Strona 7 z 8

Re: [Honor 6] Temat ogólny

Post:16 sty 2016, 12:46
autor: bazooka
Czyli widać decyzja o zakupie zapadła przed przejrzeniem wszystkiego co Ciebie interesuje w temacie personalizacji :?:
Mam nadzieję, że czytałeś wszystko co w tym temacie, bo jest wiele ciekawych spraw, o których trzeba wiedzieć - jak choćby brak obsługi HD Voice...

Ikonek 16 na jednym ekranie + dolna belka (czyli +5), oczywiście możliwość tworzenia folderów (nie ma klasycznego menu aplikacji) + ekran ukrytych apek.
Nakładka zmieniła się w sporym stopniu między 3.1 a 3.0 - stąd moje zdanie o okropnym 3.0.
Zazwyczaj każda aktualizacja Androida ma sprzyjać wydajności, między KitKatem a Lolipopem nie mogę napisać, że to odczułem, niestety.
Pamiętaj jednak, że jeśli masz na myśli korzystanie z gwarancji a jesteś zielonyw temacie oprogramowania, zdany jesteś na termin wszelkich aktualizacji do danego modelu i czekasz aż się pojawi, nie wgrywasz nic sam, by gwarancja została uznana. Oczywiście za odsyłkę itp odpowiada RTV euro agd co przekłada się na warunki gwarancji jako dystrybutora. Czytaj dokładnie jej warunki jeśli to dla Ciebie sprawa priorytetowa - rozumiem, że masz świadomość, że w Polsce ze sklepu możesz kupić tylko europejski model L04 :?:

Re: [Honor 6] Temat ogólny

Post:16 sty 2016, 14:38
autor: Shade4
Byłem w 3 sklepach, wszedzie tylko wystawowe.. Nie kupiłem :(
Co do rzeczy typu HD Voice nigdy nie zwracalem uwagi na takie rzeczy, po prostu się na tym nie znam.
Ze trzeba czekac na oficjlane upki to nie ma znaczenia jak dla mnie.
Ze to model L04 (nie dual sim, racja?) to tez nie ma dla mnie znaczenia ;)

Pobawiłem się nim troche w Media Markt i w sumie te inne ikonki teraz zauwazam jako +. Nie wyglada to jednak tak zle na zywo i fajna zmiana.

Czytałem tutaj cały temat i jak na razie dalej jestem za tym fonem.
Bez problemu Media Markt w pon. sprowadzi taki czarny telefon, o jaki mi chodzi.

Chociaż sprzedawca poradził, bym również pomyslal o Huawei P8lite za 850zl,lub huawei p7 za 1150 a ten Honor jest 1100.

Mam czas do poniedziałku, jeszcze popatrze co i owo, ale nie ukrywam ze ten HONOR jakos bardzo mi się spodobał

Re: [Honor 6] Temat ogólny

Post:16 sty 2016, 15:03
autor: bazooka
Bo jest...fajny :)
Jeśli zależy Ci na oszczędnościach oraz nie przeszkadza codzienne ładowanie oraz nie zawalasz smartfona apkami pracującymi w tle to faktycznie P8lite jest dobrą alternatywą - możesz pomyśleć - wszystko w zasadzie identyczne, EMUI, aparat, wygląd. Na P7 bym nie spojrzał w tej cenie przy Honor 6 :)

Re: [Honor 6] Temat ogólny

Post:17 sty 2016, 18:30
autor: Shade4
Tak wgl. ten telefon ma LTE?
Na jednych stronach jest napisane ze ma, na innych ze nie..

Ciezko kupic go juz w sklepie :/. Chciałem go wziac na raty, ale wszedzie sa tylko wystawowe i jakos mi sie to nie widzi, ze telefon tyle czasu byl na podswietlonym wyswietlaczu.

Prawdopodobnie w Komputroniku sprowadza mi z Poznania do Warszawy, ale dopiero jutro bede wiedzial :(

Re: [Honor 6] Temat ogólny

Post:17 sty 2016, 18:50
autor: bazooka
Jak szukasz informacji wpisuj nazwę modelu L04. Pokaż mi portal w którym piszą, że ten model nie ma?
W sumie bardzo ciekawe, że tak trudno o niego.

Re: [Honor 6] Temat ogólny

Post:17 sty 2016, 18:56
autor: Shade4
Nie pamietam co to była za strona, aczkolwiek nie Polska. Również na stronie jakiegoś Polskiego sklepu widzialem, że było Lte: nieobsługiwane, HdVoice: Posiada, wiec raczej sami nie wiedza co pisza...
W sumie telefon ma 1,5 roku, marka nie jest popularna, a ludzie wolą kupować popularne produkty typu Samsun czy Sony.

Re: [Honor 6] Temat ogólny

Post:18 sty 2016, 15:10
autor: Shade4
Kurde, w Polsce w żadnym Media Markt/Saturnie/RTV czy Komputroniku nie ma czarnego Honora 6.
Pozostają jedynie te z ekspozycji...

W paru natomiast idzie kupić nowego, zapakowanego, lecz białego.

Takie pytanie, czy telefon z ekspozycji to dalej nowy telefon? Wiem, że jest on używany tylko czasami przez ludzi, ale co z baterią, skoro jest on prawie ciągle na włączonym ekranie przez tak długi okres?

Re: [Honor 6] Temat ogólny

Post:18 sty 2016, 17:01
autor: bazooka
http://www.ceneo.pl/33358857
P.S.
W życiu nie kupiłbym takiego z wystawy po cenie standardowej. Sprzedawca nie zmieni ceny, kierownik może... ale w takich sieciówkach chyba nie da rady...

Re: [Honor 6] Temat ogólny

Post:18 sty 2016, 21:48
autor: Shade4
W media wystawowy chcieli spuscic 50zl, zrezygnowałem.

W zamian kupiłem Honora 6, lecz białego :)
Nie będę udawał, że trochę bardziej podobał mi się czarny, ale jak zobaczyłem białego, stwierdziłem, że nic mu nie brakuje (No nic, poza tym, że na dole obudowy nie ma napisu, a przydałby się tam np. Honor :D)

Telefonem na razie pobawiłem się może godzinkę. Jak na razie bardzo mi się podoba. Oczywiście Emui 3.0 o niebo lepszy od poprzedniego.
Telefon chodzi płynnie, sam sprzedawca bardzo polecał. W sumie polecał też Samsung Galaxy A5, ale sam stwierdzil, że wybrałby Honora.

Na poczatku, gdy jeszcze nie miałem tego telefonu to ta nakładka wydawała się straszna. Teraz mogę stwierdzic, ze jest bardzo fajna.
Telefon chodzi płynnie, jest bardzo wygodny w dłoni.

Pewnie za tydzien skrobne więcej, jak już bardziej się z nim oswoje.
Jak na razie jestem bardzo zadowolony.
Chociaż przód telefonu jest taki "pusty" i wygląda troszkę jak jakaś podróba z Chin (Chociaż to tylko moja opinia)
Natomiast tył jest na 5+ :)

Re: [Honor 6] Temat ogólny

Post:19 sty 2016, 19:52
autor: Shade4
Mam androida 4.4.2. Powinienem go aktualizować?
Tak czytałem po forach i raczej wychodzi na to,że lepiej zostać an tym co jest i poczekac do 6.0 :p

Tak pozatym, mam tylko około 1,7gb ramu wolnej pamięci. To nie za mało? W tle raczej nie działa duzo programow, tylko systemowe

Re: [Honor 6] Temat ogólny

Post:19 sty 2016, 20:23
autor: bazooka
Musisz wybrać i zdecydować, albo czytasz tam i pytasz, albo decydujesz sam...
Argumentem pozostania z Kitkatem jest co :?: Przetestuj sam jakiś czas... Nigdy się jednak nie dowiesz, co programista poprawił w swoim systemie w wersji wyższej... Nie dowiesz się też jak zmieniło się EMUI w 3.1, a zmieniło się in Plus :)
Nie wierzę, że aktualizowanie Androida to cofanie się i dlatego aktualizuje system za każdym razem jak się coś pojawi... akurat jadę na wersjach developerskich (nie dbam już o gwarancję) - wgrałem sam, zresztą miałem roczną, teraz rok to jak już to odsyłanie do Chin skąd mój egzemplarz jest ściągnięty - chyba bym się nie podjął już tego, chyba że jakaś straszna sytuacja się popsuła, hardwareowa...

Co do RAMu, wyciągnij na pulpit widget zwany Optymalizacja i naciśnij - potem zaraz wejdź w Zarządzanie Aplikacjami i w zakładkę Działają - zobaczysz ile zajmują aplikacje systemowe, i ile uruchamia się samo nawet po Optymalizacji - możesz popróbować powyłączać niektóre systemowe. Nie wiem czy masz już swoje ulubione zainstalowane, które chcesz by były utrzymywane w tle (Aplikacje chronione), ale jeśli nie masz takowych to nie wiem czym się przejmujesz - prawie 2GB Ramu to full... Podchodzę do tego, że póki fon nie przycina nie ma czym się przejmować - 3GB Ramu to maszyna, trzeba z tego korzystać a nie pilnować by było jak najwięcej wolnego Ramu - nie rozumiem podejścia. Mam 18 swoich aplikacji ustawione w Chronione, a sam system zabiera minimum 0,9GB Ramu... Gdybyś miał do dyspozycji mniej to Android sam decyduje co utrzymywać pracujące w tle. Z tego co wiem lepiej, że są utrzymywane w tle niż na okrągło włączane, ale jeśli Twoje źródła podpowiadają co innego...no cóż, Twój wybór :)

Re: [Honor 6] Temat ogólny

Post:23 sty 2016, 10:30
autor: Shade4
Zmieniłem na kitkata 5.1.1

Wdłg. programu telefon posiada teraz 0.2-0.3gb ramu wiecej wolnego.
Interfejs troszkę na +.
To teraz czekać tylko na tego nowego androida, podobno ma być w lutym na honora 6.

Ogólnie strasznie się grzeje jak dłużej w coś pogram (1h w hearthstone?) Ale to dosyć wymagająca gra, to pewnie nic takiego..
Ogolnie telefonik jak na razie na wielki +

Znajomy który ma Galaxy S4 był zaskoczony, jak ładnie wychodzą zdjęcia :D

Re: [Honor 6] Temat ogólny

Post:23 sty 2016, 13:20
autor: bazooka
Procesory Kirin są prądożerne, a przez to Huaweie się grzeją - prawie jestem pewny, że było o tym w tym wątku, więc nie powinieneś być zaskoczony :)

Re: [Honor 6] Temat ogólny

Post:13 mar 2016, 09:56
autor: mikesz1
Witam
Pojawił mi się taki problem w dual SIM, że telefon działa poprawnie tylko z włożoną kartą 1. Po włożeniu karty 2 cyklicznie wykrywa i gubi karty, to samo dzieje się z połączeniem WLAN. Po wyjęciu karty nr 2 znowu wszystko wraca do normy. Próbowałem różnych kart, również zamieniałem karty miejscami i zawsze to samo. Do tej pory telefon działał poprawnie. Czy to może być wina systemu możliwa do usunięcia czy raczej uszkodzenie aparatu?
Ktoś miał coś takiego?

Re: [Honor 6] Temat ogólny

Post:13 mar 2016, 10:02
autor: bazooka
A jak wejdziesz w zarządzanie kartami SIM to da się tam poprzestawiać czy jednak coś się zawiesza :?:
Czy masz załączone w ustawieniach WIĘCEJ - LINK+ :?:
Jaką masz wersje systemu, czy aktualizowałeś ostatnio, przed pojawieniem się problemu :?:
Czy wgrywałeś jakieś apki, które mają dostęp do jakiegoś zarządzania związanego z połączeniami z dwóch kart SIM :?:
Czy ostatecznie wykonałeś Master Reset, który niejako wyznacza granicę problemu z systemem - to pierwsze co robi serwis w razie czego, a jeśli klient tego nie zrobił sam...tracisz przy tym wszystkie ustawienia :?: