• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #670149  autor: daniello92
 24 paź 2013, 17:54
Witam. Przymierzam się do zakupu Xperi Z1, lecz na razie nie uśmiecha mi się płacić 2600 zł w sklepie z rtv, jeśli chodzi o allegro to nie mam zamiaru kupować tańszych wersji, nie z polskiej dystrybucji lub z brendowanym oprogramowaniem. I tu tworzy się pytanie w jakim okresie czasu mogą stanieć te modele? :D

#670166  autor: fortel
 24 paź 2013, 21:06
Zapytam starej Cyganki, ona dobrze wróży z kart !...zadajesz dziwne pytanie, to nie forum wróżek. Trzeba obserwować rynek - i tyle w tym temacie. :roll:

#670181  autor: daniello92
 24 paź 2013, 21:55
fortel pisze:Zapytam starej Cyganki, ona dobrze wróży z kart !...zadajesz dziwne pytanie, to nie forum wróżek. Trzeba obserwować rynek - i tyle w tym temacie. :roll:
Właśnie to było pytanie do tych co to robią, obserwują rynek.. a z hejtami to idź do gimbazjum i jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia to się nie udzielaj i nie nabijaj sobie statystyk które z resztą i tak masz słabe, na 557 postów tylko 23 razy pomogłeś czyli szacując twoja skuteczność wynosi 4,13%.. pozdro. I teraz jest tyle w temacie dla ciebie..

#670203  autor: wook
 25 paź 2013, 00:08
ale nikt Ci nie zagwarantuje, że za x czasu będzie w cenie y PLN, bo tego nikt nie wie.

a ilość pomógł nie świadczy o skuteczności, zwróć uwagę na to że tylko autor tematu może wystawić pomógł, a są tematy w których osoby się wypowiadają (dział technikalia i temat o modernizacji w ramach NetWorks zobacz ile ma stron).

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#670211  autor: sosen
 25 paź 2013, 00:52
Szanse na to że spadną ceny w sklepach w najbliższym czasie są raczej niewielkie a jeśli już to raczej niewiele. Bardziej spodziewał bym się spadku na allegro ale tam to głównie telefony od opów - mniej lub bardziej brandowane - co zresztą nie wiem w czym Ci przeszkadza. Na allegro pewnie spadną bo ceny u opów też spadają. Dla przykłady w Orange masz teraz z1 za 1 zł w abo 129,90 /bez limitu do wszystkich/ przy mnp. Biorąc pod uwagę że można poszukać rabatu 30% to koszt abo przez 24 miesiące to jakieś 2200 zł czyli mniej niż w sklepie. Część z tych osób pewnie będzie się tych telefoników pozbywać a jak będzie więcej to i cena będzie spadać ale patrząc na to że Zetka na allegro to 1300 /używana/ i więcej to z1 aż tak wcześniej i drastycznie nie będzie tanieć - nie mówiąc już o cenach w sklepach.

#670220  autor: daniello92
 25 paź 2013, 07:17
wook pisze:ale nikt Ci nie zagwarantuje, że za x czasu będzie w cenie y PLN, bo tego nikt nie wie.

a ilość pomógł nie świadczy o skuteczności, zwróć uwagę na to że tylko autor tematu może wystawić pomógł, a są tematy w których osoby się wypowiadają (dział technikalia i temat o modernizacji w ramach NetWorks zobacz ile ma stron).
Nie chodziło mi o gwarant, tylko o prognozę.. tak więc wjeżdżanie z cygankami było naprawdę zbędne

[ Dodano: 2013-10-25, 07:24 ]
Dzięki sosen za wyrażenie swojej opinii, o to mi właśnie chodziło :wink:
 #672647  autor: Synaisthesis
 05 lis 2013, 13:43
daniello92 pisze:Witam. Przymierzam się do zakupu Xperi Z1, lecz na razie nie uśmiecha mi się płacić 2600 zł w sklepie z rtv, jeśli chodzi o allegro to nie mam zamiaru kupować tańszych wersji, nie z polskiej dystrybucji lub z brendowanym oprogramowaniem. I tu tworzy się pytanie w jakim okresie czasu mogą stanieć te modele? :D
A czym taka z polskiej dystrybucji rożni się od tych z nie-polskiej?

#672725  autor: wtd
 05 lis 2013, 18:31
Synaisthesis pisze:A czym taka z polskiej dystrybucji rożni się od tych z nie-polskiej?
Obstawiam że gwarancją.

#672737  autor: Wolfp
 05 lis 2013, 19:13
Nie jestem pewien, ale Sony ma chyba europejską gwarancję. Najlepiej przedzwonić do nich na infolinię, o ile złapie się po drugiej stronie kogoś kompetentnego :D

#673863  autor: neoptb
 11 lis 2013, 14:08
Przecież na allegro masz z1 w cenie 2 tys. a nie 2,6 tys.. Logiczne ,że sklep zwykły będzie miał wysoką marżę. Także sugeruję zakup na allegro. Ja nie miałem z tym problemu.

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)