SWAT pisze:1. SMS przychodzą mocno opóźnione. Ostatnio dochodziły po kilku dniach.
Ewidentny problem z softem. Zasięg trzyma czy gubi? Mi dochodziły opóźnione wiadomości gdy byłem na skraju zasięgu. Dla pewności zaktualizuj oprogramowanie lub przywróć ustawienia fabryczne.
SWAT pisze:2. Samoczynnie ginie i pojawia się miejsce w pamięci telefonu. Maksymalnie dużo apek poprzenosiłem na kartę SD i zostały tam zaledwie dwie, nie licząc tych których się przenieść nie da.
Aplikacje coś sobie zawsze zapisują w pamięci telefonu i dlatego czasem miejsca jest więcej, czasem mniej. Ale nie powinny być to jakieś kolosalne wahania.
SWAT pisze:Czy da się usunąć je trwale? Np. YouTube i Facebook? (mogę jedynie usuwać aktualizacje od tych apek, nie mogę ich odinstalować i przenieść na kartę SD).
Jeśli masz system bez tzw. roota to nie usuniesz Facebooka, YouTube i innych aplikacji od producenta/operatora. Gdy będziesz miał zrootowany system wówczas możesz usunąć zbędne śmieci typu właśnie Facebook. Dodatkowo zyskasz dostęp do innych opcji i telefon powinien zacząć chodzić nieco szybciej.
SWAT pisze:Sądzę że oba te problemy się uzupełniają. Kiedy ginie miejsce na pamięci telefonu, nie przychodzą sms'y. Ktoś miał może podobny problem i sobie z nim poradził? Na razie nie stać mnie na wymianę telefonu.
A instalowałeś jakieś podejrzane aplikacje? W Google Play jest taki bajzel, że nietrudno trafić na jakąś minę robiącą rozpierduchę w systemie. O czym sam się niestety przekonałem...
SWAT pisze:Sieć Plus, telefon z Play.
Ta kwestia nie powinna mieć nic do rzeczy. Rozumiem, że telefon skonfigurowany prawidłowo (dostęp MMS, Internet i takie tam inne?).
Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71