• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #672197  autor: wook
 03 lis 2013, 09:24
otóż przymierzam się do zakupu tego smartphona. Co o nim sądzićie? Jak dla mnie usunęli w tym modelu największą bolączke tej serii a mianowicie maxymalnie 16 GB pamięci wbudowanej. Co wam się w tym smarcie podoba a co nie.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2013, 11:01 przez wook, łącznie zmieniany 1 raz.

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#672201  autor: user_delete34
 03 lis 2013, 09:40
+ kompletny jeśli chodzi o komunikację
+ trochę dziwny, ale niezły wygląd (nie podoba mi się szczególnie oko aparatu)
+ niska waga jak na...
- ... duże rozmiary (nie każdy lubi deskę w kieszeni)
- dobre i 32 GB, ale ten slot mógłby być, 32 GB i więcej to ja samą muzyką zapełnię, a gdzie film z aparatu?
- moim zdaniem przepłacanie za FullHD
Czy bateria zniesie potwora pod maską przez więcej niż 24-36 godzin? Jeszcze taki duży wyświetlacz.
Ciekawy model. Choć osobiście bym nie kupił, tak przy odpowiedniej cenie będzie poleciłbym komuś raczej to niż Galaktykę S.

#672202  autor: Asgard
 03 lis 2013, 09:52
Jak wygląda kwestia aparatu? Porównywalny z tym w Note2? Wiem, że jest stabilizacja obrazu wiec na plus. Wypowie się ktoś?

#672218  autor: wook
 03 lis 2013, 11:22
Markadiusz, ja bym nie kupił skolei galaktyki s ze względu na stylizacje a i taki s4 jest droższy niż nexus 5.
@up raczej ciężko o próbki zdjęć ten telefon dopiero pokazali, najszybciej pewnie przetestują na gsmarenie

#672565  autor: kowcio
 04 lis 2013, 21:47
Wszystko wskazuje na to, że obudowa będzie zbliżona do tej, którą ma Nexus 7 2013, a ona jest mega udana. Oczywiście nie mówię że 4 miała złą - szkło jest mega wygodne i eleganckie, ale w przypadku niektórych osób może okazać się zbyt mało praktyczne. Coraz ciekawsze są te Nexusy, cena czyni cuda, a w dodatku dostajemy gwarancję, że system będzie działał tak, jak działać powinien na każdym telefonie (bez nakładek i przeróbek; nakładka to tak jakby drugi OS na tej samej maszynie i później zdarza się, że coś muli).
Ja bym poczekał aż ciutkę stanieje, a na pewno to nastąpi szybko. No i fajnie, że robi to LG, przynajmniej ekran będzie bajeczny (porównywałem ostatnio ekrany FULL HD w różnych telefonach; w Sony i HTC wiadomo jak jest, ale S4 vs. G2 zdecydowanie wygrywa ten drugi, praktycznie we wszystkim). Wygląda na konkretny sprzęt, choć ja bym też nakłonił Google, by zmusili LG, aby zrobili też jakiegoś małego nexusa - tak 4-4,3", z ekranem choćby w zwykłym HD i ciut słabszym prockiem -> dużo niższą ceną. Ludzie braliby to, że aż nie nadążyliby z produkcją.

#672621  autor: babeo
 05 lis 2013, 08:59
kowcio pisze:choć ja bym też nakłonił Google, by zmusili LG, aby zrobili też jakiegoś małego nexusa - tak 4-4,3", z ekranem choćby w zwykłym HD i ciut słabszym prockiem -> dużo niższą ceną. Ludzie braliby to, że aż nie nadążyliby z produkcją.
Oj tak, dobrze gada polać mu!

#672752  autor: wook
 05 lis 2013, 20:23
kowcio pisze:choć ja bym też nakłonił Google, by zmusili LG, aby zrobili też jakiegoś małego nexusa - tak 4-4,3", z ekranem choćby w zwykłym HD i ciut słabszym prockiem -> dużo niższą ceną. Ludzie braliby to, że aż nie nadążyliby z produkcją.
a ile osób mniej wzięła by wtedy droższy model mając to samo taniej?

[ Dodano: 2013-11-05, 20:25 ]
ja bym raczej chciał kogoś kto by ich przekonał, że przydała by się wersja 64 GB