Strona 2 z 58

Post:07 paź 2009, 22:00
autor: Kaczy
Portal nie jest na łączach TP. Problem jest raczej globalny. Duży ping jest między serwerem w Wawie a Poznaniem (ATM do Pefekt).

Post:08 paź 2009, 01:52
autor: Sirmark
panowie.. ale pisalem, aby robic tracert... samo zgloszenie, ze cos nie do konca dziala nic mi nie mowi...
Po drugie wczoraj przez jakas chwile byly problemy, bo cos na wezle sie wywalilo.

po trzecie, Prometo, komunikaty TP moga miec znaczenie, o ile cie dotycza :)

Aha, trasa z lacz TP do telepolis.pl idzie przez zagranice, bo tak akurat jest ustawiony ruch. Jak powiedzial mi admin, tak jest od ok pol roku.

Post:17 paź 2009, 12:52
autor: Rogi
U mnie jakaś dziwna rzecz się dzieje dzisiaj. Jak klikam w jakąś sondę na głównej to strona zalicza zwis i muszę zrestartować przeglądarkę. Forum tymczasem śmiga bez problemu (FF 3.5.3.).

Post:19 paź 2009, 12:57
autor: Sirmark
Rogi pisze:U mnie jakaś dziwna rzecz się dzieje dzisiaj. Jak klikam w jakąś sondę na głównej to strona zalicza zwis i muszę zrestartować przeglądarkę. Forum tymczasem śmiga bez problemu (FF 3.5.3.).
ale ktory link klikasz? po drugie za kazdym razem to sie dzieje?
probowales w tym samym czasie w innej przegladarce?

Post:21 paź 2009, 17:24
autor: Rogi
Właśnie sprawdziłem, że inne przeglądarki hulają, więc to coś z FF. Nie wiem od czego, bo nie kojarzę, żebym coś instalował przed tym jak przestało działać. Ale może to jakiś bug tylko u mnie. Teraz to się dzieje za każdym razem przy każdej ankiecie.

Post:21 paź 2009, 18:39
autor: kowcio
Ja korzystam z takiej samej przeglądarki jak Ty i nie mam jakichkolwiek problemów. Spróbuj ją odinstalować usuwając wszystkie dane aplikacji i zainstaluj ponownie.

Post:21 paź 2009, 23:45
autor: Sirmark
Wczoraj chyba z jedna osobom cos wyjasnialem i napisal mi, ze odinstalowal adblock i wszystko zaczelo dzialac.

Post:16 lis 2009, 15:18
autor: babeo
Podczepię się tu.
Codziennie śledzę kilka portali, ale tylko telepolis.pl gdy zaloguje się w pracy i zaznaczę "zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie' to po powrocie do domu muszę się od nowa logować. Inne serwisy działają ok, tzn. w domu i pracy mogę być zalogowany na stałę i się to nie gryzie ze sobą....

...gdzie może leżeć przyczyna? w ciastkach?

Post:16 lis 2009, 15:34
autor: kowcio
babeo pisze:Podczepię się tu.
Codziennie śledzę kilka portali, ale tylko telepolis.pl gdy zaloguje się w pracy i zaznaczę "zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie' to po powrocie do domu muszę się od nowa logować. Inne serwisy działają ok, tzn. w domu i pracy mogę być zalogowany na stałę i się to nie gryzie ze sobą....

...gdzie może leżeć przyczyna? w ciastkach?
Widocznie telepolis.pl ma takie zabezpieczenie. Ja też tak mam np. z Gmail'em, jak na netbooku uruchomię w przeglądarce to musze sie logować, jesli na laptopie wcześniej zaznaczyłem, żeby logowało mnie z automatu...

PS. Ale już np. moderator telepolis.pl nie może korzystac z opcji automatycznego logowania. Tak widocznie jest ustawione.

Post:16 lis 2009, 18:55
autor: babeo
kowcio pisze: PS. Ale już np. moderator telepolis.pl nie może korzystac z opcji automatycznego logowania. Tak widocznie jest ustawione.
tak tylko luknąłem przez opere mini i zle przeczytalem, bo zrozumialem że zostalem moderatorem :-P

Post:07 gru 2009, 19:52
autor: kowcio
Ostatnio krew mnie zalewa. Ciągle trzeba odświeżyć stronę, czasami forum wczytuje się bez koloru, czasami jakieś rozjechane, a najczęściej mam komunikat, że upłynął czas żądania....

Screen:
Obrazek

Nie wiem czy to coś Wam da. W tym czasie nic nie robiłem na komputerze. Łączę się za pomocą Orange Freedom, opcja 1Mb/s, przez kable TP. Problem nie występuje tylko na moim internecie. Z innymi stronami niż telepolis.pl nie mam problemu.

Post:07 gru 2009, 20:05
autor: Prometo
U mnie bodajże w piątek takie coś występowało i widziałem wtedy na forum 2 albo 3 użytkowników.

Post:09 gru 2009, 00:45
autor: Sirmark
kowcio pisze:Nie wiem czy to coś Wam da. W tym czasie nic nie robiłem na komputerze. Łączę się za pomocą Orange Freedom, opcja 1Mb/s, przez kable TP. Problem nie występuje tylko na moim internecie. Z innymi stronami niż telepolis.pl nie mam problemu.
jak sam widzisz na zalaczonym obrazku polaczenie do serwa urywa sie za granica.
W takim przy zawsze wyslij do mnie maila, wtedy mam pewne mozliwosci reakcji.

M.

Post:09 gru 2009, 15:38
autor: kowcio
SirmarK pisze:jak sam widzisz na zalaczonym obrazku polaczenie do serwa urywa sie za granica.
W takim przy zawsze wyslij do mnie maila, wtedy mam pewne mozliwosci reakcji.
Oki. Następnym razem napiszę. A dlaczego łaczymy się przez zagranicę?
Teraz też wyszło mi, że łączę się przez Berlin und Frankfurt, a teraz telepolis.pl wyśmienicie się wczytuje :)

Post:12 gru 2009, 02:48
autor: Sirmark
kowcio pisze:Oki. Następnym razem napiszę. A dlaczego łaczymy się przez zagranicę?
no bo tak Twoj operator ustawil routing