Strona 21 z 24

Re: NOWE FORUM v2019

Post:10 cze 2019, 15:25
autor: Norbas
Ok... ale mnie wylogowuje dosłownie po niecałej godzinie... a to już przesada, po cholere więc jest w ogóle ptaszysko "zapamiętaj mnie"..... to jak powiedzieć do sklerotyka że ma zapamiętać... a i tak zaraz zapomni....
Nie spotkałem się jeszcze z taką "upierdliwością" na innych forach.

Re: NOWE FORUM v2019

Post:10 cze 2019, 16:29
autor: 3G
Ale próbujesz wchodzić przez główną? Jeśli nie to tak to jest zrobione celowo, mnie też wylogowuje dosłownie za 15 minut.

Re: NOWE FORUM v2019

Post:10 cze 2019, 19:18
autor: piechucki
Przecież ten temat jest wałkowany już ponad pół roku. Ileż to razy już obiecanki - macanki, że lada dzień będzie ok? BEZ ZMIAN.

...się przyzwyczajcie i nie marudźcie ;-)

Re: NOWE FORUM v2019

Post:10 cze 2019, 21:41
autor: Norbas
Dziwne jest, że jak klikam odnośnik w email do wątku z nową odpowiedzią to każe mi się logować.
Ale jak przejdę do strony głównej forum to się okazuje że jestem zalogowany i po kliknięciu odnośnika w emailu już nie muszę się logować.
Coś jest strasznie popierdzielone...

Re: NOWE FORUM v2019

Post:10 cze 2019, 23:08
autor: 3G
To co mówiłem - jest to zamierzone. Niestety.

Re: NOWE FORUM v2019

Post:11 cze 2019, 19:47
autor: marcin19883
Mnie również wkurza ciągłe logowanie, bo nie zapamiętuje użytkownika :/ Nie wiem po co zmienialiście główną i forum. Aż tak było źle? teraz jest jeszcze gorzej. A najgorsze jest to, że pracujecie nad poprawkami już prawie rok, czyli od kiedy zmieniliście forum.

Re: NOWE FORUM v2019

Post:11 cze 2019, 22:30
autor: TeleCypisek
Dwie szybkie uwagi:
1. Godziny postów wyświetlają się chyba wg czasu Greenwich (ale bez żadnej informacji o tym fakcie) zamiast wg naszego czasu lokalnego.
2. Gdy na Forum pojawia się nowy komentarz, to dostaję e-maila o całkowicie niezgodnej z prawdą treści, np. taki:
"Otrzymujesz to powiadomienie, ponieważ na forum „Forum - TELEPOLIS.PL”
obserwujesz temat „Roaming w UE - PREPAID” założony przez XXXXXXXX. Od czasu
Twojej ostatniej wizyty, w tym temacie pojawił się nowy post. [...]".
Mail dlatego jest niezgodny z prawdą, gdyż w rzeczywistości XXXXXXXX jest tylko autorem ostatniej wiadomości, a nie całego tematu!

Re: NOWE FORUM v2019

Post:11 cze 2019, 22:48
autor: LuiN
3G - zamierzone mówisz? Kto Ci takich bajek naopowiadał?
Norbas, marcin19883, piechucki - z jakich przeglądarek korzystacie i jakie adblocki macie zainstalowane. Na Telepolis logowałem się 3 dni temu, teraz Remek podesłał mi ten wątek i nie musiałem się logować ponownie by wejść na forum. Nie blokuję reklam na Telepolis, korzystam z Firefoksa, Chrome'a i Opery z tym samym skutkiem. Wasza kolej - poszukamy przyczyny.

Re: NOWE FORUM v2019

Post:11 cze 2019, 23:45
autor: piechucki
LuiN pisze:3G - zamierzone mówisz? Kto Ci takich bajek naopowiadał?
Norbas, marcin19883, piechucki - z jakich przeglądarek korzystacie i jakie adblocki macie zainstalowane. Na Telepolis logowałem się 3 dni temu, teraz Remek podesłał mi ten wątek i nie musiałem się logować ponownie by wejść na forum. Nie blokuję reklam na Telepolis, korzystam z Firefoksa, Chrome'a i Opery z tym samym skutkiem. Wasza kolej - poszukamy przyczyny.
Cytowanie poprzedniego posta CELOWE, żeby później nie było, że coś przekręciłem.
Może ja się nie znam, ale skoro Ty Luin nie blokujesz reklam (no bo jakże to by było, żeby admin swoje reklamy...) i nie musisz się logować, a ja blokuję i w związku z tym blokowaniem muszę się logować, to wniosek jest prosty, że to nie żaden błąd i czekanie na poprawki informatyków, tylko WASZE CELOWE DZIAŁANIE i żadnych poprawek nie będzie. Chlapnąłeś... Oj nieładnie :(
Ale przynajmniej mamy jasność.
A blokuję reklamy bo 6 - słownie: sześć - reklam na 8 - słownie: osiem - postów to trochę szkoda moich oczu i czasu na przewijanie. Przy tym jednym poście wyskoczyły TYLKO ( ;P ) cztery (gdy adblocka wyłączyłem)

Re: NOWE FORUM v2019

Post:11 cze 2019, 23:50
autor: LuiN
Pfff... jakie chlapnąłem? Stronę budowaliśmy i testowaliśmy bez adblocków. W końcu żyjemy z reklam, a nie z osób z ablockami. Pytam o rodzaj użytej przez Was blokady, by można było przetestować czy to właśnie ona stanowi problem. Wcześniejsze testy dotyczące utrzymywania sesji nie potwierdziły w/w problemów, ale robiliśmy je bez blokowania reklam. Może więc to te dodatkowe pluginy do przeglądarki.

Re: NOWE FORUM v2019

Post:12 cze 2019, 00:08
autor: piechucki
Adblocka wbudowanego w chrome wyłączyłem - będę obserwował.
A zdania nie zmieniam. Reklamy (z których "żyjecie") są zbyt rozbudowane w stosunku do "merytorycznej zawartości"


EDIT: na telefonie BEZ BLOKOWANIA REKLAM muszę się logować ZA KAŻDYM RAZEM...

Re: NOWE FORUM v2019

Post:12 cze 2019, 06:52
autor: Norbas
No to u mnie na dwoch kompach z adblockiem chrome i firefox. Po wylaczeniu adblocka sytuacja sie nie zmienia.
Do tego dwa telefony bez blokowania reklam z wbudowana przegladarka od samsunga oraz od oneplus i dodatkowo chrome. Sytuacja ta sama...
Nie w blokowaniu wiec problem.

Re: NOWE FORUM v2019

Post:12 cze 2019, 11:03
autor: 3G
LuiN, nie mogę tego tak na szybko znaleźć, ale tak wynikało (może nie wprost) z wypowiedzi któregoś z Was jakiś czas temu.
Ja na telefonach korzystam z Opery, na kompie z Firefoksa lub Opery na domyślnych ustawieniach. Wszędzie forum zachowuje mi się identycznie, tzn. nigdy nie jestem zalogowany gdy wejdę bezpośrednio na forum (chyba że byłem przed chwilą), natomiast na głównej jestem zalogowany jeżeli od poprzedniej obecności nie minęło zbyt dużo czasu (nie wiem - dzień, góra dwa) i najlepiej gdybym w międzyczasie nie logował się na innym urządzeniu. Tak ma być?

Re: NOWE FORUM v2019

Post:12 cze 2019, 11:19
autor: Remington
@3G,
chyba znalazłem: https://www.telepolis.pl/forum/viewtopi ... 8#p1061688

piechucki pisze:
12 cze 2019, 00:08
EDIT: na telefonie BEZ BLOKOWANIA REKLAM muszę się logować ZA KAŻDYM RAZEM...

Wchodząc przez portal czy bezpośrednio na forum? Jak przez portal, to sprawdź ustawienia ciastek, tam zalogowanie trzyma mi długo. Na forum pamięta przez zaledwie jakąś godzinę.

Re: NOWE FORUM v2019

Post:12 cze 2019, 11:25
autor: jarekt
Forum nie działa poprawnie od bardzo długiego czasu. Zdefiniuję teraz "długo": setki dni.

Podam tylko dwa babole: logowanie na forum nie działa poprawnie oraz opcja "zapamiętaj mnie na forum" również nie działa.
O reszcie baboli nie będę wspomniał, bo już te 2 powyższe są wystarczające aby z forum nie korzystać lub korzystanie ograniczyć do minimum. Dopóki to nie zostanie naprawione, to na forum będzie coraz gorzej.

Forum Telepolis jest jedynym znanym mi forum na świecie, który ma takie babole i z którymi przez setki dni nic nie zrobiono.
Dlaczego nic nie zrobiono? To już inna para kaloszy i nie chce mi się o tym pisać (na razie).