• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #621616  autor: MGRM
 20 mar 2013, 20:39
Mam problem. We wtorek kupiłem sobie Sony Xperię miro z myślą o Wi-Fi, 3G, no o internecie. Tutaj mam problem, bo Wi-Fi nie działa. Włączam Wi-Fi, skanuje sieć i on znajduje moją i w momencie, gdy naciskam "Połacz" mam zero reakcji, nie chce się z nim połączyć. Grzebałem w ustawieniach, zmieniałem, nawet przywracałem fabryczne i dalej nic. W szkole zaś spróbowałem się połączyć przez Wi-Fi z moją koleżanką, która ma Sony Xperie J i tutaj jak się okazało odbyło się bez problemów. Następnie gdy stałem na ulicy i próbowałem się połączyć z jakimś internetem bez hasła to cała ta operacja kończyła się na "Idenfikowanie adresu IP...", internet jak nie działał tak nie działa dalej. Dodam tylko, że mam Liveboxa, tego pierwszego, jak jeszcze Neostrada była sama, szybkość netu 10mb/s i nie mam żadnego hasła ustawionego. Wi-Fi działa zaś na laptopie siostry bez problemów już od ponad roku. Drugi problem pojawia się, gdy włączam transmisję danych, wtedy powinno mi po wejścia na Youtube zżerać kasę, ale tego nie robi i dalej nie ma internetu, jutro kupię doładowanie i załączę pakiet, tak więc jeszcze sprawdzę co dalej. Proszę o pilną pomoc.
Ostatnio zmieniony 24 mar 2013, 00:47 przez MGRM, łącznie zmieniany 1 raz.