• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #1187063  autor: zulu144dwa
 01 lut 2025, 12:57
Zeusek w Play-u VoLTE praktycznie zależy tylko od oprogramowania urządzenia i jego konfiguracji.
Nawet na starym routerze MF286D z wersją oprogramowania Nordic_MF286D_B14 mam VoLTE przy wymuszonym połączeniu tylko LTE.
Orange pod względem dostępności VoLTE jest lata świetle za Playem.

---
Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu ze 100minutami i SMSami na 31 dni.
 #1187066  autor: kszaq
 01 lut 2025, 13:39
Zeusek pisze:
01 lut 2025, 10:54
Jeśli ktoś ma Maxcom Telefon MM 443 4G dual sim czy działa VoLTE w Play ?
Albo poleci podobny telefon z VoLTE.
Tak, działa we wszystkich polskich sieciach. Mam ten telefon na półce, obecnie 2 karty Fakt Mobile, na obu bez problemu działa VoLTE.
 #1187078  autor: dusk
 01 lut 2025, 16:15
DEVI_UI pisze:
30 sty 2024, 20:30
kszaq pisze:
28 sty 2024, 18:11
Mogę potwierdzić z pierwszej ręki, że w nju subskrypcja działają VoLTE oraz VoWiFi. Brak ikonki to ustawienie, które Orange Polska ustala z producentami, a wręcz wymuszają ukrycie przełącznika w ustawieniach.
Ale jazda :)
Piszę do nich, żeby aktywowali mi VoLTE, bo nie było ikonki. Nie dzwonię przez tę kartę, bo to only data. Aktywowali i dalej "VoLTE))" brak. Teraz wykonałem połączenie i normalnie idzie przez 5G NSA.
Czy w nju dalej trzeba aktywować volte poprzez kontakt z nimi? mam s24 i usługę na kartę, wifi calling działa, ale volte nie, nie ma żadnej ikonki i jak dzwonie to jest ikonka H zaniast 4g
 #1187088  autor: kondziel
 01 lut 2025, 17:20
W Orange ogólnie to się włącza VoLTE czasem ponad dobę. Warto wyłączyć i włączyć tel za jakiś czas, a jak to nie pomoże to tylko BOK.
 #1187092  autor: PiotrG-dz
 01 lut 2025, 18:13
kszaq pisze:
01 lut 2025, 13:39
Zeusek pisze:
01 lut 2025, 10:54
Jeśli ktoś ma Maxcom Telefon MM 443 4G dual sim czy działa VoLTE w Play ?
Albo poleci podobny telefon z VoLTE.
Tak, działa we wszystkich polskich sieciach. Mam ten telefon na półce, obecnie 2 karty Fakt Mobile, na obu bez problemu działa VoLTE.
Ile czasu trzyma tu bateria na dzwonieniu i czuwaniu?A nie zawiesza się on czasem?
 #1187096  autor: kszaq
 01 lut 2025, 18:53
Na samym czuwaniu (bez rozmów) w VoLTE trzyma już tydzień i jeszcze ma połowę paska baterii. Używam go do 2 kart-leżaków. Tyle trzyma przy bardzo dobrym sygnale, BTS widzę z okna.

Natomiast bliźniaczy MM827 z kartą Orange, przy słabszym sygnale i kilku krótkich rozmowach dziennie trzyma osobie z rodziny max 4 dni. Po zmianie trybu na 3G - około tydzień na jednym ładowaniu.

Soft mają dość dopracowany i nie zauważyłem zawieszania się.
 #1187622  autor: PiotrG-dz
 11 lut 2025, 12:40
kszaq pisze:
03 lut 2025, 19:55
Prawy przycisk funkcyjny pod ekranem - ten z trzema kropkami.
Kupiłem mamie ten telefon i mianowicie czy można tam ustawić inny dzwonek niż ten stary dryń dryń?Próbowałem sparować Bluetooth i mimo widoczności potem mam info na NOKIA C2 01 ''Usługa nieobługiwana przez drugie urządzenie''.
 #1187624  autor: kszaq
 11 lut 2025, 13:21
Dzwonek można zmienić na dowolny, nawet z MP3 (ja dograłem Nokia Tune) - to ustawienie jest "zakopane" w Profilach - do każdego profilu może być przypisany inny dzwonek.

Jeśli chcesz przesyłać pliki między telefonami, spróbuj to zrobić bez parowania. U mnie nie było problemu z przesłaniem plików z 2 różnych telefonów z Androidem. Podejrzewam, że parowanie działa tylko z słuchawkami.
 #1188164  autor: PiotrG-dz
 20 lut 2025, 20:29
kszaq pisze:
20 lut 2025, 19:20
Możliwe, że sprawdza aktualizacje... nie sprawdzałem tego nigdy, bo mam nim Fakt z lejkiem. Transmisję danych można wyłączyć w ustawieniach i nie będzie nic pobierać.
On też u mnie jest w FM więc się nie boję.Tak tylko pytam bo to przecież nie smartfon ale chyba jakiś system ma ?
 #1188193  autor: kszaq
 21 lut 2025, 11:38
Tak, jest system dostarczany przez Unisoc - taka wspólna "baza" dla wszystkich prostych telefonów działających na ich układach - z nakładką Maxcom. Ma możliwość aktualizacji OTA i prawdopodobnie stąd jest zużycie danych.