• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #681083  autor: plusik67
 08 gru 2013, 16:34
Witam i proszę o pomoc. W 2 letnim SGSII ukazał się komunikat :"pamięć pawie przepełniona" a w powiadomieniach u góry ikonka dysku.Programów wielu nie ma. Z internetu korzystam normalnie. Co mam wyczyścić? Zmienić? Może zdjęcia przepełniają? Ale mam kartę zewnętrzną 16GB prawie pustą?

#681087  autor: user_delete34
 08 gru 2013, 16:55
Ale mam kartę zewnętrzną 16GB prawie pustą?
Co ma karta ZEWNĘTRZNA do pamięci WEWNĘTRZNEJ?
Sprawdź, gdzie te zdjęcia się zapisują; przejrzyj pamięć telefonu. Na Androidzie na pewno masz wykres kołowy, jakie dane (typy plików) lub jakie foldery zajmują pamięć w jakim stopniu. Być może dotąd nie czyściłeś pamięci cache w przeglądarce a zdążyłeś obejrzeć połowę YouTube'a? ;)

#681094  autor: plusik67
 08 gru 2013, 17:15
Nie przeglądam You Tuba. pamięć cache czyszczę regularnie programem Cache Clear. Co ma karta ZEWNĘTRZNA do pamięci WEWNĘTRZNEJ? Nie wiem, więc pytam,grzecznie. Właśnie czyszczę zdjęcia i nic!

#681095  autor: user_delete34
 08 gru 2013, 17:27
plusik67 pisze:Nie wiem, więc pytam,grzecznie.
A czy ja na Ciebie szczekam, czy jak? ;)
Sprawdź, co zajmuje to miejsce (jak wspomniałem - pewnie sam telefon ma funkcję pokazania diagramu; jeśli nie - na pewno są do tego aplikacje), dany folder trzeba będzie przeczyścić i może wcale nie będzie trzeba przenosić/usuwać zgromadzonych fotek. Ile masz wolnej pamięci, jak wskazuje telefon?
Być może też coś jest nie tak w oprogramowaniu i będzie trzeba przywrócić ustawienia fabryczne - ale to raczej ostateczne rozwiązanie.

#681103  autor: plusik67
 08 gru 2013, 17:43
Pamięć systemowa1,77/1,97GB
Pamięć USB2,08/11,50GB
Pamięć karty 1,30/14/62GB
Stan pamięci RAM826 i około 20 aplikacji w tle które często czyszczę.

[ Dodano: 2013-12-08, 17:50 ]
I jeszcze jeden problemik. Nic nie mogę pobrać ze sklepu Google Play. Co raz pojawia się komunikat: APLIKACJA SKLEP GOOGLE PLAY ZOSTAŁA ZATRZYMANA. Dzieje się to przy uruchamianiu różnych aplikacji. Nawet nie mogę jej odinstalować.tz Sklep Google Play!!!

#681107  autor: user_delete34
 08 gru 2013, 18:12
Tam jest pomyłka i powinno być 14,62 GB przy karcie - tak?
plusik67 pisze:Co raz pojawia się komunikat: APLIKACJA SKLEP GOOGLE PLAY ZOSTAŁA ZATRZYMANA
Przyda się pomoc kogoś zaznajomionego z systemem, ale jak na moje to chodzi o to, że to pamięć RAM się przepełnia (pewnie w tym 1 GB deklarowanej pamięci kilkadziesiąt MB jest jakoś zarezerwowane i dlatego pamięć faktycznie się kończy, choć może też soft ostrzega z dużym wyprzedzeniem? nie wiem).
200 MB wolnej pamięci systemowej - to chyba tak ma być, zapewne soft od początku tyle zajmował i ta wydzielona partycja z softem zawsze będzie prawie pełna.
Zatrzymana = z braku pamięci (zapewne) jej proces obecnie nie działa. Spróbuj zobaczyć, które aplikacje ciągle siedzą w RAMie. Jeśli masz np kilka komunikatorów, pozbądź się choć jednego, jeżeli coś może mieć aktualizację w tle - wyłącz ją itp.

EDIT: Choć z drugiej strony jest ta ikona dysku i to może nie chodzić o RAM. Ech...

#681113  autor: plusik67
 08 gru 2013, 18:39
Dziękuję za podpowiedź. Pozdrawiam.

[ Dodano: 2014-01-03, 12:17 ]
Dalej problem nie usunięty! Nic nie mogę pobrać ze sklepu Google Play. Co raz pojawia się komunikat: APLIKACJA SKLEP GOOGLE PLAY ZOSTAŁA ZATRZYMANA. Dzieje się to przy uruchamianiu różnych aplikacji. Nawet nie mogę jej odinstalować.tz Sklep Google Play!!!
Proszę o radę.