• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #659188  autor: user_delete43
 02 wrz 2013, 23:35
Witam!
Do Nexusa 4 chce kupic folie na ekran i tu pytania:
1. czy jest sens? skoro ejst gorilla? ale ona nie chroni ponoc przed piaskiem?

2. czym sie roznia folie za 3 zl od tych za 30zl na allegro?

[ Dodano: 2013-09-03, 14:48 ]
???

#659356  autor: Forest
 03 wrz 2013, 18:10
Gorilla jest mocny, ale nie niezniszczalny. Da się taki ekran porysować, dlatego ja w każdym praktycznie telefonie stosuje folie. Może nie wyglada telefon elegancko, ale przynajmniej chroni ten ekran przed rysami a jak się zainwestuje w lepszą folie to i spasowanie jest ok.
Czym się różni folia za 3 zł od tej za 30 zł? Wykonaniem i jakością oczywiście. Dobre folie łatwo się nakłada, można to robić kilkukrotnie, nie palcują się, jest zachowany odpowiedni poślizg palca i dotyk na ekran.
Osobiście jeśli mogę Ci zaproponować to nie musisz kupować folii za 30 zł. Możesz za ok 12 zł kupić folie firmy 3MK, to polski producent. Jakość bardzo dobra. Mam teraz na HTC One X i będę miał na One ją założoną. Ogólnie folia ma bardzo dobre opinie na necie.

http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=9077147

#659372  autor: Forest
 03 wrz 2013, 19:28
Solid - jest grubsza od innych i przez to lepiej chroni ekran.
Shine - daje efekt lustra.
Shield - normalna folia z efektem "glare", czyli błyszcząca jak ekran.
Matte - wiadomo, brak efektu odbicia.
Classic - również normalna folia taka jak Shield, ale poprawiony Inviscid-Sil, jeszcze łatwiejsza w nakładaniu i wytrzymalsza. Jest to najnowsza folia krojona przez 3MK.

Osobiście do HTC One który do mnie jedzie zamówiłem już sobie Classic. Jeszcze do mnie nie dotarła i nie mam telefonu by ją nakleić, ale raczej powinno być ok. Nie jest to majątek, więc nie czekaj za moją recenzją i kupuj ;) Pozdrawiam.

#659374  autor: negra
 03 wrz 2013, 19:34
Kupiłem właśnie Classic do Noki 925 i 720 i mogę polecić zarówno folie jak i sprzedającego.

#663405  autor: artificial_nocturne
 22 wrz 2013, 20:09
3MK Shield jak najbardziej ok. Ja szukając folii na tablet natknąłem się na takie coś:

http://sklep.dfender.pl/pl/p/Filtr-pryw ... ad-mini/83

cena na początku mnie przeraziła, ale jeżeli chodzi o cenę na smartfona to już jest ok - mają bardzo fajne promocje. Jak sam filtr? Bardzo OK, wykonany naprawdę dobrze, elegancko i bardzo ładnie wygląda. Odbija światło słoneczne, bardzo dobra widoczność. Z ciekawości sprawdzałem jak się będzie zachowywać po zdjęciu i założeniu jeszcze raz i musze powiedzieć, że przeszła ten test na piątkę.

Filtrów miałem już 3: pierwszy 3MK (dobre wspomnienia, fajne wykonanie) niestety utracony wraz z kradzieżą telefonu, drugi taka zwykła folia made in china zakupiona na wysepce za 5 zł - szlag ją trafił po tygodniu, teraz mam dfendera i na smartfonie, i na tablecie i nie ukrywam, że polecam ;)