wykaz wykorzystanych minut. Szczegółowy napewno jest dostępny przez Orange-Online. Mam Twój Plan więc się orientuje

#114560  autor: D@rio
 17 paź 2006, 15:44
Mooler pisze:Mam Twój Plan więc się orientuje
no chyba nie bardzo się orientujesz bo jakbyś się orientował to byś wiedzial że rachunek szczegołowy kosztuje 5,00zł (6,10 z VAT) i jest dołączona do comiesięcznej faktury. Wystarczy raz złożyć zlecenie (np. poprzez Orange On-line) a każda następna faktura będzie wzbogaca o pełny biling łącznie z wykazem SMS-ów.

Obrazek

#114643  autor: Btk_Tomas
 17 paź 2006, 18:45
D@rio pisze:
Mooler pisze:Mam Twój Plan więc się orientuje
no chyba nie bardzo się orientujesz bo jakbyś się orientował to byś wiedzial że rachunek szczegołowy kosztuje 5,00zł (6,10 z VAT) i jest dołączona do comiesięcznej faktury. Wystarczy raz złożyć zlecenie (np. poprzez Orange On-line) a każda następna faktura będzie wzbogaca o pełny biling łącznie z wykazem SMS-ów.
D@rio ma racje, tylko cena to 5 zł brutto.

#114703  autor: b@sho
 17 paź 2006, 22:36
jesli chodzi o te 5gr za minute to jest to platne 5zl, i nie z glownego konta tylko trzeba doladowac karta, np. za 5zl i z tego odejma oplate i naczej nie wlaczysz uslugi.
jesli chodzi o klientow ktorzy przedluzaja umowe to teoretycznie sa oni lepiej traktowani, mozna sie troche z nimi potargowac o warunki anesku przedluzajacego umowe, z reguly ktos dzwoni i cos proponuje, wtedy mozna cos dla siebie wyciagnac do przodu, czy telefon czy bonusowe doladowanie konta co miesiac itd. jednak przy obecnych cenach i promocjach w uslugach pre paid nie ma sensu wiazac sie umowa w mixie, bo jest w sumie drozszy od popa. o uslugach abonamentowych sie nie wypowiem bo nie korzystalem

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#114959  autor: northwest
 18 paź 2006, 21:40
czyli w Orange Propozycja traktują wszystkich równo?? (bez względu czy ma się TP czy TM)
Wyciągi elektroniczne w Orange Online są dostępne dla obu taryf??

ps. myslicie że orange się wycofa z tych połączeń za 5gr i tych pakietów smsów w TM??

#114962  autor: Irek
 18 paź 2006, 21:48
Nie można powiedzieć, żę OP traktuje wszystkich równo ponieważ jeśli miałeś przez cały okres trwania umowy mixa i korzystałeś tylko z kwoty deklarowanej bez doładowywania konta dodatkowymi pieniędzmi to nie otrzymasz lepszych warunków w przypadku przedłużenia umowy. W Twoim planie śrdenia suma rachunków może być wyższa i wtedy otrzymasz lepsze warunki.
Generalnie każdega klienta trakutuje się indywidualnie.
Co do wyciągów elektronicznych chyba nie są dostepene w TM.
Co do pakietów to raczej się nie wycofa, ale one i tak psu na bude są potrzebne.

"And one more thing..."

#114963  autor: oprych
 18 paź 2006, 21:48
Różnie to może być i nikt tego nie wie. W święta szczycili się smsami w pakietach za 1 grosz, które potem wycofali.

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#114989  autor: northwest
 18 paź 2006, 22:19
aha;/ noo pakiety się opłacają - zwłaszcza ten z połączeniami za 5 gr :)

Zastanawiam się miedzy tymi 2 ofertami :)
w sumie dzwonie raczej do różnych sieci, ale 1 numer free by się przydał...
rachunki raczej nie przekroczyłyby 30-35 zł...
Co byście doradzili??

a co do profitu... to wyczytałem że za polecenie zapłaty kartą kredytową dają 100pkt miesięcznie w TP - czy też takie coś jest w TM?? (czy są w tym przypadku jakieś różnice))?:)

dzięki za info :)

#114990  autor: Irek
 18 paź 2006, 22:24
No racja pakiety się opłacają tylko zauważ, żę jego aktywaja kosztuje 5 pln, ktore jest pobierane nie z kwoty deklarowanej tylko z dodatkowego doładowanie - uzupełnienia konta zdrapką itp.

Co do profitu to chbya tylko w TP.

Na Twoim miejscu wziąłbym Twój Plan. Mix się w tej chwili nie opłaca, oczywiście jeśli umiesz się ograniczyć.

"And one more thing..."

#114994  autor: b@sho
 18 paź 2006, 22:35
IreQ nie zgodze sie z toba ze zeby cie traktowali w mixie lepiej przy przedluzaniu umowy musisz doladowywac dodatkowo konto. dla nich sie liczy ze co miesiac im jednak placisz. ja mam mixa za 25 zl i nic go nie doladowywalem, bo do pisania esow sluzy mi net. i przed koncem okresu umowy zadzwonili do mnie czy przedluze umowe, na wstepie gosciu powiedzial ze dorzuca mi co miesiac 10zl na polaczenia do orange, ja na to ze to malo i dogadalismy sie na 20zl do orange,(do wyboru mozna bylo wziasc jakiegos koma, ale same denne, i jeszcze jakies akcesoria). tam w przeciagu paru dni mial przyjechac kurier zeby podpisac aneks , przyjechal i wszystko gra. takze nie wtym rzecz.
ale mix zadna rewelacja nie jest. czekam tylko az mi sie umowa skonczy. lepiej miec pre paida:.

#114997  autor: northwest
 18 paź 2006, 22:42
w sumie cenowo TP i TM są takie same (wszyscy na wszystko) - czyż nie??:)
No tak, 5 zł + 100 minut = 10 zł :) czyli 10 gr za minute - czyli prawie Skype ;)

a dlaczego uważasz że TP jest lepszy od TM?? chodzi mi tylko o powiedzmy te 25 zł wszyscy na wszystko (bo to jest tu i tu)??

ps. chyba najlepszej opcji nie dostałeś w tej Propozycji - bo jak się normalnie bierze aktywacje bez telefonu, to dają kwota deklarowana + 50% na orange - czyli teoretycznie nic Ci nadto nie dali... czy się myle??

#115005  autor: Irek
 18 paź 2006, 22:53
b@sho pisze:IreQ nie zgodze sie z toba ze zeby cie traktowali w mixie lepiej przy przedluzaniu umowy musisz doladowywac dodatkowo konto. dla nich sie liczy ze co miesiac im jednak placisz. ja mam mixa za 25 zl i nic go nie doladowywalem, bo do pisania esow sluzy mi net. i przed koncem okresu umowy zadzwonili do mnie czy przedluze umowe, na wstepie gosciu powiedzial ze dorzuca mi co miesiac 10zl na polaczenia do orange, ja na to ze to malo i dogadalismy sie na 20zl do orange,(do wyboru mozna bylo wziasc jakiegos koma, ale same denne, i jeszcze jakies akcesoria). tam w przeciagu paru dni mial przyjechac kurier zeby podpisac aneks , przyjechal i wszystko gra. takze nie wtym rzecz.
ale mix zadna rewelacja nie jest. czekam tylko az mi sie umowa skonczy. lepiej miec pre paida:.
Pisałem, że każdy klient jest traktowany raczej indywidualnie. Chyba nie ma masówek. Większe szane na jakiś profit ma jednak ten, któ wydał więcej na połączenia.

"And one more thing..."

#115011  autor: b@sho
 18 paź 2006, 23:00
luzik IreQ, zrozumialem ze jesli nie doladowywujesz dodatkowo konta to nic ci nie dadza, dlatego napisalem ze tele sa shitowe, stwierdzam po tym co chcieli mia dac, ale na telu mi nie zalezalo bo sobie zalatwilem, a dodatkowe 20zl nie chodzi piechota:P

northwest mysle ze jednak zyskalem wiecej niz 50% bo mam co miesiac 25zl do wszystkich + 20zl do orange czyli razem jesli moge tak liczyc 45zl za 25. ale i tak teraz to bym juz nie przedluzyl umowy.

#115522  autor: northwest
 20 paź 2006, 21:38
czyli teoretycznie nie ma różnicy w propozycji czy ma się TM czy TP - liczy się kwota jaka jest na rachunku?? Czy w TP jest pakiet tanich smsów??

Załużmy że wezmę TM na 12 miesięcy bez telefonu - dostane 50% abonamentu gratis.
Jeśłi np. po 2 miesiącach będę chciał przejść na TP to czy istnieje taka możliwość?? Strace te 50% gratisu i pewnie przedłuży się umowa??

dzięki jeszcze raz za info :)

#115534  autor: Aserto
 20 paź 2006, 22:51
Czołem.

Niezależnie od oferty za polecenie przelewu dostaniesz 100 punktów profit. Rejestracja w programie jest możliwa po 3 miesiącach.

W orangeon-line można pobrac billing w pdf tylko dla ofert abonamentowych( bez mixa), bezpłatnie.

Zmiana z mixa na Twój Plan jest możliwa, ale w trakcie umowy odwrotna zmiana już nie. Zmian nie powoduje przedłużenia umowy.

Niezależnie jaką ofertę wybierzesz skorzystaj ze sklepu internetowego, eMix i ePlan. Tańsze aparaty i bonusy. Np. w TP 25 telefon SE k310i kosztuje 99pln. Nie znam aktualnych promocji, ale przeniesienie numeru z popa na abonament jest premiowane i jest korzystniejsze niż standardowa nowa aktywacja z nowym numerem.

kart 3G nie ma w mixie, jak i w popie.

#115707  autor: northwest
 21 paź 2006, 18:13
A takie przejście z MIXA na TP jest płatne??

Jesteś pewien że jest możliwa aktywacja przez interent (TP/TM) z zachowaniem posiadanego już numeru POPa??:) Bo esklep jest chyba tylko do nowych aktywacji....

Z góry dzięki za pomoc :)