Telekomunikacja jak na dłoni






"Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowana

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: "Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowa

Postprzez macqmacq » 25 paź 2018, o 17:38

Witam wszystkich!
Aktywowałem, jak pisałem wcześniej "Masz złotówkę - masz no limit na wszystko i do wszystkich". Testuję i niestety mam ten nieszczęsny lejek 15Mb/s - choć nie jestem jakiś tam wybredny, ale jak mogę mieć szybciej, to czemu nie skorzystać ;) Wysłałem dzisiaj maila do operatora o przywrócenie pełnej prędkości - doczytałem w tym wątku, że są z tym problemy... Jak to szybko załatwić? :(
macqmacq
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 61
Dołączył(a): 10 sie 2018, o 15:25

Re: "Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowa

Postprzez darekka » 26 paź 2018, o 04:17

Skoro masz ten błędny ogranicznik to wydłużałeś konta aktywując usługę "Bez limitu za 1 zł. dziennie"(ta co daje 300MB dziennie i niby RWK ale 6miesięczne tylko)?
Jeśli tak to reklamacje pisz ale nie licz na wiele, bo na forum mamy osobę, która parę miesięcy nie może tego załatwić.
http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
darekka
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1971
Dołączył(a): 5 kwi 2014, o 09:13
Pochwały: 7
Sieć: T-mobile, RBM

Re: "Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowa

Postprzez babcia77 » 26 paź 2018, o 07:58

Jak jest lejek to zgłoszenie serwisowe przez infolinię i jednocześnie reklamacja na maila z żądaniem doprowadzenia usługi do stanu regulaminowego. Plus żądanie zwrotu środków za dni gdy usługa nie działała prawidłowo. No i oczywiście żądanie rekompensaty w reklamacji. Będziesz miał darmowe środki za 25-30. ;-)
babcia77
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 141
Dołączył(a): 26 cze 2017, o 22:39

Re: "Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowa

Postprzez michcio123 » 26 paź 2018, o 09:42

No właśnie to ja mam ten sam problem z lejkiem. Od 19 lipca poszło w sumie 6 zgłoszeń serwisowych w tej sprawie na wszystkie odpowiedzieli że nie widzą żadnego ograniczenia po swojej stronie i nie chcą już przyjmować nowych. Sprawą zajmie się UKE ale szczerze to na wiele nie liczę bo operator się umiejętnie wykręca.
Proponował bym tak jak mi tu ktoś radził zrobić testy prędkości w LTE jak i 3G na kilku różnych nadajnikach w okolicy podać adres stacji datę oraz godzinę testu i zasugerować że to nie przeciążony nadajnik skoro prędkości są powtarzalne na wszystkich nadajnikach i technologiach (lte i 3g). Daj znać jak idzie sprawa.
michcio123
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
Avatar użytkownika
 
Posty: 142
Dołączył(a): 18 sty 2014, o 11:19
Lokalizacja: Dołhobyczów
Model telefonu: Asus Zenfone 3
Sieć: Play, T-mobile

Re: "Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowa

Postprzez babcia77 » 26 paź 2018, o 12:42

Pół godziny temu padł internet na mojej karcie. Konsultant na infolinii tradycyjnie nie wiedział że jest taka usługa ale po lekkim naprowadzeniu jak się ją włącza w dodatkowej bazie wiedzy wyszukał i przeczytał. Po czym podziękował że się czegoś dzięki mnie nauczył. ;-) Obiecane że za 20 minut net ma działać po restarcie terminala. Zobaczymy. W każdym razie reklamacja już też poleciała. ;-)

W 20 minut oczywiście się nie ogarnęli. ;-)
Drugi telefon 2 godziny po pierwszym i diagnoza że włączony jst BI ale dziwnie bo pakiet 100Mb, zużyte z BI 8 Mb i nie pobrało za tenże BI środków. Druga linia wsparcia ma zdjąć ograniczenie niby BI. Zobaczymy. Ale jak na mój nos to nei będzie to i będzie dalsza walka za godzinę.
babcia77
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 141
Dołączył(a): 26 cze 2017, o 22:39

Re: "Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowa

Postprzez macqmacq » 26 paź 2018, o 18:01

W temacie testowania - niestety nie widzę żadnych rewelacji! Rozmawiałem z konsultantem, ale są podobno jakieś problemy w moim miejscu zamieszkania... Nie jestem wybredny w prędkościach, chcę tylko brak zacięć przy streamach - póki co jest w miarę ok. :wink:
Poczekam na usunięcie nieprawidłowości w ich sieci i wtedy dam znać - termin 1-2.10.2018 :-)
macqmacq
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 61
Dołączył(a): 10 sie 2018, o 15:25

Re: "Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowa

Postprzez macqmacq » 9 lis 2018, o 19:38

Niestety będąc "szczęśliwym" posiadaczem startera, jak w temacie, prędkości neta w dalszym ciągu są na słabiutkim poziomie..., rzędu od 2 do max 6 Mbps :( Może w Krakowie i okolicach t-m tak ma? Może to ktoś potwierdzić? A może to ten lejek, ale jak to wyegzekwować od operatora? :/
macqmacq
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 61
Dołączył(a): 10 sie 2018, o 15:25

Re: "Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowa

Postprzez darekka » 9 lis 2018, o 21:23

Lejek(błędnie obecny) to wynosi do 15Mb/15Mb i to pod warunkiem, że wydłużałeś konto aktywując Usługe "Bez limitu za 1zł. dziennie", a w Twoim przypadku to obstawiam na:
-przeciążenie nadajnika,
-słaby zasięg,
-liche/uszkodzone urządzenie
Postaraj się zmienić LTE na 3G i sprawdź osiągi lub weź telefon i potestuj w innym miejscu, na zewnątrz, a najlepiej w innej części miasta, ewentualnie zmień urządzenie na , którym używasz.

P.S. w Krakowie to możliwe, że sieć zdycha, bo smogu się boją...
http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
darekka
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1971
Dołączył(a): 5 kwi 2014, o 09:13
Pochwały: 7
Sieć: T-mobile, RBM

Re: "Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowa

Postprzez babcia77 » 10 lis 2018, o 18:52

Wiele zależy od lokalizacji i urządzenia. Ja np. w zapchanej Warszawie mam normalnie transfer rzędu 30-40 Mbps po LTE. A dziś jestem po Łukowem na południe od Siedlec. Po LTE mam 3-3,5:
http://www.speedtest.net/result/7788906925
A po 3G trochę mniej. Mimo że do nadajnika mam ze 6 km i nie jest obciążony.
babcia77
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 141
Dołączył(a): 26 cze 2017, o 22:39

Poprzednia strona

Powrót do Oferta na kartę i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot], Google [Bot] i 32 gości