• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #701537  autor: qqaazzxx
 27 lut 2014, 16:08
Witam jaki futerał będzie najlepszy na telefon Alcatel OT Idol żeby ochraniał dobrze? Od razu mówię że nie chcę kabury

#701639  autor: Xy
 28 lut 2014, 11:03
Nosisz telefon z worku z gwoździami, kamieniami i kawałkami metalu? Wtedy jakiś silikonowy...
Ale jeżeli nie nosisz telefonu w takich warunkach to odpuść sobie wszelkie futerały. Po pierwsze trochę wiocha, po drugie jak dostanie się jedno ziarenko piasku to ekran zostanie zmasakrowany :-)
Ja się już wyleczyłem z pokrowców.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#701642  autor: ChuckyCiechanow
 28 lut 2014, 11:41
Xy pisze:Po pierwsze trochę wiocha
Naczytałeś się się głupot na portalach Wp, Onet.

Wiocha to mieć super telefon a do tego zniszczony :P

Źle , że ktoś szanuje swoje rzeczy ?

Jak ktoś się z tego śmieje to znaczy , że nie zna wartości pieniądza.

W kieszeni , torebce można czasem znaleźć rożne rzeczy :)

No i futerał amortyzuje w jakimś stopniu zawsze upadek.

Ja na Samsungu Avila przez 1,5 roku miałem Oryginalną folie dzięki pokrowcom . Telefon wyglądał jak nówka. ( Tak wiem cudo techniki, ale kupione za własne drobne )

#701645  autor: Xy
 28 lut 2014, 12:12
Wiadomoci o telefonach czytam na Telepolis, gsmarena, mgsm... Na WP i Onet wchodzę, ale właściwie nie wiem po co ;-) Ale wiochą trąci korzystanie np. z Note 2 czy innej paletki jak Nexus z wiszącą deską mającą chronić ekranik. Ani to pomocne, ani ładne... Za to wygodne w używaniu telefonu również nie.
Szanować rzeczy warto, to oczywiste. Ja napisałem, że nie warto pakować telefonu w etui czy pokrowiec bo Xperia nałapała rys właśnie przez pokrowce. Nokia C6 mamy przez dwa lata noszona w jakiejś skarpecie wyglądała strasznie. Ja swojej Nokii nie noszę w niczym i wygląda bardzo ładnie. Noszę zawsze w prawej kieszeni tylko i wyłącznie telefon, więc nic nie ma prawa go uszkodzić. Z resztą... mogę pochodzić po znajomych i porobić zdjęcia telefonów noszonych w futerałach i bez. Jedne są zajechane, inne nie. I nie ma znaczenia czy był w czym noszony czy nie (chociaż zmatowiony ekran zdradza, że ziarna piasku robiły mexyk ;-) ). Na uszkodzenia mechaniczne nie ma skutecznego zabezpieczenia. No, może gruba warstwa gąbki czy styropianu. Jak ma się stłuc to w etui czy bez...
Jak komuś wygodnie to niech sobie używa futerału czy czego chce. Ja nauczony doświadczeniem zrezygnowałem ze stosowania wątpliwych zabezpieczeń.
Aby znać wartość pieniądza nie trzeba być śmiertelnie poważnym. Ja znam dlatego nie niszczę sobie urządzeń w pokrowcach.
No ale co kto lubi... Jedni trzymają piloty od TV w worku, inni nigdy nie zrywają foliii z siedzeń w samochodach, jeszcze inni pakują telefony w jakieś kondony ;-)
Sprzęt jest dla mnie, nie ja dla sprzętu.
A jak chronić to położyć pod klosz i broń Boże nie dotykać.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#701705  autor: Jumperone
 28 lut 2014, 17:02
Etui jest musem jeśli ktoś nie chce mieć telefonu ozdobionego w rysy za jakiś czas. Ja swojego nie potrafiłbym nosić ani dnia bez etui po tym jak widziałem stan mojego byłego Note II po kilku miesiącach bez pokrowca. Oczywiście nie może to być byle badziew za 10zł z allegro itp, który przepuści piasek do środka i się porozciąga tylko porządne etui za kilkadziesiąt zł.
Sam zakupiłem takie:

Obrazek

i przynajmniej mam spokój z ryskami. Do tego folia na przodzie i elegancko :)

#702131  autor: maniek89
 03 mar 2014, 15:16
Ja mam gume na plecach mojego telefonu. Gdy telefon uzytwam w omu spokojnie sobie leży, ma podwyższone ranty więc nawet kładac telefon wyświetlaczem w dół nie dotyka on podłoża. Gdy wychodzę wrzycam telefon dodatkowo do zapinanego na zamek pokrowca i wtedy ląduje w torbie albo kieszeni. Nie mam problemu z ziarnami piasku - nie zaobserwowalem, ekran mam bez folii i ani jednej ryski a telefon mam już 3 miesiące - tył tez nieskazitelnie idealny, a kto widzial tyl desire 500 wie że nie problem by go zarysować. Guma na plecy kosztowala 10 zl do tego zapinanu za zamek skórzany pokrowiec w środku wyściełany miękkim materialem 15 zl i ochrona idealna. Dodam że guma w moim przypadku przylega idealnie nie pogrubiajac telefonu.