• Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
    :thumbup:
Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
:thumbup:
Regulamin forum: W tym dziale, można dowolnie rozwijać tematy związane z różnymi promocjami bonusami i innymi podobnymi.

Pamiętaj!
Przy zakładaniu tematu proszę dopisywać prefix!
[ABO]-ABONAMENT
[KARTA]-KARTA
[@]-internet
[INNE]-NIE DOTYCZY/INNE
 #1185968  autor: KC-KARLOS
 14 sty 2025, 14:12
Gdyby internet działałby również w routerze, nie męcząc baterii smartfona jako hot-spot - byłaby to bardzo atrakcyjna oferta. A tak wolę Flexa.
Promocja chyba po raz kolejny została przedłużona.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1185980  autor: KC-KARLOS
 14 sty 2025, 18:09
koszalineo941268: proszę, udowodnij, że ta oferta zadziała w routerze i jak to ustawić... no i czy ustawienia TTL przyspieszą przykładową taryfę M Nielimitowana z zaledwie 30/60 mbps.
Sam takiej karty z umową na 6 miesięcy korzystałem i już po miesiącu było męczące wykorzystywanie smartfona jak routera.

Na marginesie to po co tak kombinować, aby próbować ominąć ich cennikowe i regulaminowe zabezpieczenie - skoro podobny tekst występuje w Subskrypcji Red Bull Mobile czy w promocji "Rok Internetu" w T na kartę, a te taryfy działają bezproblemowo w routerach i modemach, bez zbędnych modyfikacji systemowych.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1185985  autor: KC-KARLOS
 14 sty 2025, 23:01
Powiem tyle, za dużo mniej można na 2 karty SIM mieć wszystko bez limitu we Flexie - od 15 zł, korzystając z ich właściwości podstawowej zmiany planu z niższego na wyższy. To jedyna kombinacja, ale za to jaka skuteczna i bez wiązania się umową na 2 lata.

#1186665  autor: superfly86
 25 sty 2025, 16:31
no, ale we flexie jako sam internet to spoko tylko że te dodatkowe karty to są z tym samym numerem, a jak chcesz inny numer to już musisz dopłacać.
Generalnie jest też druga oferta w T-mobile że pierwszy numer masz w cenie standardowej 70, a kolejne po 25zł więc przy 3 numerach średnio wychodzi 40zł za numer bez kombinacji i doładowań
 #1186673  autor: KC-KARLOS
 25 sty 2025, 22:02
superfly86: Słabiutko. Mam Flexa za 35/mc. Numer dodatkowy aktywuje za 15, na którym dobieram kartę-klona i dokonuję zmiany planu z UNLMTD. Kartę z nr dodatkowym mogę użyć w smartfonie jako dualSIM, a klona z nr-u dodat. do routera. Sumaryczny koszt za 3 karty z dostępem do neta: 16,66 zł/szt. Bez blokad typu "tylko na smartfonie" i bez 2-letniej umowy.

#1186678  autor: KC-KARLOS
 25 sty 2025, 22:48
Racja, 16,66 za jedną kartę.
Nadal to absurd, aby pozwalać operatorowi na takie zagrania, gdzie zgadzamy się na brak działania karty poza smartfonem za tak sporą kasę.
Można kombinować poprzez specjalne adaptery, gdzie można wgrywać eSIMy, ale to nie jest to samo, a taki adapter to też wydatek, podczas, gdy karty SIM we Flexie mam w cenie tych 16.66 / szt.

#1186684  autor: KC-KARLOS
 26 sty 2025, 14:04
chris23: opisałem to powyżej (mamy kartę już we Flexie + kupujemy numer dodatkowy z dodaniem karty-klona i na nim zmieniam plan na wyższy), nie bedę karmił pewnego portalu > viewtopic.php?p=1186673#p1186673

#1186792  autor: superfly86
 28 sty 2025, 12:39
no słuchaj, a jak Ty niby dostajesz bez limitu we flexie.
Postawowy pakiet jest za 35zł, dodatkowy numer to 15zł.
Więc masz koszt 50.
Gdybyś chciał mieć bezlimitu to trzeba by pakiet 80+15 za dodatkowy numer, kopia karty to inna sprawa .
 #1186795  autor: KC-KARLOS
 28 sty 2025, 13:01
superfly86: nie znasz oferty i właściwości Flexa. Gdy odpalam numer dodatkowy za 15, na starcie nie ma GB. Wchodzę w aplikacji na info o swoim planie i go zmieniam na ten za 80. Bezpłatnie, bo już zapłaciłem za swój pierwotny plan. Gdy się zmieni, dobieram kartę-klona na sam internet i... korzystam. Nadmiarowe 249 GB mogę przelać na plan, który jest aktywny za 35 zł, a odnawianie planu numeru za 15 wyłączam, bo to subskrypcja.
Tymczasem w T niby płacisz te 45/mc, ale net tylko na smartfonie - aby wykorzystać ofertę, trzeba kupić adapter SIM do obsługi eSIMów (ceny różne, od 60 zł w górę) i dobrać obowiązkowo eSIMa-klona za który dopłacasz 9 zł/mc, czyli robi się z tego 54 zł/mc.
Tymczasem ja wszystko robię w apce Flex i jeszcze nie jestem związany umową, bo mogę zrezygnować w każdej chwili czy zawiesić usługi, gdy T żąda ok 2000 zł kary (jak zerwiesz po tych 14 dniach od zawarcia umowy online), podczas gdy roczne utrzymanie Flexa wyniesie zaledwie 530 zł (plan roczny 12x75GB to 350 zł + 12x 15 zł) na 3 do 4 kart SIM.
Dodatkowo bez kombinacji na ferie 7 dni neta bez limitu płacę 10 zł czyli 5 zł za kartę SIM (w czasie promocji mogę dobrać 4 takie pakiety).
Reasumując T nigdy nie dorówna Flexowi ofercie i elastyczności. Koszty mówią same za siebie. Żadnych blokad, ograniczeń i kombinacji.

#1186870  autor: KC-KARLOS
 29 sty 2025, 17:33
superfly86: no we Flexie jest to możliwe, a w T masz zobowiązanie.
Zresztą tłumaczyłem, że moja konstrukcja oferty składa się z dwóch numerów tel + karty-klona na sam internet w routerze. W dobrej cenie + dużo transferu na głównym numerze, ponad 300 GB na telefonie wystarczy, +2 karty z brakiem limitów na internet. Żadne kombinacje, bo wszystko robisz w aplikacji.

#1187166  autor: superfly86
 02 lut 2025, 22:24
I tak nie wiem w jaki sposób jest możliwe zrobienie na jednych kartach inną ilość na drugich inną ilość.
To musi być jakiś błąd systemowy albo coś.
normalnie przeglądając ze strony to nie jest możliwe
Z tego co rozumiem to jest karta "matka" która określa pakiet dostępny na pozostałych kartach
 #1187170  autor: KC-KARLOS
 02 lut 2025, 22:31
superfly86: powiem tak: nie, to nie jest błąd. A dalszą dywagację przekraczającą ten wątek (wolno nam porównywać oferty), polecam realizować w temacie o Flexie.