• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem

#620886  autor: pakierhakierxd
 17 mar 2013, 21:22
Ja kupiłem za 710zł i pewnie jutro wieczorem będę go mieć :)
Jak będę mieć wgram jb+root+cwm i zrobię podmianę pamięci.
Podobno jb przyspiesza telefon,wiem że dodał możliwość przenoszenia aplikacji na sd choć nie do końca bo jest problem z aplikacjami większymi niż 1gb ale to i tak już lepiej niż wcześniej :-)
Miałem go brać z Playa ale gość mi powiedział że będę mógł później przedłużyć umowę co okazało się nie prawdą bo nie dawno mi przyjęli zamówienie ale musiałem je anulować bo już kupiłem fona ale umowę i tak przedłużę ale z xboxem.

Pozdrawiam :)

#620903  autor: adasf
 17 mar 2013, 23:12
witam, na wstewpie napisze ze na tych oprogramowaniach wszelkich zabiegach co z czym i jka podmieniac -niewiel sie znam-jedynie to co na forach wyczytałem...

w najblizszych dniach ma przyjsc do mnie ten telefon -z orange.i po tym co sie teraz naczytałem o nim ...chyba go nie odbiore...
chciałem miec duzy telefon zeby moc korzystac w nim z nawigacji w aucie.gry mnie raczej nie intersują.zostaje navi,maile, net i dzwonie i pisanie sms.
ale jak tam jest taki problem z ta pamiecia to...chyba wezme samsunga galaxy s advance albo sony xperie p.
bo jesli mozna tylko ina=stalowac aplikacje w pamieci,nie na karcie to ja nawet jedenj fajnej navi z mapami i głosem nie wgram na te 2,7 gb wolnej pamaieci-prawda(czy cos przekreciłem z waga tych map i całej navigacji?)?a gdzie pamiec na jakies aplikacje dla dziecka-czesto gra na zony sony xperi i puzzle układa itd itd
bo jesli ta aktualizacje do JB mzona zrobic tylko na nie obrandowanych telefonach, to jak sie okaze ze moj bedzie przyblokowany przez orange i trzeba czekac jak orange cos da,to juz lipa na maxa bedzie.
jak bym zrootował telefon zeby ta pamiec moc podmienic-czy to z JB czy starsza wersja androida to trace gwarancje na telefon tak?
czy ten root mzona potem jak by trzeba było reklamowac telefon-cofnać?

mam duzy dylemat...
to lg na serio mi sie podoba, ma fajny wyswietlacz super baterie, ale ta lipa z pamiecia daj mi do myslenia czy włąsnie nie samsung galaxy s advance, czy xperia p--bo to s atelefony w orange w moim abonamencie w porównywalnej cenie z LG .i co mam wybrac?

bede wdzieczny za wszelkie info i opinie

#620927  autor: pakierhakierxd
 18 mar 2013, 06:53
Problem nie jest wielki jeśli nie grasz w gry której zajmują 1gb lub więcej,na jb można przenosić aplikacje na sd !
Możesz wgrać nie brandowany soft,roota itp. i zawsze można przywrócić aby było tak jak się kupiło :)wszystkie zmiany softu z brandowanego na niebrandowany,wgranie roota itp. anulują gwarancję ale starczy przywrócić fabryczne oprogramowanie i ją mamy-10 minut.

#620930  autor: Precelos
 18 mar 2013, 08:28
adasf pisze: bo jesli mozna tylko ina=stalowac aplikacje w pamieci,nie na karcie to ja nawet jedenj fajnej navi z mapami i głosem nie wgram na te 2,7 gb wolnej pamaieci-prawda(czy cos przekreciłem z waga tych map i całej navigacji?)?a gdzie pamiec na jakies aplikacje dla dziecka-czesto gra na zony sony xperi i puzzle układa itd itd
w pamieci telefonu instalujemy tylko sama aplikacje navi, natomiast mapy przechowuje sie na karcie pamieci.
Automapa dziala fajnie
Igo tez
tomtom - mialem problemy z instalacja na lg wiec dalem sobie spokoj(z braku czasu nie wnikalem dlaczego nie dziala)

testowane na ace, advence, sII oraz l5

Obrazek

#621158  autor: pakierhakierxd
 18 mar 2013, 22:29
Już mam fonik zrobiłem roota,wgrałem jb,zrobiłem podmianę pamięci i bardzo fajnie chodzi telefonik :D,polecam,nic lepszego z tak dużym ekranem się nie znajdzie w cenie do 800zł na Allegro :-)