• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #32200  autor: Michu
 27 lis 2005, 18:17
Swego czasu konkurencyjny portal ... kliknijcie www.klan.pl heheh zamiescil spoty poprzedzajace rebranding w innych krajach.
Wczoraj bylem na nocy reklamozercow i widzialem 2 reklamy orange ktore byly swietne - SHARE MORE nie wiem czy to cos mowi... moze gdzies ktos ma takie cuda? Sa naprawde swietne. Podpisane byly jako Francja albo calkiem mozliwe ze to miedzynarodowki!

#32245  autor: D@rio
 27 lis 2005, 21:40
Michu...a jak tam Twoja aktywacja E-Plan'u? ;)

#32316  autor: Michu
 28 lis 2005, 11:36
Heh ostatnio sie dowiedzialem ze ja mam wlaczony eplan tylko ze nikt tego nie widzi ... ale tak ma byc.. a nie mam naliczanych bonusow i tu jest problem, bo nie wiedza o co kaman :) Do 30 listopada mam sie dowiedziec co i jak. Jak sie zapytalem pani a co bedzie jak sie nie dowiem, bo nie bedzie odpowiedzi to poradzila mi kolejna reklamacje reklamacji pod [email protected] ale wtedy pogadam inaczej. Szczescie w nieszczesciu ze trafilem w koncu na kompetentna konsultanke, ktora wykazuje checi pomocy i popycha jakos sprawe... jutro ma sie ze mna skontaktowac i powiedziec jak dlugo jeszcze orange robic bedzie mnie w konia.

Dzieki za troske... jesli to ciekawe to moge na biezaco opisywac sprawe... ale chyba nie w tym temacie :)

Pozdrawiam i licze na slowa otuchy :)

#32348  autor: D@rio
 28 lis 2005, 15:56
hehe :D ;)

Nie martw sie, wszystko bedzie dobrze ;) ...

#32835  autor: Michu
 01 gru 2005, 22:41
Mija 40 dzien od zlozenia reklamcji i dalej nic...... chyba konczy juz mi sie cierpliwosc!!

#32839  autor: D@rio
 01 gru 2005, 23:38
Michu pisze:Mija 40 dzien od zlozenia reklamcji i dalej nic...... chyba konczy juz mi sie cierpliwosc!!
Wg. prawa reklamacja została Ci przyznana pozytywnie, na Twoją korzyść skoro po 40 dniach nie dostałeś żadnej odpowiedzi.

P.S
Orange :? ...coraz gorsze dno :?

#32936  autor: Michu
 02 gru 2005, 21:32
tak tylko kto to ma zrobic bo kazdy umywa rece?? :) a ostatnio sama mi sie wlaczyla poczta glosowa. Oficjalnie w systemie jest wylaczona a poczta sie zglasza i co??:) heh

#32948  autor: D@rio
 02 gru 2005, 22:32
Michu pisze:tak tylko kto to ma zrobic bo kazdy umywa rece?? :) a ostatnio sama mi sie wlaczyla poczta glosowa. Oficjalnie w systemie jest wylaczona a poczta sie zglasza i co??:) heh
No Ty musisz. Sam musisz zadzwonic i sie dowiadywac jak sie ma Twoja sprawa :) Ewentualnie moze to zrobic rzecznik UOKiK w Twoim miescie jak juz problem faktycznie jest tak zagmatwany ;)

A z ta poczta glosowa ;) ....ale jaja ;) pierwsze slysze zeby cos takiego mialo miejsce :) Widza Łoryndż idzie z postępem ;) ...pełna automatyka :D ;) (składaj reklamacje...)

#33019  autor: Michu
 03 gru 2005, 13:28
Poczta juz jest niaktywna (ostra internerwencja)... a tamta sprawa jest prosta.... reklamacja musi byc uznana, ale nie ma kto wlaczyc eplanu bo kazdy umywa rece i kaze czekac na oficjalna odpowiedz... ja naprawde mam powoli dosc.. no ile mozna czekac i nie widac nawet swiatla na horyzoncie!!

a jeszcze wczoraj w swoim k700i porysowalem tylna klapke:( spadl mi na asfalt jak bieglem:( myslalem ze sie zabije... ale szczescie w nieszczesciu ze samochody mialy czerone, bo widzialem telefon kumpla jak samochody mialy zielone:( nawet karty nie odzyskal

#33130  autor: D@rio
 03 gru 2005, 23:51
Michu pisze:Poczta juz jest niaktywna (ostra internerwencja)... a tamta sprawa jest prosta.... reklamacja musi byc uznana, ale nie ma kto wlaczyc eplanu bo kazdy umywa rece i kaze czekac na oficjalna odpowiedz... ja naprawde mam powoli dosc.. no ile mozna czekac i nie widac nawet swiatla na horyzoncie!!

a jeszcze wczoraj w swoim k700i porysowalem tylna klapke:( spadl mi na asfalt jak bieglem:( myslalem ze sie zabije... ale szczescie w nieszczesciu ze samochody mialy czerone, bo widzialem telefon kumpla jak samochody mialy zielone:( nawet karty nie odzyskal

Ale jaja z ta poczta. Naprawde. Az sie wierzyc nie chce;) Dlatego ja to chyba poprostu pozostawie bez zadnego komentarza :? . Notomiast co do reklamacji to tak jak mowisz, musi byc uznana dlatego musisz sie dowiedziec na jakim etapie sprawa sie toczy. A e-plan....to jeszcze Ci go nie wlaczyli? To jaka Ty masz teraz taryfe? Przeciez on odpoczatku powinien byc aktywowany. To jak to jest teraz? ...bo nie rozumiem zabardzo :| To w koncu czego dot. ta reklamacja? A w ogole to jaki telefon sobie wziales w tym E-Planie? :-)

P.S
Telefoniki spadaja czasem, niestety :cry: ...

#33289  autor: Michu
 05 gru 2005, 10:39
Zamiast eplanu włączyli mi TWOJ PLAN i taki mam do tej pory. Ceny sie zgadzaja ale nie otrzymuje bonusow zadnych. Poza tym nie włączyli mi prezentu na start a w eplanie tez mi sie nalezał!! W piatek ide do zaprzyjaznionej osoby z salonu i mam nadzieje ze ona cos poradzi. Jesli nie to za tydzien rzecznik praw konsumenta!! I zarzadam jakiegos odszkodowania.... za koszty i czas stracony!! Wystarczy mi se k750i?

Teraz mam k700i - no spadaja niestety :(

[ Dodano: 2005-12-06 20:11 ]
Nie, no .... ja juz nie chce orange mam ich dosc serdecznie.... dzisiaj konsultant mnie poinformowal ze usluga obnizajaca koszty polaczen do 4zl w roamingu za min i 1zl za sms nazywa sie "stawki operatorow zagranicznych" a tak naprawde nazywa sie "Kraje Orange" .. dzieki temu o maly wlos nie moglbym aktywowac znizki, bo regulamim SOZ mowi ze jesli ma sie ja aktywna to KO nie pójdzie... Wiec szybko dzwonilem i wycofywalem dyspozycje.... i sam aktywowalem przez sms ... ja *&^%$# pomóżcie mi stad wypier%$#@ bo dluzej nie wytrzymam szkoda ze nie maja zmiany regulaminu swiadczenia uslug telekom. bo zrezygnowalbym jak z neostraty:)

PS odp na reklamacje dalej nie ma :(

[ Dodano: 2006-07-19, 09:20 ]
własnie czytalem sobie swoj post:) wspomnienia:) teraz juz uwalniam sie od orange i niesamowicie sie ciesze. Nr przejmuje ojciec. Jesli ktos sledzil sprawe to wramach ciekawostki.
E-plan zostal wprowadzony pod koniec stycznia ale z przywilejow moglem korzystac juz w grudniu.
Co miesiac byla jakas reklamacja. Min. zle rozliczenie, niewprowadzone zamówienie, kolejne błędne plany taryfowe, blokowanie smsów, rozmów.
Wytrzymalem do lipca po czym zalozylem ten temat Pojedynek TYTANÓW:)

Ostateczne zadecydowalem ze wybiore simplusa (szczerze wole taktaka, ale rachunek ekonomiczny wzial gore). Nie martwie sie jednek, jestem swiadomym uzytownikiem telefonu i nie dam sie skrzywdzic- wiem ze istnieje federacja konsumentów, wiem jakie mam prawa.
1 czerwca zostala wprowadzona usluga przenoszenia numerów (POP-->Simplus kolo 3-4tyg).
[/list]