Strona 1 z 58

Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Post:05 paź 2009, 12:08
autor: Sirmark
Pytanie jak w temacie, bo ostatnio pare osob cos mi pisalo o dluzszych problemach, w momencie kiedy u mnie wszystko smigalo i monitoring serwerow tez nie wykazal problemow.

Wynika z tego, ze moze byc problem z polaczeniem od jakiegos wybranego/wybranych operatorow.
Na razie dzis odkrylismy, ze polaczenia z Dialogu ida do nas dosc dziwnie bo m.in. przez Slowacje. I cos moze sie dziac po drodze.

Tak wiec jesli ktos bedzie obserwowal jakies problemy. To w pierwszej kolejnosci prosze o sprawdzenie czy dotyczy to tylko calego serwisu czy tylko forum.
A nastepnie sprawdznie rutingu:
Start -> Uruchom...
Cmd
tracert telepolis.pl

i podanie go tutaj lub mailem do mnie.

Post:05 paź 2009, 17:32
autor: orson_dzi
Ostatnio wszystko sprawnie chodzi, nawet debugów nie ma (nerwostrada).

Ale skoro już taki temat jest, to mam inną sprawę. Miałem pisać o tym ;) .
Gdy loguję się z innego komputera niż swój, gdzie mam zapamiętane wszystko, mam coś takiego. Po wpisaniu na górze forum loginu i hasła (poprawnie) zawsze wyrzuca mnie z tekstem, że błędne hasło dla użytkownika... I muszę jeszcze raz pisać.
Nie żeby mi to przeszkadzało ale z ciekawości pytam ;) .

Post:05 paź 2009, 20:35
autor: nemo2009
Chodzi mi o błędy odczytu zegara forum.Oto on:odwidziłeś nas ostatnio dzisiaj o godz 23.49.Przecież takiej godziny jeszcze nie ma.Pokazuje to samo na przeglądarkach safari i firefox.Czas bieżący pokazywany jest prawidłowo.

Post:05 paź 2009, 20:49
autor: Sirmark
orson_dzi pisze:Ostatnio wszystko sprawnie chodzi, nawet debugów nie ma (nerwostrada).
ano o debugi tez mialem pytac. Skoro ich nie ma to super. Troche kombinowalem, do tego jakie update-y itp. i widac zadzialalo.

co do tego logowania to nie wiem. moze mimo wszystko wpada w formularz zapisany login z innym haslem, a moze cos sie z cookie gryzie.. Takie forum.

Post:05 paź 2009, 20:57
autor: orson_dzi
A no właśnie. Z tą godziną też tak mam. Przykładowo jest 10:00, a mam tekst, że post pisany dzisiaj o 23:46.

Post:05 paź 2009, 20:58
autor: Sirmark
nemo2009 pisze:Chodzi mi o błędy odczytu zegara forum.Oto on:odwidziłeś nas ostatnio dzisiaj o godz 23.49.Przecież takiej godziny jeszcze nie ma.Pokazuje to samo na przeglądarkach safari i firefox.Czas bieżący pokazywany jest prawidłowo.
hmm. a to sie u ciebie powtarza?jakies szczegolne warunki? bo ja u siebie czegos takiego nie zauwazylem.
A juz ktos zglaszal takie zjawisko.

Post:05 paź 2009, 21:01
autor: Prometo
kowcio coś o tym pisał.

Post:05 paź 2009, 21:23
autor: nemo2009
Zauważyłem to kilka dni temu,dokładnie nie potrafię powiedziec.Nieprawidłowe odczyty czasu pojawiają się też w wypowiedziach forumowiczów.Musiałbym przewertowac posty,to sprecyzuję gdzie,i czy jeszcze to zjawisko występuje.Na chwile obecną nie mogę się doszukac błędów w odczycie godzin w wypowiedziach forumowiczów.Mój zegar jest nieprawidłowy(odwiedziłeś nas ostatnio o 23.49)i nadal jest takie wskazanie.

Post:05 paź 2009, 21:36
autor: Sirmark
nemo2009 pisze:Zauważyłem to kilka dni temu,dokładnie nie potrafię powiedziec.Nieprawidłowe odczyty czasu pojawiają się też w wypowiedziach forumowiczów

ok. poszukalem na temat tego bledu... okazalo, sie ze nie data dodania postu byla zla, bo ta w bazie byla ok, tylko blad pojawial sie w wyliczeniu "dzisiaj"/"wczoraj" ...
Znalazlem poprawke i ja wstawilem..
Jak doczytalem dotyczy to tylko okresu letniego, czyli jeszcze trwajacego.

Post:05 paź 2009, 22:06
autor: nemo2009
Bardzo dziękuję,czas ok.

Post:07 paź 2009, 16:30
autor: kowcio
Mnie znowu źle działa... Może nie tyle co źle, ale teraz strony cholernie długo się ładują, czasami muszę kilka razy odświeżać i czekać bardzo długo ;/ Co się dzieje? Czasami nie wczyta się np. jedna ikonka i strona niby ładuje się, a ładuje się...

Post:07 paź 2009, 19:36
autor: Prometo
Dzisiaj u mnie występuje taki oto problem. Jestem na forum, otwieram zakładkę Google, wpisuję np. Nokia 6300 i wyskakują linki do stron. Klikam na Telepolis.pl i raz się załaduje od strzału a raz w ogóle. Przed chwilą gdy edytowałem post w dziale Nokia to wywaliło mnie z forum i dopiero po jakimś czasie (ok. 2-3 minuty) wszedłem z powrotem na forum.

Post:07 paź 2009, 21:23
autor: kamil1221
W pracy mam Netię... dziś przez ok. 2 godziny nie dało się wejść na telepolis.

Post:07 paź 2009, 21:35
autor: nemo2009
kamil1221 pisze:dziś przez ok. 2 godziny nie dało się wejść na telepolis.
Potwierdzam to zjawisko,ja z kolei z PlayOnline.Komunikat:serwer na którym jest telepolis,nie odpowiada.Przed chwilą udało się wbic.

Post:07 paź 2009, 21:51
autor: Prometo
Znalazłem coś takiego. Czy to może mieć związek z działaniem portalu?