• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #623625  autor: golo_golka
 29 mar 2013, 23:15
Witam. Przypadkowo usunąłem wszystkie numery z karty sim. Jest ona w sieci PLAY. Czy jest jakaś możliwość odzyskania? Nie mam czytnika sim. Jeśli są jakieś programy to proszę o pomoc. Z góry dziękuje.

#623680  autor: blackmalder
 30 mar 2013, 11:21
Dokładnych kontaktów nie odzyskasz, jedyna możliwość to zarejestrowanie się na play24 i sprawdzenie historii połączeń, ale wtedy będziesz miał wykaz połączeń przychodzących i wychodzących. Który numer do kogo należy, tego się nie dowiesz. Ewentualnie tą historię połączeń możesz sprawdzić również dzwoniąc na BOK.

#623966  autor: KR2615
 31 mar 2013, 21:21
A jak już będziesz miał listę numerów to dzownić do każdego po kolei i pytac się z kim mam przyjemnośc ;) Przy okazji można odnowić kontakty, złożyć życzenia świąteczne albo zrobić primaaprilisowy żart.

#624824  autor: bolek2004
 04 kwie 2013, 16:58
blackmalder Chciałeś powiedzieć wychodzących, bo w play24 połączenia przychodzące się wyświetlają ale jest tylko ich długość natomiast numerów kto do Ciebie dzwonił to nie wyświetla. Numery wychodzące jak najbardziej.

#625210  autor: buster
 06 kwie 2013, 13:05
Obawiam się, że jedyne rozwiązanie to jednak czytnik kart SIM. Jeżeli nie masz takiego to może ktoś ze znajomych ma. Szukałem kiedyś rozwiązania podobnego problemu. Generalnie programy do odzyskiwania danych obsługują tylko nośniki danych i tak traktowana jest karta SIM. Te programy nie rozpoznają karty SIM w telefonie. Z kolei programy do obsługi telefonów nie mają opcji odzyskiwania danych.
Jedna ważna sprawa to żeby nie zapisywać danych na karcie SIM. Ma ona małą pojemność i dość szybko można nadpisać skasowane dane i to kilka razy co skutecznie uniemożliwi ich odzyskanie.

#625534  autor: max4max
 07 kwie 2013, 16:23
Warto kupić czytnik za kilkanaście złotych z przesyłka już na allegro, zamiast męczyć się z wpisywaniem a przede wszystkim odzyskiwaniem danych.