• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #610754  autor: mag262
 29 sty 2013, 14:43
Jeśli nie w tym miejscu temat to proszę o przesunięcie.

Chciałbym się dowiedzieć czy jak kupie telefon z simlockiem (Orange) to moge isć do Orange po zdj simlocka, żeby zapisali mi to w karcie gwarancyjnej (wtedy gwarancja nie traci ważności).

#610909  autor: Orange Ekspert
 30 sty 2013, 13:29
Kupując telefon z Allegro musisz posiadać dowód zakupu który został wydany przez Orange poprzedniemu właścicielowi.

Opłata za zdjęcie blokady SIM Lock wynosi 77 zł
Istnieje możliwość odpłatnego zdjęcia blokady w salonie Firmowym Orange lub telefoniczne kontaktując się z BOK
W przypadku przyjęcia zlecenia zdjęcia blokady poprzez kontakt z Biurem Obsługi Klienta kod jest wysyłany w ciągu około 24 godzin od przyjęcia zlecenia (realizacja następuje w dni robocze). W przypadku realizacji zdjęcia blokady poprzez Biuro Obsługi Klienta w ofertach abonamentowych opłata doliczana jest do faktury.
Jeżeli chciałbyś udać się bezpośrednio do Salonu Orange podaj miejscowość, w której się znajdujesz. Wówczas będę mógł wskazać Tobie adresy punktów, w których będziesz mógł zrealizować taką usługę.

Pozdrawiam
Mateusz

#610972  autor: Kamcia
 30 sty 2013, 18:30
Czy nadal indywidualnie jest to 77zł a w przypadku telefonu , który był na firmę jakaś chora cena (tj. wysoka)

#611040  autor: orson_dzi
 30 sty 2013, 23:32
Orange Ekspert pisze: telefoniczne kontaktując się z BOK
W przypadku przyjęcia zlecenia zdjęcia blokady poprzez kontakt z Biurem Obsługi Klienta kod jest wysyłany w ciągu około 24 godzin od przyjęcia zlecenia (realizacja następuje w dni robocze). W przypadku realizacji zdjęcia blokady poprzez Biuro Obsługi Klienta w ofertach abonamentowych opłata doliczana jest do faktury.
Niekompletne informacje.

Zdejmując blokadę przez BOK musi posiadać na siebie umowę (Zetafon, abonament, mix). Nie pamiętam czy zarejestrowany prepaid wystarczy. Jakiś miesiąc temu spotkałem się z sytuacją kiedy nie wystarczył.

W ogóle z simlockiem w Orange są cyrki i niestety zmian nie widać.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#611044  autor: mag262
 30 sty 2013, 23:47
Dzięki za odzew, z telefonem jeździłem dziś 5 h po mieście .. dostałem tylko paragon i przy próbie zdjęcia simlocka okazało się, że gwarancja jest nie podbita. Musiałem ją podbić w punkcie, w którym był on zakupiony (na szczęście też Szczecin) no i się trochę nalatałem. Jutro jadę zdjąć simlocka, bo dziś były za duże kolejki.

No i właśnie teraz pytanie najważniejsze, bo niestety otrzymałem telefon brandowany (miał nie być ...) i czy da się to jakoś usunąć? wgl mi to nie pasuje

#611062  autor: wook
 31 sty 2013, 08:22
mag262, jaki masz telefon? Bo bez tego trudno powiedzieć czym pozbyć się brandu.

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"