• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #618435  autor: Bumbastic
 06 mar 2013, 17:33
Sprawa wygląda tak - wpisuje adres, hasło, klikam dalej i po krótkiej chwili łączenia się z "bazą" wyskakuje komunikat o nieprawidłowej nazwie lub haśle...no nic, wybieram ręczną konfigurację, dotykam "dalej" i po kolejnej krótkiej chwili wyskakuje komunikat że nie może połączyć się z serwerem.
Ogólnie jest to znajmy mi problem, tylko po jakimś czasie zawsze zaskakiwało...teraz raz, że nie chce mi się czekać a dwa to jestem ciekaw co jest powodem i jak to rozwiązać.

Chodzi oczywiście o systemowy program do maili, z androidowym gmailem nigdy nie było problemów. Dostawcą jest onet jakby co.

E: Po zresetowaniu danych samsungowej aplikacji nadal to samo.

#618455  autor: Dworek
 06 mar 2013, 19:38
Też mam skrzynkę na Onecie i podobny problem. U mnie rozwiązaniem okazało się wybranie konfiguracji ręcznej, a następnie w polu gdzie mamy podać nazwę użytkownika podanie pełnego adresu e-mail, a nie tylko samego loginu jak robi to system.

#618849  autor: Bumbastic
 09 mar 2013, 07:55
Nic to nie dało. Znalazłem jednak rozwiązanie: wystarczy zalogować się na swoje konto nornalnie przez stronę internetową, wejść w ustawienia i przy zakładce "SMTP" kliknąć przełącznik na "włączone". Standardowo jest wyłączone i w tym zapewne leżał problem, po zmianie tego ustawienia bez problemów mogłem automatycznie skonfigurować pocztę w telefonie.