• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #535419  autor: n00b
 17 lut 2012, 14:45
Otóż tak, telefon spędził kilka miesięcy nieużywany w szufladzie. Po tym okresie próbowałem go włączyć wszystko ok,
system się ładuje, ale gdy już pojawia się ekran przez chwilę działają przyciski menu, wstecz i blokada ekranu ale potem wszystko wisi, pozostaje tylko wyjęcie baterii. Podłączanie do komputera też nie przynosiło efektów gdyż komputer nie widzi telefonu po lekturze podobnych tematów nie znalazłem żadnego rozwiązania, lecz zaciekawił mnie dość dziwny sposób. wyczytałem żeby włożyć telefon do zamrażarki i niby pomaga spróbowałem, pomogło ale niestety tylko na kilka minut Po pobycie w zamrażarce telefon działa normalnie, działa dotyk, trackball, wszystko ok, tyle, że po kilku minutach znowu wisi. Udało mi się podłączyć tel do komputera, wgrałem oficjalny rom ze strony htc, ale bez efektu. Telefon działa tylko kilka minut po pobycie w zamrażarce. Próbowałem także hard reset i wipe ale bez efektów. Może mi ktoś poradzić czym to jest spowodowane i jak można rozwiązać ten problem? naprawa w htc nie wchodzi w grę gdyż nie mam gwarancji na tel i nie opłaca się płacić 2x więcej niż tel jest warty.
parametry telefonu:
Sapphire PVT 32A SHIP S-ON H
HBOOT-1760009 (SAPP10000)
CPLD-12
RADIO-6.35.08.29