Strona 1 z 1

Antena w Oneplus 3t a antena w innych (np Huawei Y7 Prime)

Post:06 kwie 2019, 22:25
autor: chronos
Będąc w terenach wiejskich,
Przelozylem kartę z Huawei Y7, gdzie miałem internetowy zasięg LTE, do Oneplus 3t (a3003)
Okazalo się że zasięg był bardzo słaby - 3G i niżej.
Po przełożeniu karty spowrotem zasięg powrócił.

W mieście jest LTE również w Oneplus.

Czy to wina konkretnego aparatu czy może każdy oneplus 3t będzie miał te przypadłość. Jak to sprawdzić?

Dzięki

Jeśli to nie miejsce na ten topic to przepraszam i proszę o wskazanie odpowiedniego miejsca.

Re: Antena w Oneplus 3t a antena w innych (np Huawei Y7 Prime)

Post:06 kwie 2019, 23:11
autor: maniek89
Możliwe, że Twojemu One Plusowi brakuje LTE w paśmie 800 Mhz.

Re: Antena w Oneplus 3t a antena w innych (np Huawei Y7 Prime)

Post:07 kwie 2019, 06:40
autor: kwistas
Jeśli to wersja global to powinien mieć B20

Re: Antena w Oneplus 3t a antena w innych (np Huawei Y7 Prime)

Post:07 kwie 2019, 12:51
autor: chronos
Na stronie specyfikacji, u producenta jest napisane.

Network:
GSM: 850, 900, 1800, 1900 MHz
4G LTE (Cat. 6)

Europe / Asia model:
WCDMA: Bands 1/2/5/8
FDD-LTE: Bands 1/3/5/7/8/20
TDD-LTE: Bands 38/40

Kto to odszyfruje?

W terenach wiejskich w Polsce LTE jest 800 MHz?


Jeszcze tu:
https://www.mgsm.pl/pl/katalog/oneplus/ ... us-3T.html

https://www.mgsm.pl/pl/katalog/huawei/y ... -2018.html

Re: Antena w Oneplus 3t a antena w innych (np Huawei Y7 Prime)

Post:07 kwie 2019, 16:27
autor: dagonPL
FDD-LTE: Bands 1/3/5/7/8/20
1 - LTE 2100 MHz
3- LTE 1800
5 - LTE 850 brak w PL
7 - LTE 2600
8 - LTE 900 tylko w Plusie
20 - LTE 800 brak w Plusie

TDD-LTE: Bands 38/40
38 - LTE 2600 MHz tylko w Plusie
40 - LTE 2300 brak w PL

Re: Antena w Oneplus 3t a antena w innych (np Huawei Y7 Prime)

Post:07 kwie 2019, 17:31
autor: chronos
Czy w związku z tym co powyżej, można domniemywać, dlaczego nie łapałem zasięgu w terenach wiejskich?
To kwestia szczególnego aparatu czy całej linni tego modelu?

Re: Antena w Oneplus 3t a antena w innych (np Huawei Y7 Prime)

Post:10 kwie 2019, 21:52
autor: SACZI
A w tym 1+ masz włączoną sieć LTE?
Bo z tego co piszesz, telefon obsługuje LTE800/LTE900.