• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem

Jak oceniasz interfejs Emotion UI?

Bardzo fajny, funkcjonalny, przyjemny i prosty
1
33%
Może być
Brak głosów
0%
Nie mam zdania
1
33%
Wolę nakładkę innego producenta
1
33%
Nie podoba mi się
Brak głosów
0%
 #648338  autor: kowcio
 18 lip 2013, 22:04
Co sądzicie o nowej nakładce Huawei Emotion UI? Podoba się Wam taka obsługa telefonu? Przyznam szczerze, że po pierwszym kilkuminutowym kontakcie miałem mieszane uczucia: z jednej strony rewolucja w obsłudze Androida, z drugiej zaś strony zupełna nowość.
Od wczoraj, czyli półtorej doby ;) używam Y300, który ma ten nowy interfejs. Póki co jestem na etapie oswajania się i jakoś podoba mi się. Bardzo fajnie działa i nie potrzebuje wiele pamięci RAM. A co Wy sądzicie? Na pewno macie odniesienie do innych producentów.

Nagrałem przegląd interfejsu, bo nie każdy miał z nim do czynienia. Zapraszam: http://www.youtube.com/watch?v=KgAuu9Kxc_g

Zapraszam do dyskusji i do głosu w ankiecie. Pokaże ona w jakim kierunku ma iść ten cały Android, bo większość chyba jest nim znudzona w tradycyjnej formie ;)

#648391  autor: znawca
 19 lip 2013, 10:15
Brakuje mi w ankiecie opcji: "uznaję tylko czystego Androida" :-D

Nie zauważyłem jakichś wielkich różnic pomiędzt filozofią tej nakładki, a pozostałymi. Jedyną która jakoś odbiega od ogólnych norm jest Sense.

Moim zdaniem wszystko powinno iść w stronę obsługi gestami i likwidacji tych przycisków pod ekranem. Wraz z rosnącymi ekranami warto byłoby jakoś rozwiązać kwestię górnej belki powiadomień, do której coraz trudniej sięgnąć kciukiem :P

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!

#648395  autor: kowcio
 19 lip 2013, 10:29
znawca pisze:Moim zdaniem wszystko powinno iść w stronę obsługi gestami i likwidacji tych przycisków pod ekranem. Wraz z rosnącymi ekranami warto byłoby jakoś rozwiązać kwestię górnej belki powiadomień, do której coraz trudniej sięgnąć kciukiem
Też się zastanawiałem i pewnie kiedyś będzie można ją wysunąć od boku :-D

No jak dla mnie ta nakładka jest zupełnie inna niż te wszystkie. Sense również, ale nie oceniam, bo nie miałem jeszcze do czynienia z 5.0, a poprzednia wersja mega mi nie pasowała. Pasowała mi taka, która była w HTC Desire ;) Moim pierwszym Androidowcu.

A w czystym Androidzie jakoś nic nie widzę ;) Tak jakoś smutno, jedynie telefon działa wyrąbiście ;)

#650158  autor: orson_dzi
 26 lip 2013, 11:36
Muszę się jeszcze połapać co i jak, ale na pierwszy rzut oka wygląda fajnie. Ale z drugiej strony za dużo tutaj Ajfona.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#650177  autor: kowcio
 26 lip 2013, 12:07
No w P6 to nawet obudowa jest skopiowana z iPhone :D Zaś mój Y300 tyłek ma rodem z One X'a :) Coś lubią kopiować ;) ale jako nakładka na Androida jest fajna, bo jest zupełnie coś nowego i po pewnym czasie mogę powiedzieć: działa to cholernie szybko i sprawnie na takim prostym telefonie.