• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #658752  autor: Forest
 01 wrz 2013, 15:37
Witam. Mam takie krótkie pytanie. Czy mając telefon pochodzący z Orange (dowód zakupu i karta gwarancyjna z Orange) i jestem klientem Play, to czy salon Play bez problemu przyjmie to urządzenie na gwarancji z Orange? Tzn gwarancja jest oczywiście producenta, ale czy Play może nie przyjąć takiego telefonu bo pieczątki są z Orange?

#658755  autor: orson_dzi
 01 wrz 2013, 15:47
Raczej nie przyjmą, ale trzeba by się konkretnie w Play zapytać, bo możliwe, że jak zawsze będzie to widzimisie pracownika.

Ale nie lepiej od razu do producenta? Szybciej ;) .

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#658831  autor: okti51
 01 wrz 2013, 20:43
Zapewne nie ma nigdzie w pobliżu żadnego serwisu, a po co ma wydawać kasę na kuriera skoro może sobie oddać za darmo u operatora.
Mi jak się zepsuł i oddałem w Orange w sobotę to miałem do odbioru już we wtorek i to za darmo, a nie musiałem płacić za kuriera w dwie strony z 40 złotych :)

[ Dodano: 2013-09-01, 20:45 ]
Ale co do tego czy ci przyjmą to zależy od sprzedawcy. Teoretycznie chyba nie musi brać tego telefonu, ale jak będzie chciał to czemu nie ?

#658836  autor: wook
 01 wrz 2013, 21:23
@up kuriera zamawia się z serwisu i jest na ich koszt.

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#658857  autor: okti51
 01 wrz 2013, 23:22
wook, :O
Jak ja chciałem wysłać telefon na gwarancję (marzec 2012) to pisałem do dwóch serwisów i w dwóch napisali mi, że trzeba zapłacić. Chyba, że coś od tamtego czasu się zmieniło.

[ Dodano: 2013-09-01, 23:23 ]
Nawet mogę ci dać ss maila

#658862  autor: user_delete34
 01 wrz 2013, 23:33
wook, mówisz o Regenersis? Do mnie właśnie nie dojechał coś, a w środę miał być. :[

#658880  autor: galtom
 02 wrz 2013, 07:22
Zrob zdjecia telefonu, bo ktos go "przypadkim" nadepnie a potem beda ci wmawiac, ze taki im wyslales (zdjecia robimy przy swiadku!!!!).

Pozdrawiam,
Galtom

#659099  autor: Forest
 02 wrz 2013, 18:25
10km odemnie jest punkt serwisowy Regenersis. Przynajmniej tak widnieje na ich mapce na ich stronie. To chyba mogę bezpośrednio osobiście tam zawieźć telefon?

A z tym oddawaniem do innego salonu niż pochodzi telefon to gdzieś czytałem albo ktoś mi mówił, że niby muszą przyjąć czy coś, ale nie jestem pewien, dlatego właśnie się tu pytam myślałem, że wiecie ;) Ale nie spoko, spróbuje zawieźć do tego serwisu obok mnie, zobaczymy czy przyjmą bo nie uśmiecha mi się wysyłać do tych Janek pod Warszawą... oddam One X a wróci mi 3310 z pękniętym wyświetlaczem :D

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#659192  autor: orson_dzi
 02 wrz 2013, 23:40
Forest pisze:To chyba mogę bezpośrednio osobiście tam zawieźć telefon?
No pewnie. Tylko skorzystaj z porady z postu wyżej ;) .

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#659219  autor: galtom
 03 wrz 2013, 07:23
Nie mowie tego bez powodu.
Gwarancji na dobra obsluge nie ma.
Oddalem swój komputer do komputronika i tak się to konczy....
http://supermarket.blox.pl/2013/07/Napr ... dziej.html

Pozdrawiam,
Galtom

#659311  autor: okti51
 03 wrz 2013, 15:06
wook pisze:@up kuriera zamawia się z serwisu i jest na ich koszt.
A jak jest z tym kurierem ? Ja jak sie dowiadywałem to trzeba było zapłacić

#659336  autor: user_delete34
 03 wrz 2013, 16:42
okti51,
regenersis.pl pisze:Zastrzegamy, że w przypadku nieuzasadnionej wysyłki na koszt Regenersis, zostaną naliczone koszty transportu.
Czyli normalnie nie płacisz.
Zamówiłem drugi raz kuriera, ma być jutro. Jeśli odnośnie opłat coś się zmieniło - dam znać.

[ Dodano: 2013-09-03, 16:46 ]
galtom,
galtom pisze:zdjecia robimy przy swiadku!!!!
Znaczy: przy kurierze mam je zrobić? Czy jak? Bo jeśli chodzi Ci o ewentualną drogę sądową, jako jedyną opcję reklamacji uszkodzenia przez serwis - u mnie na pewno odpada i wtedy nawet nie robiłbym zdjęć - aparat muszę jeździć pożyczać, a i tak jest słaby.

#659377  autor: Forest
 03 wrz 2013, 19:41
No nic, dzięki wszystkim za wypowiedź. Telefon będę się starał oddać do naprawy w trakcie wymianki, kiedy przyjdzie mi nowy bo nie chce się teraz rozstawać.
A problem tak w ogóle mam z HTC One X i Wifi, który ma bardzo słaby zasięg. Problem znany i generalnie dla serwisu to nie jest wielka robota. Zrobiłbym to sam, ale później mogli by się dopatrzeć jakiś "robótek" domowych i nie uznali by mi gwarancji w innym przypadku.
Także dzieki za odpowiedzi. Później postaram się dać znać co i jak mi Regenersis naprawił :D

Pozdrawiam,

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB