• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #604113  autor: znawca
 29 gru 2012, 01:52
Zauważyłem pierwszy (kiedyś to musiało się zdarzyć xD) problem z moim Galaxy Nexusem

Otóż z oryginalnej ładowarki korzystałem tylko dwa tygodnie a teraz mam nieoryginalną firmy Hama, która niestety nie nadąża z ładowaniem. Bateria pada szybciej niż jest się w stanie naładować.
To dość poważny problem, bo boje się, że potem jak będę korzystać z GPS to z ładowarką samochodową będzie to samo...

Czy to wszystko wina nieoryginalnej ładowarki, czy też telefonu? A może każdy Android tak ma? Dodam, że czas ładowania telefonu do pełna na obu mniej więcej taki sam, jak dla mnie dość długi.
Koleś z Saturna mówił, że ta Hama nawet ładuje szybciej od oryginalnej, bo ma wyższe napięcie czy coś...

Czy jeśli kupię szybszą ładowarkę, to nie uszkodzi mi baterii?

Jeśli nic się nie da zrobić, to oferuję milion dolarów za głowy prezesów Samsunga i Googla, a dwa miliony, jeśli dostanę ich żywych :-D
Ostatnio zmieniony 30 gru 2012, 12:12 przez znawca, łącznie zmieniany 1 raz.

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!

#604160  autor: Niezgodna7
 29 gru 2012, 12:24
Kombinuj tak dalej, to nie tylko bateria Ci padnie, hehe

#604226  autor: znawca
 29 gru 2012, 16:54
Straciłem oryginalną ładowarkę, to musiałem kupić zamiennik :P
Teraz wymieniłem się z tatą na ładowarkę LG o wyższym natężeniu i ładuje znacznie szybciej :P

#604263  autor: drcox
 29 gru 2012, 17:58
Szybszą ładowarkę :lol:

A tak na serio to jakie masz natężenie tej ładowarki? Ja mam oryginalną Nokiową 1200mA + zamiennik Hama 1000mA i nie ma żadnych cudów, telefon się dzielnie ładuje nawet jak ma aktywne pierdyliard rzeczy typu HotSpot WiFi z podłączonymi czterema urządzeniami.

#604375  autor: znawca
 29 gru 2012, 23:17
To ja mam chyba 1000 i 1500...

Ale chodzi o to, że telefon podłączony do prądu rozładowywał się gdy w coś grałem, a ładowarka musi napełniać baterię szybciej niż jestem w stanie ją opróżnić ;)

#604440  autor: Niezgodna7
 30 gru 2012, 10:50
Rety. Weź znajdź oryginał który używałeś, i napisz jakie ma napięcie i mAh. I porównaj do obecnej która Ci nie ładuje tak ładnie. Jakie są ich parametry? Bo marudzenie nie pomoże, hehe

#604472  autor: ganc2
 30 gru 2012, 12:16
ogranicz uzwanie, zmniejsz podswietlenie, najlepiej w ogole przegladaj spod konsoli, to starczy ci na dluzej

#604512  autor: znawca
 30 gru 2012, 13:57
Może źle się wyraziłem

Bateria i telefon działają poprawnie, tylko ładowarka za wolno ładuje. Jak nie używam telefonu podłączonego do kabla to jest ok, ale jak włączę grę GPS czy coś, to telefon rozładowuje się szybciej niż ładowarka jest w stanie go naładować.

Myślałem, że to może być wina telefonu, ale po podłączeniu innej ładowarki (od telefonu LG) okazało się, że problem leżał po stronie ładowarki Hama, która miała mniejsze natężenie.

Nie ma więc potrzeby ograniczania używania telefonu, z resztą smartfona nie kupuje się po to, żeby sprawdzać godzinę :P

Oryginalną ładowarkę straciłem, a więc już jej nie mam i musiałem na szybko kupić jakiś zamiennik, padło na Hama.