DAJ CYNK
  • Uwagi dotyczące serwisu - propozycje zmian, zauważone błędy, itp. Także komunikaty administratorów forum.
Uwagi dotyczące serwisu - propozycje zmian, zauważone błędy, itp. Także komunikaty administratorów forum.

Moderator: Moderatorzy

  • Strona 13 z 17
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 17

 #613765  autor: DanielR
 14 lut 2013, 14:08
WitekT pisze:Weź odśwież cache...
Robiłem to. Co prawda po jakimś czasie wszystko wraca do normy. Teraz widzę, że znów to samo. Może to kwestia wczytywania się od razu (lub nie - trochę później) jakichś reklam? Sam nie wiem.
Wczoraj wszystko wróciło do normy, [chyba] gdy pomiędzy panelem "Wyloguj", a poszczególnymi kategoriami pojawił się banner z reklamą. Adblocka mam wyłączonego. :?

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

 #613809  autor: auvi
 14 lut 2013, 18:09
Conajmniej raz dziennie pojawia mi się coś takiego:

Nieprawidłowe przekierowanie

Firefox wykrył, że serwer przekierowuje żądanie tego zasobu w sposób uniemożliwiający jego ukończenie.

Problem ten może się pojawić w wyniku zablokowania lub odrzucenia ciasteczek.

Pomaga tylko usunięcie ciasteczek telepolis.
Dodatkowo strona forum jest zbyt rozszerzona i trzeba przewijać ją w prawo o prawie całą, jedną szerokość.
Mam rozdzielczość 1280x800, przed zmianą wyglądu serwisu wszystko było dobrze.

 #613816  autor: user_delete34
 14 lut 2013, 18:44
auvi, od początku nowej strony aż przez cały czas dotąd? Ja miałem taki problem i pisałem z tym do Administracji. Nie wiedzieli już, co może być powodem (przynajmniej ostatecznie nie dostałem info), bo pisałem wieeele razy. Z czasem ustąpiło. Jeśli znajdę w korespondencji info, co można zrobić, to skopiuję na forum ale nie w tym momencie.
 #613817  autor: K
 14 lut 2013, 18:49
witam,
po zmianach na 'nowy' srednio dziala z opera mobile w androidzie 4.0.4. wyglada to tak, ze jak strona jest pomniejszona to widac wszystko, natomiast jak sie tapnie w celu przeczytania zajawki artykulu/newsa, to tekstu nie widac.

jako ze opcji wrzucania obrazkow nie ma, to:
http://www.tinypic.pl/rqlr4o56vd38
http://www.tinypic.pl/fm7uzv9zrc55
http://www.tinypic.pl/vzk3mhqnf8t7

 #614774  autor: Sirmark
 18 lut 2013, 19:27
DanielR pisze:Robiłem to. Co prawda po jakimś czasie wszystko wraca do normy. Teraz widzę, że znów to samo. Może to kwestia wczytywania się od razu (lub nie - trochę później) jakichś reklam? Sam nie wiem.
Wczoraj wszystko wróciło do normy, [chyba] gdy pomiędzy panelem "Wyloguj", a poszczególnymi kategoriami pojawił się banner z reklamą. Adblocka mam wyłączonego.
No widzisz.. Wraca do normy.. Ja nie jestem wstanie ustalić co się dzieje u ciebie na komputerze. U nas w kodzie nie ma jakichś "czarów" robione.
Zostały zrobione w sumie dwie zmiany:
- wszystkie URLe w domenie http://telepolis.pl przekierowywane są na http://www.telepolis.pl
- ciastko logowania do forum tez zmieniło domenę z telepolis.pl na www.telepolis.pl
Dlatego też cały czas powtarzamy o usunięciu cache lub ciastek związanych z naszą domeną.
Jeżeli problem nawraca, to trzeba by sprawdzić na innej przeglądarce na tym kompie czy też taki problem jest.

auvi pisze:Conajmniej raz dziennie pojawia mi się coś takiego:
Nieprawidłowe przekierowanie
Pomaga tylko usunięcie ciasteczek telepolis.
Tutaj musiałbym dostać konkretne info na jaki adres próbowałeś wejść, że taki komunikat się pojawił oraz jakie ciastka były ustawione w przeglądarce.
Markadiusz pisze:auvi, od początku nowej strony aż przez cały czas dotąd? Ja miałem taki problem i pisałem z tym do Administracji. Nie wiedzieli już, co może być powodem (przynajmniej ostatecznie nie dostałem info), bo pisałem wieeele razy. Z czasem ustąpiło. Jeśli znajdę w korespondencji info, co można zrobić, to skopiuję na forum ale nie w tym momencie.
Bo tak naprawdę nie jestem w stanie zdiagnozować problemu. Jest tylko parę zgłoszeń, że coś komuś nie działa - nie moge wykluczyć, że to nie wynika z winy tego konkretnego kompa/oprogramowania :(

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

 #614785  autor: DanielR
 18 lut 2013, 19:54
SirmarK pisze:Ja nie jestem wstanie ustalić co się dzieje u ciebie na komputerze. U nas w kodzie nie ma jakichś "czarów" robione.
Ok, w każdym razie dzięki za zainteresowanie się moimi wypocinami. :wink:

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

 #614840  autor: user_delete34
 18 lut 2013, 21:46
SirmarK pisze:Bo tak naprawdę nie jestem w stanie zdiagnozować problemu.

Moje zdanie zostało chyba trochę źle odebrane - to nie jest skarga na Was. ;) Jeżeli trwają prace nad forum - kontynuujcie, może w nowym wszystko będzie OK. Ostatnio jeden raz problem się powtórzył - po chwili zniknął, bez żadnej akcji z mojej strony.

Tutaj wrzuciłem screeny, na których widać jak bezsensownie układa się u mnie cała strona. Masakra. Tak jest w moim przypadku, czy u wszystkich? Screeny są opisane, choć nie wymagały tego.
XP z chyba SP3, Firefox 18.0.2, XGA, powiększenie 100% lub o stopień mniejsze mniejsze.
Jejku, jaki chrome jest wolny... przez chwilę sprawdzałem na nim poprawność odczytu galerii i już więcej nie chcę.

 #614910  autor: Sirmark
 19 lut 2013, 03:54
Markadiusz pisze:Moje zdanie zostało chyba trochę źle odebrane - to nie jest skarga na Was.
ja tego nie odebrałem jako skargi. Ty nie odbieraj, że mnie denerwuje zawracanie głowy. Bo zgłoszenie jest ok.
Jeżeli mnie coś irytuje to taka bezsilność, że jest jakiś problem, a tak naprawdę nie idzie do końca ustalić gdzie on jest i czy dotyczy serwera czy jednak konkretnego komputera.
Markadiusz pisze:Tutaj wrzuciłem screeny, na których widać jak bezsensownie układa się u mnie cała strona. Masakra. Tak jest w moim przypadku, czy u wszystkich? Screeny są opisane, choć nie wymagały tego.
XP z chyba SP3, Firefox 18.0.2, XGA, powiększenie 100% lub o stopień mniejsze mniejsze.
A tu juz widzę co jest. To przez to zmniejszenie rozdzielczości w przeglądarce.
Strona jest zbudowana na dwie szerokości: pełna na1280 oraz przeskalowujaca się do 1024px. Jeżeli teraz mając rozdzielczość ekranu 1024px zmniejszych jeszcze w przeglądarce stronę to zmniejsza się szerokość kolumn i tym samym nie mieszczą się tam boksy kolumn. Dlatego na tym czwartym screenie masz przesunięte boksy i białą dziurę.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew
 #614911  autor: Sirmark
 19 lut 2013, 03:57
K pisze:witam,
po zmianach na 'nowy' srednio dziala z opera mobile w androidzie 4.0.4. wyglada to tak, ze jak strona jest pomniejszona to widac wszystko, natomiast jak sie tapnie w celu przeczytania zajawki artykulu/newsa, to tekstu nie widac.

jako ze opcji wrzucania obrazkow nie ma, to:
http://www.tinypic.pl/rqlr4o56vd38
http://www.tinypic.pl/fm7uzv9zrc55
http://www.tinypic.pl/vzk3mhqnf8t7
Takie uwagi już były. Masz prawdopodobnie telefon o małej rozdzielczości, dlatego taki problem się pojawia.
Nie wiem czy tu się da ten problem ominąć, bo jest ryzyko, ze próbująć coś poprawic dla opery mini, zepsujemy w innym miejscu.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

 #614975  autor: user_delete34
 19 lut 2013, 12:16
SirmarK, na forum górna belka z linkami potrafi się dostosować ale już na głównej nie i to fatalnie wygląda.
SirmarK pisze:Jeżeli teraz mając rozdzielczość ekranu 1024px zmniejszych jeszcze w przeglądarce stronę to zmniejsza się szerokość kolumn i tym samym nie mieszczą się tam boksy kolumn.

I pojawiają się nowe z boku (których nie widać przy 100%), a belka się dostosowuje. :twisted: Możesz wysłać mi screena od siebie na 1280?

 #614992  autor: Sirmark
 19 lut 2013, 12:53
Markadiusz pisze:SirmarK, na forum górna belka z linkami potrafi się dostosować ale już na głównej nie i to fatalnie wygląda.
Markadiusz, jaka górna belka? Chodzi ci o nagłowek, menu czy którąś cześć z silnika forum?
Markadiusz pisze: I pojawiają się nowe z boku (których nie widać przy 100%), a belka się dostosowuje. :twisted: Możesz wysłać mi screena od siebie na 1280?
http://www.telepolis.pl/grafika/newsy/2 ... 1280_1.jpg
http://www.telepolis.pl/grafika/newsy/2 ... 1280_2.jpg

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

 #615076  autor: user_delete34
 19 lut 2013, 16:30
SirmarK, ta z domkiem na początku.

 #615307  autor: Sirmark
 20 lut 2013, 10:22
K pisze:witam,
po zmianach na 'nowy' srednio dziala z opera mobile w androidzie 4.0.4. wyglada to tak, ze jak strona jest pomniejszona to widac wszystko, natomiast jak sie tapnie w celu przeczytania zajawki artykulu/newsa, to tekstu nie widac.
No dobra. Już wiemy. To jest "problem" samej przeglądarki (nie chodzi też o rozdzielczość, a o "zoom" przy którym tak się dzieje). Domyślnie opera ma włączoną opcję zawijania tekstu i to powoduje takie zachowanie strony. Po jej wyłączeniu wszystko zaczyna działać poprawnie.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

 #615317  autor: niki1990
 20 lut 2013, 11:19
padła porównywarka telefonów. pytanie czemu?? kiedyś wyszukiwanie telefonów było lepsze teraaz nie da się nic znalesc. please poprawcie to a najlepiej to proszę o powrót do starej wersji

 #615520  autor: Sirmark
 21 lut 2013, 02:14
niki1990 pisze:padła porównywarka telefonów. pytanie czemu?? kiedyś wyszukiwanie telefonów było lepsze teraaz nie da się nic znalesc. please poprawcie to a najlepiej to proszę o powrót do starej wersji
Ja bym bardzo prosił, aby pisać konkretnie w którym miejscu coś komuś nie działa i co konkretnie nie działa. Bo u mnie porównywarka działa.

W czym wyszukiwanie telefonów było lepsze kiedyś? Proszę o konkrety. Bo po obecnie działa ono w lepszy sposób niż kiedys.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew
  • Strona 13 z 17
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 17
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 17