Telekomunikacja jak na dłoni






[a2mobile] - Dyskusja ogólna

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [a2mobile] - Dyskusja ogólna

Postprzez andx » 9 lis 2018, o 12:44

Nie zgłaszliście problemów do BOA?
andx
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 155
Dołączył(a): 24 gru 2011, o 10:49
Lokalizacja: Poland
Model telefonu: Lg G6, Samsung S7, A5
Sieć: Plusz, T-Mobile, a2mobile

Re: [a2mobile] - Dyskusja ogólna

Postprzez ign123 » 9 lis 2018, o 12:45

U mnie to samo - Wielkopolska (różne rejony, łącznie z Poznaniem). Starter odpaliłem kilka dni temu, testowo. Myślałem, że te problemy są spowodowane tym, że karta jest w starej Nokii, która obsługuje tylko 2G.
ign123
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
 
Posty: 363
Dołączył(a): 4 lis 2015, o 00:30

Re: [a2mobile] - Dyskusja ogólna

Postprzez eaglet » 9 lis 2018, o 18:38

@andix tak problemy zostały zgłoszone i nadal występują.
eaglet
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 13
Dołączył(a): 17 lip 2014, o 19:19
Lokalizacja: Mazowieckie

Re: [a2mobile] Oferta prepaid Aero2

Postprzez juhuhu » 9 lis 2018, o 21:07

zolvio napisał(a):włącz roaming krajowy w aplikacji na karcie sim


rzecz w tym , że roamingu nie mogę wybrać , bo dostaję informacje połączenie do sieci nieudane - niezależnie jaką sieć wybiorę poza a2. W przypadku play ten problem nie występuje - mam telefon dual sim
juhuhu
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 69
Dołączył(a): 20 lut 2016, o 16:13

Re: [a2mobile] - Dyskusja ogólna

Postprzez zolvio » 9 lis 2018, o 23:13

Nie jestem pewien, czy myślimy o tym samym.
Miałem na myśli: "Przejdź do aplikacji „Aero2” lub „Narzędzia karty SIM” znajdującej się na liście Twoich aplikacji. Następnie wybrać "Usługa Roamingu" "Wybór sieci" "Ręczny" "Kraj"
---
W a2 masz dostępne polskie sieci plus i aero2. Z jakiejś przyczyny (pewnie zaraz ktoś wyjaśni) wyświetla Ci się tylko aero2. Nigdy nie widziałem sieci "plus" w liście dostępnych sieci w telefonie z a2 mobile (mam 5 numerów).
Wybór sieci w menu telefonu dajesz automatyczny.
Włączasz przesył danych w roamingu.
Reasumując: wyświetla się aero2, a możesz być albo pod nadajnikiem plusa albo aero2.
Do innych sieci (T-M, orange) NIE będziesz mieć dostępu.
---
W play jest inaczej - wybierasz jaką chcesz sieć.
Chodzi o to, żeby te plusy nie przysłoniły wam minusów
zolvio
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
Avatar użytkownika
 
Posty: 177
Dołączył(a): 15 gru 2009, o 22:04
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 6
Model telefonu: Huawei Y360
Sieć: a2mobile, T-mobile

Re: [a2mobile] - Dyskusja ogólna

Postprzez eaglet » 10 lis 2018, o 10:58

Problemy z połączeniami ustały. Subiektywnie odczuwam jednak spadek jakości dźwięku i dużo niższe transfery danych. Muszą coś dłubać w sieci i nie bardzo im to wychodzi.
eaglet
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 13
Dołączył(a): 17 lip 2014, o 19:19
Lokalizacja: Mazowieckie

Re: [a2mobile] - Dyskusja ogólna

Postprzez dacian » 11 lis 2018, o 16:19

czy ktoś orientuje się jak odzyskać numer który utracił ważność we wrzesniu w a2 i powrócił do T?
dacian
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 15
Dołączył(a): 14 lip 2017, o 22:35

Re: [a2mobile] - Dyskusja ogólna

Postprzez efazeti » 13 lis 2018, o 12:11

3 dni od przeniesienia numeru i nadal nie mogę założyć konta na moje.a2mobile...
przy próbie rejestracji ciągle wyskakuje "poprawny pesel jest wymagany"
efazeti
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Posty: 30
Dołączył(a): 18 maja 2013, o 11:29
Lokalizacja: Częstochowa
Model telefonu: Redmi Note 4X
Sieć: FaktM

Re: [a2mobile] - Dyskusja ogólna

Postprzez dacian » 13 lis 2018, o 16:36

sprawdzilem jest dalej w A2
dacian
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 15
Dołączył(a): 14 lip 2017, o 22:35

Re: [a2mobile] - Dyskusja ogólna

Postprzez kemsinenu » 13 lis 2018, o 18:38

efazeti napisał(a):3 dni od przeniesienia numeru i nadal nie mogę założyć konta na moje.a2mobile...
przy próbie rejestracji ciągle wyskakuje "poprawny pesel jest wymagany"

Czy numer jest zarejestrowany na ten sam PESEL co podany na koncie?
kemsinenu
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 143
Dołączył(a): 17 sie 2017, o 22:29

Re: [a2mobile] - Dyskusja ogólna

Postprzez PABLOTECH » 13 lis 2018, o 18:45

Z tego co pamiętam to zachodzi tam korelacja pomiędzy numerem, peselem i dodatkowo adresem email. To wszystko musi się zgadzać z danymi podanymi podczas zamawiania karty
PABLOTECH
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
Avatar użytkownika
 
Posty: 59
Dołączył(a): 15 maja 2015, o 16:40
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Huawei P20
Sieć: Virgin

Re: [a2mobile] - Dyskusja ogólna

Postprzez efazeti » 13 lis 2018, o 19:39

no nr tel jest na mnie więc podaje swój nr pesel
nie jestem pewien, który email podałem podczas zamawiania karty ale próbowałem zakładać konto na kilka adresów email i na każdym jest to samo

na infolinii załatwią sprawę?

ps. sprawdzając przynależność sieci (na stronie t-mobile) wyskakuje mi "kod sieci: 260 08, operator: PL"
tak ma być?
efazeti
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Posty: 30
Dołączył(a): 18 maja 2013, o 11:29
Lokalizacja: Częstochowa
Model telefonu: Redmi Note 4X
Sieć: FaktM

Re: [a2mobile] - Dyskusja ogólna

Postprzez zolvio » 13 lis 2018, o 20:04

efazeti napisał(a):....

na infolinii załatwią sprawę?

....

Myślę, że to jest najlepsza opcja.
Chodzi o to, żeby te plusy nie przysłoniły wam minusów
zolvio
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
Avatar użytkownika
 
Posty: 177
Dołączył(a): 15 gru 2009, o 22:04
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 6
Model telefonu: Huawei Y360
Sieć: a2mobile, T-mobile

Poprzednia strona

Powrót do Oferta na kartę i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości