Witam, potrzebuję zakupić słuchawkę bluetooth, miałem styczność tylko z jakims starym modelem nokii i średnio byłem zadowolony z jakości rozmów. Co polecilibyście w budżecie do 80zł? Telefon z jakim miała by współgrać to Nokia E51, myślałem nad słuchawką Jabra 2080 ale w sieci brak rzetelnych testów.
Ja mam Jabra 2035 i powiem, że jest świetna (tzn. jak na moje potrzeby). Bateria trzyma długo, bardzo wyraźny dźwięk w słuchawce, doskonały zasięg - spokojnie można używać w sąsiednim pokoju lub nawet dalej od telefonu. Ładowanie poprzez port mini-USB, więc nie ma problemu, bo każdy chyba ma taki kabel w domu trwa około 1,5 godziny. Koszt używanej na All... - 35 zł z przesyłką. Wygodny zaczep na ucho, tylko musiałem sobie gąbeczkę założyć na samą słuchawkę, bo w oryginale nie było, a na dłuższe noszenie to trochę uwierała. Koszt gąbeczki - 2 zł/4 sztuki (w zestawie ze słuchawkami z bazaru). Używam z SE K550i i SE W595.
Mam też słuchawkę Sony Ericssona G705 czy jakieś coś, ale jak dla mnie wygląd jakiś taki niedzisiejszy (jak dla mnie za wielka), poza tym z tego co zdążyłem przetestować to dosyć niska jakość rozmów. Poza tym ładowanie przy pomocy ładowarek SE, więc to raczej rozwiązanie tylko dla obecnych bądź byłych posiadaczy telefonów SE.
Co do Jabry 2080 to się nie wypowiem, bo nie znam tej słuchawki.