• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #678890  autor: Wilku220
 30 lis 2013, 21:48
Witam
Jestem posiadaczem htc hd2, w którym miałem zepsute gniazdo usb. Po przylutowaniu gniazda, działało ładowanie, jednak usb już nie. Kupiłem inny hd2 z rozbitym dotykiem. Na kupionym hd2 miałem zinstalowany android 2.3.5,a na swoim oryginalny system (windows mobile). Stwierdziłem że przełożę płytę główną z zakupionego htc, do mojego, tak żebym miał działające gniazdo itd. Tak jak zaplanowałem, tak tez zrobiłem. Po przełożeniu płyty głównej, telefon na pierwszy rzut oka działa bez zarzutów (z androidem), jednak mam problem z wifi i zakończaniem połączeń. Mianowicie moc sygnału wifi jest bardzo osłabiona, nawet jeśli mam telefon tuż koło modemu. Z kończeniem połączeń mam taki problem, że gdy odbieram połączenie, telefon gaśnie (tak jak powinien) lecz gdy kończę rozmowę czerwoną słuchawką, telefon tak jakby się zawiesza. Wygląda to na problemy z czujnikiem zbliżeniowym. Uprzedzając pytania, przed przełożeniem płyty, sprawdzałem wszystkie funkcje na obu telefonach. Na jednym jak i na drugim wszystko działało bez zarzutów włącznie z wifi jak i połączeniami. Podejrzewam problem z softem. Możecie pomóc?

Edycja:
Zainstalowałem znów Windows Mobile 6.5, po to żeby sprawdzić czy mój problem to wina oprogramowania. Po instalacji, wygląda na to że problem z odbieraniem rozmów znikł, natomiast moc odbieranego sygnału wifi nadal jest beznadziejna. Proszę o pomoc