• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #633702  autor: Kverst
 18 maja 2013, 00:08
Chciałbym spytać, czy istnieje możliwość wzmocnienia zasięgu WIFI, potrzebuję tego, ponieważ mam router w salonie, i gdy idę z telefonem do swojego pokoju, ten ledwo co wyciąga jedną kreskę zasięgu (to nie kwestia routera-laptop mojej siostry wyciąga max zasięg).Słyszałem, że trzeba wgrać jakiegoś "baseband" czy coś w tym stylu, niestety zupełnie się na tym nie znam.
Mój telefon to Samsung Galaxy S Plus z wgranym ROMem PAC-man ROM v22.20 (http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2184457) Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale telefon ma roota.

#633717  autor: Kverst
 18 maja 2013, 08:21
niestety, żadnych zmian. próbowałem już z innym tego typu aplikacjami, ale zadna nie działała.

#633719  autor: wook
 18 maja 2013, 08:50
antena od wifi w telefonie jest znacznie mniejsza i ma mniejszą moc, niż antena w laptopie, jedynym wyjściem jest modyfikacja hardware (dość ryzykowne, że się coś jeszcze uszkodzi), zmiana fona lub dokupienie routera powiększającego zasięg.

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#633740  autor: fortel
 18 maja 2013, 10:41
Na rynku dostępne są ,,przedłużacze'' sygnału WIFI. Jest to urządzenie wielkości paczki papierosów , synchronizuje się go z głównym routerem i podłącza do gniazdka elektrycznego. Miałem je w mojej poprzedniej pracy i bardzo dobrze spełniało swoje zadanie. Powinno być na allegro...

#633949  autor: namecky
 19 maja 2013, 15:31
Aplikacjami się nie da wzmocnić.! Jedynie sprzętowo, wymieniając np. kartę sieciową na lepszą.

Pozdrawiam