Telekomunikacja jak na dłoni






"Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowana

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: "Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowa

Postprzez Taki_tam » 13 sie 2018, o 11:09

U mnie było podobnie, kase wzieli ale dopiero o 1 w nocy dali pakiety danych, wcześniej uzbierane zostały skasowane. Ciekaw jestem czy to nowy sposób obrony przed problemem z 2TB czy to czysty przypadek.
Taki_tam
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 181
Dołączył(a): 1 paź 2016, o 12:06

Re: "Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowa

Postprzez babcia77 » 13 sie 2018, o 11:24

Mi skasowało przedwczoraj - w trakcie okresu który włączyłem 2.08. Miałem ~1,4 TB. Od wczoraj przyznaje pakiety data i voice od zera.
babcia77
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 125
Dołączył(a): 26 cze 2017, o 22:39

Re: "Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowa

Postprzez darekka » 14 sie 2018, o 19:28

Zerknijcie w swoje bilingi zwłaszcza w dzień 12 sierpnia ponieważ w tym dniu około 1:03 w nocy system pobrał nienależnie 3zł.(pewnie Bezpieczny internet)-wynika to ze zgłaszanego przez kilka osób(w tym i ja) zresetowania zebranych GB. Jak sprawdzałem to 11ego o 10:45 pobrano 1zł., w nocy około 1:03(12 sierpnia) pobrali znowu 3zł. i 12ego o 10:54 prawidłowo pobrało 1zł.
Jak komuś skosili 3zł. to wystarczy telefon pod 888002222 i kasę oddadzą.
http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
darekka
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1888
Dołączył(a): 5 kwi 2014, o 09:13
Pochwały: 7
Sieć: T-mobile, RBM

Re: "Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowa

Postprzez zwariowany.kurczak » 23 sie 2018, o 20:23

Dobra to będzie wpis z cyklu "janusz i cebula 99gr",
ale wyłączając ofertę 1zł i włączając jak za kilka godzin, system skrócił do 30 dni ważność konta, następnie dał 1rok.... I teraz mam 6 mc aby wykonać płatną czynność na koncie.
Oscylator w T mobie? Normalnie 2zł do przodu :roll:
Telefon jest kuchenny i używany do używany, tak tylko z obserwacji pisze.. :mrgreen:
zwariowany.kurczak
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 524
Dołączył(a): 1 kwi 2014, o 11:45
Lokalizacja: wlkp.
Pochwały: 2

Re: "Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowa

Postprzez darekka » 23 sie 2018, o 21:29

Piszesz najpewniej o dezaktywacji i ponownej aktywacji "Bez limitu za 1 zł. dziennie"(to nie jest tytułowa usługa ze wszystkim bez limitu ponieważ daje 300MB dziennie) w ,której normalnie masz 6msc. konta(niby rok ale bez aktywności to tylko 6msc)-akurat ten myk jest tylko dobry do przechowania SIMki ale po wyłączeniu w.w oferty zostanie tylko 30dni.
Jak ktoś chce cebulić na maxa to może raz na miesiąc włączyć i wyłączyć w.w ofertę, za chwilę aktywować naszą ofertę i 30dnia znowu włączyć i wyłączyć "Bez limitu za 1zł. dziennie" uzyskać 30dni konta bez doładowania oraz znowu odpalić naszą ofertę.
Dla innych Januszy jest jeszcze opcja darmowego 31dnia naszej Usługi(wysyłasz SMS z aktywacją tuż po północy np.1szego-usługa pobierze 30x1 zł(około tej godziny) ale w praktyce oferta działa do końca doby następnej po pobraniu ostatniej złotówki z cyklu(czyli 30 pełnych dni i np. 23godz i 59minut).
http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
darekka
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1888
Dołączył(a): 5 kwi 2014, o 09:13
Pochwały: 7
Sieć: T-mobile, RBM

Re: "Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowa

Postprzez zwariowany.kurczak » 31 sie 2018, o 12:30

witam,
w ofercie 1zł/dzień, jest jakiś pakiet GB ważny 30 dni? Bo znajduję tylko 1zł/1GB/1dzień...
zwariowany.kurczak
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 524
Dołączył(a): 1 kwi 2014, o 11:45
Lokalizacja: wlkp.
Pochwały: 2

Re: "Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowa

Postprzez Taki_tam » 31 sie 2018, o 14:13

w standardowej ofercie nie ma, musisz wyłaczyć usługę aby mieć inne pakiety
Taki_tam
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 181
Dołączył(a): 1 paź 2016, o 12:06

Re: "Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowa

Postprzez michcio123 » 3 wrz 2018, o 20:35

darekka napisał(a):Jak ktoś chce cebulić na maxa to może raz na miesiąc włączyć i wyłączyć w.w ofertę, za chwilę aktywować naszą ofertę i 30dnia znowu włączyć i wyłączyć "Bez limitu za 1zł. dziennie" uzyskać 30dni konta bez doładowania oraz znowu odpalić naszą ofertę.


Chciał bym przestrzec że istnieje duże prawdopodobieństwo ze po takim "zabiegu" zostanie na numerze lejek 15/15 którego nie można w żaden sposób zdjąć. Mam właśnie taki problem nie pomaga ponowna aktywacja i dezaktywacja no limit za 1zł aktywacja pakietów Strong lte ani infolinia. Dział techniczny pomimo 4 zgłoszeń problemu nie widzi. Żeby było ciekawiej to na 3 innych starterach leżakach na których testowo właczyłem a następnie wyłączyłem no limit za 1zł lejek 15/15 również pozostał.

Jeśli znalazł by się ktoś kto chciałby sprawdzić na jakimś swoim "leżaku" czy u niego jest tak samo to wystarczy po deaktywacji no limit za 1zł dziennie wklepać *100*861*9# dostanie pakiet na próbę 3gb na 5 dni który nie ma limitu prędkości. Maksymalnie po 5 dniach trzeba go wyłączyć kodem *100*861*2# bo inaczej się odnowi ale już nie będzie darmowy. Wielkość dostępnego pakietu jest widoczna pod *103*11# czyli tam gdzie dane z Masz złotówkę...
michcio123
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
Avatar użytkownika
 
Posty: 128
Dołączył(a): 18 sty 2014, o 11:19
Lokalizacja: Dołhobyczów
Model telefonu: Asus Zenfone 3
Sieć: Play, T-mobile

Re: "Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowa

Postprzez darekka » 4 wrz 2018, o 03:08

Widać znowu nie ma komu u operatora ogarnąć tematu, bo takie cuda nie powinny mieć miejsca w tej ofercie-Dział Techniczny to najchętniej by uwalił naszą ofertę, bo jest im widać wybitnie nie na rękę. Pisz Reklamacje i domagaj się rekompensat za problemy-do skutku i powołuj się na zapisy Regulaminu naszej oferty.
http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
darekka
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1888
Dołączył(a): 5 kwi 2014, o 09:13
Pochwały: 7
Sieć: T-mobile, RBM

Re: "Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowa

Postprzez babcia77 » 4 wrz 2018, o 08:38

Zgłoszenie serwisowe, reklamacja, nękanie infolinii jak pisze darekaa. Mi zdjęcie lejka po pakiecie 20 GB przyznanym na czas awarii zajęło o ile pamiętam ~10 dni. Plus 4 reklamacje z których uwzględniono 3. Plus prawie codziennie o 6.30 telefon na infolinię jak zaczynałem pracę. Nieuznana reklamacja to na to że nie powiadomili mnie o wyłączeniu lejka. ;-)
babcia77
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 125
Dołączył(a): 26 cze 2017, o 22:39

Re: "Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowa

Postprzez michcio123 » 11 wrz 2018, o 14:19

Wczoraj dział techniczny odpowiedział na kolejne już zgłoszenie techniczne w sprawie mojego problemu "Pomiary z ostatnich 48h pokazują prędkość do 17Mbps.Brak problemów po stronie sieci." no normalnie ręce opadają. Być może chwilowo był skok do tych 17Mb/s ale w rzeczywistości jest lejek 15/15. Nie wiem już jak można ich bardziej zmotywować do usunięcia tego lejka. Największy problem jest w tym że oni nie widzą u siebie żadnej nieprawidłowości. Na zgłoszenia odpowiadają szybko bo średnio po 2-3 dniach ale co z tego jak problemu nie usuwają. Najlepiej by było chyba jak by sam technik się ze mną skontaktował ale nie wiem czy to jest możliwe.
michcio123
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
Avatar użytkownika
 
Posty: 128
Dołączył(a): 18 sty 2014, o 11:19
Lokalizacja: Dołhobyczów
Model telefonu: Asus Zenfone 3
Sieć: Play, T-mobile

Re: "Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowa

Postprzez darekka » 11 wrz 2018, o 19:33

Proponuję objazd kilku stacji i wykonanie speed testów. Dodatkowo zapisz godzinę, miejsce, adres stacji i link do wyniku. Wszystko to razem sklej do kupy i wyślij reklamacje emailem w treści, której zawrzyj sugestię, że sieć coś lipna jest skoro niby wszystko OK po stronie sieci a i tak słabiutkie wyniki ok 15Mb/15Mb co nijak nie koresponduje z rzekomo najlepszą siecią, bo co to za sięc, która marnych 15Mb nie jest w stanie znacząco przekroczyć 8) .

Swoją drogą to widać, że im mocno nie na rękę nasza oferta i kombinują na wszelkie możliwe sposoby aby ją nam obrzydzić-nie dajmy się.
http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
darekka
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1888
Dołączył(a): 5 kwi 2014, o 09:13
Pochwały: 7
Sieć: T-mobile, RBM

Re: "Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowa

Postprzez polsat090 » 12 wrz 2018, o 14:43

Jest jakaś opcja aby załączyć tą taryfę z chęcią bym skorzystał ...
polsat090
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 65
Dołączył(a): 9 sty 2018, o 12:59

Re: "Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowa

Postprzez darekka » 12 wrz 2018, o 15:32

Ta limitowana edycja nie ma możliwości aktywacji na innych niż specjalnie wyemitowane startery(rozsyłane były za darmo przez T-mobile i Heyah). Słowem nikt kto nie ma takiego startera z niej nie skorzysta.
http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
darekka
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1888
Dołączył(a): 5 kwi 2014, o 09:13
Pochwały: 7
Sieć: T-mobile, RBM

Re: "Masz złotówę..." za no-limit w T-Mobile, opcja limitowa

Postprzez michcio123 » 13 wrz 2018, o 08:17

Wczoraj na moim felernym numerze już bez aktywnej usługi Masz złotówkę... ale z uruchomionym pakietem Strong lte na 30 dni zgodnie z sugestią @darekka wykonałem speeed testy przy "swoim" nadajniku oraz 3 innych w okolicy zapisałem czas testu nadajnik z jakim się łączyłem i linki do testów i opisałem to wszystko zgodnie z radą. Dodatkowo w osobnej wiadomości poprosiłem emailem o wystawienie kolejnego zgłoszenia serwisowego opisałem w nim sprawę dokładniej i bardziej obszernie z żądaniem aby ten opis trafił do technicznych. W tym przypadku nie informowałem że chodzi o naszą usługę tylko o Strong Lte która powinna być im bardziej znana.
Dam znać jak idzie sprawa.
michcio123
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
Avatar użytkownika
 
Posty: 128
Dołączył(a): 18 sty 2014, o 11:19
Lokalizacja: Dołhobyczów
Model telefonu: Asus Zenfone 3
Sieć: Play, T-mobile

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta na kartę i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości