2. silikon na tył (plus to, że chroni również krawędzie dolne i górne, minus- nie ma wycięcia na przyciski blokady i podgłaśniania- ciężko się je naciska przez silikon)
3. kabura na magnes (minus -telefon jest dość spory a jeszcze dojdzie do tego gruba kabura, minus- czy nie będzie ten plastik do którego się wkłada telefon rysował tyłu telefonu przez jakieś tam mikro ruchy)
Jeśli już coś koniecznie na tego Samsunga to wsuwka. Inne wynalazki przypominają wiochę typu "pilot od TV w worku foliowym".
Ja mam wsuwkę - kieszonkę. Xperia jest strasznie plastikowa i szybko łapie rysy, a taki futeralik dobrze zabezpiecza. Wszelkie kaburki odpadły na starcie.
Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71
Po pierwsze słabiej słychać w niej dzwonek przez brak wycięcia na głośnik.
Po drugie, jednak spodziewam się że przy wysuwaniu z futerału telefon będzie się wyślizgiwał z ręki, bo jednak ta metalowa obudowa mimo że estetyczna ma to do siebie.
Po trzecie- miałem kiedyś wsuwkę do innego telefonu, po jakimś czasie się środek wytarł i jednak zaczął rysować tył telefonu.
Ja tam bym brał ten czarny silikon/gumę. Nie musisz telefonu z niczego wyciągać, cały czas jest chroniony, nawet jak na nim pracujesz. Ponadto sam się z tej gumy nie wyślizgnie, np przy upadku. No i tylko niewiele go pogrubia.
Miałem: Nokia 1600, SE c902, Samsung G810, Omnia i900, Wave S8500, I8510 INNOV8, Omnia HD
Mam: D600E, Galaxy S