Wszystko wskazuje na to, że obudowa będzie zbliżona do tej, którą ma Nexus 7 2013, a ona jest mega udana. Oczywiście nie mówię że 4 miała złą - szkło jest mega wygodne i eleganckie, ale w przypadku niektórych osób może okazać się zbyt mało praktyczne. Coraz ciekawsze są te Nexusy, cena czyni cuda, a w dodatku dostajemy gwarancję, że system będzie działał tak, jak działać powinien na każdym telefonie (bez nakładek i przeróbek; nakładka to tak jakby drugi OS na tej samej maszynie i później zdarza się, że coś muli).
Ja bym poczekał aż ciutkę stanieje, a na pewno to nastąpi szybko. No i fajnie, że robi to LG, przynajmniej ekran będzie bajeczny (porównywałem ostatnio ekrany FULL HD w różnych telefonach; w Sony i HTC wiadomo jak jest, ale S4 vs. G2 zdecydowanie wygrywa ten drugi, praktycznie we wszystkim). Wygląda na konkretny sprzęt, choć ja bym też nakłonił Google, by zmusili LG, aby zrobili też jakiegoś małego nexusa - tak 4-4,3", z ekranem choćby w zwykłym HD i ciut słabszym prockiem -> dużo niższą ceną. Ludzie braliby to, że aż nie nadążyliby z produkcją.