DAJ CYNK
  • Uwagi dotyczące serwisu - propozycje zmian, zauważone błędy, itp. Także komunikaty administratorów forum.
Uwagi dotyczące serwisu - propozycje zmian, zauważone błędy, itp. Także komunikaty administratorów forum.

Moderator: Moderatorzy

• Strona 10 z 11
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
 #1137149  autor: LuiN
 11 paź 2022, 13:39
Hej, to nie Patryk, tylko proces wydawniczy. Zależy nam na tym, by treści docierały do jak największej liczby osób - jeśli pierwotny tytuł nie wzbudził zainteresowania botów Google'a, robimy przebitkę. Niestety nie da się inaczej funkcjonować na rynku mediów internetowych - zasady Google'a narzucają określone działania :-/
 #1137150  autor: babciagienia1p
 11 paź 2022, 13:49
@LuiN
Z tego co napisałeś wynika, że wszystkie debilizmy w artykułach wyżej wspomnianego kolegi są wymuszone... No ładnie... Wymuszone botami Googla. Szkoda człowieka, że dał się tak ukierunkować.
 #1137152  autor: LuiN
 11 paź 2022, 14:03
Patryk tego nie przebija, są od tego redaktorzy prowadzący. Walczą, by tytuł choć mocny, w pełni korespondował z zawartością tekstu. Natomiast tak, często tytuł i lead są innego autora niż zawartość tekstu. Robimy wsteczną weryfikację, czy ktoś nie przegiął i sporadycznie pojawia się i trzeci tytuł.
 #1137282  autor: frasag
 14 paź 2022, 19:07
Też zauważyłem te zmiany tytułu- czasem nawet dwukrotnie. No ale mamy wyjaśnienie Szefa. Rozumiem, że Redakcja też musi trochę lawirować, żeby utrzymać się na fali.
 #1151123  autor: babciagienia1p
 10 cze 2023, 08:37
@pawcio1978
Jak przytrzymasz dzwonek, rozwinie się menu i wtedy widać opcje - zacytowano Cię lub wiadomość prywatna. Wchodząc w odpowiednią opcję można zlikwidować dzwonek.
 #1151422  autor: babciagienia1p
 14 cze 2023, 09:06
Mam problem z logowaniem do forum i portalu na JEDNYM urządzeniu - Samsung A52s 5G z Androidem 13 i wyłączonym śledzeniem - bez uBlocka.
Przy każdej próbie logowania wyskakują natarczywe reklamy pralin Rafaello i pastylek Tic-Tac. Nie potrafię ich żaden sposób ominąć. Nie pomaga przejście przez wszystkie komunikaty reklamowe - nawet z markowaniem zapisania się do promocji - uporczywie wracają i uniemożliwiają logowanie.
Pisał już o tym jeden z użytkowników na portalu, więc mój przypadek nie jest odosobniony. Problem nie występuje na innych urządzeniach, zarówno ze starszym Androidem jak i iOS-em.

Na portalu kłopot jest mniejszy, bo można komentować jako gość i tam się raczej nie komentuje, na forum - klops.
Zakładam, że nie jest to świadome działanie redakcji, żeby zwiększyć kontrowersyjność komentarzy (goście mają tendencje do plucia i obelg).
 #1151427  autor: Remington
 14 cze 2023, 10:12
babciagienia1p pisze:
14 cze 2023, 09:06
Zakładam, że nie jest to świadome działanie redakcji, żeby zwiększyć kontrowersyjność komentarzy (goście mają tendencje do plucia i obelg).

Jakbyś zakładała, tobyś tego nie pisała. Ale wolisz zasiać ferment cień podejrzenia, pod którym rzekomo się nie podpisujesz. Bo wszyscy wokół spiskują - od operatorów po Telepolis - wszak "układ" ma się bardzo dobrze 😉.

Poprosiłem @luiN'a o przyjrzenie się tej reklamie.
 #1151445  autor: babciagienia1p
 14 cze 2023, 13:27
@Remington
Dziękuję za przekazanie sprawy dalej. @LuiN o tym wie, więc nie będzie to dla niego niespodzianką. Być może reklama jest zbyt agresywna.

Co do dygresji, to jatka jaką widać w komentarzach na portalu może podobać się specyficznemu typowi publiczności. Słyszałam, że są ludzie, którzy chętnie oglądają, np. walki psów.
 #1151448  autor: Remington
 14 cze 2023, 14:36
Trafne porównanie.

Nie chcę robić za przekaźnik, ale redaktorzy poprosili o screena jak ta reklama wygląda u Ciebie.
 #1151456  autor: babciagienia1p
 14 cze 2023, 15:56
@Remington
Nie jestem aż tak sprawna. Nie potrafię zrobić screena, a nawet jakbym potrafiła lub ktoś pomógłby, to i tak d..., bo na Samsungu nie mogę się zalogować do Telepolis z powodu reklamy i kółko się zamyka. Na pozostałych urządzeniach nie mam tego problemu, bo nie widzę reklam.

Na reklamie jest napisane -Wczuj się w rysowanie, pokochaj wygrywanie, kup produkt promocyjny Rafaello, stwórz rysunek z praliną, graj o wspaniałe nagrody, weź udział, do wygrania 60x500 czekiem blik, w finale iPad. Przekierowuje do strony www.marzeniarafaello.pl i tak w kółko. Redaktorzy mogą tam wejść i obejrzeć. Prawdopodobnie to co blokuje logowanie do Telepolis, to strona www.
--------------Edycja_1-------------------
Samsung nie pozwala mi wejść na stronę marzeniarafaello.pl inaczej niż przy próbie logowania do Telepolis. Dostaję komunikat o tym, że połączenie nie jest bezpieczne, witryna nie obsługuje HTTPS i jakieś ogólne komunikaty o wycieku danych i bezpieczeństwie. Za pośrednictwem Telepolis wchodzę bez problemów.
--------------Edycja_2---------------------
Inne strony nie oferują mi słodkiej przyjemności, tylko Telepolis.
-------------Edycja_3-------------------
W nocy reklama nie blokuje logowania. Wczoraj też tak było. Ciekawe czy wróci w dzień? Jeśli nie, znaczyłoby że usterka zniknęła...
 #1151494  autor: babciagienia1p
 15 cze 2023, 07:41
Przepraszam - już nie mogłam edytować posta wyżej.
Nadszedł świt - reklama wróciła. Co za zbieg okoliczności... Szkoda, że noce teraz takie krótkie...
  • Strona 10 z 11
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10