• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #440071  autor: estellox
 08 lis 2010, 10:33
Kupiłem na Allegro Adapter Dual-SIM 20 generacji UK6 i nie chce działać z dwoma kartami. Wkładam wszystko tak jak należy, włączam telefon i SIM1 OK działa. Natomiast zmiana na SIM2 nie działa (włóż kartę SIM, błąd rejestracji). Czyżby adapter był wadliwy i kupić nowy?

Adapter sprawdzałem na 4 telefonach i drugiej karty nie widać.

W ogóle jaki kupić do Nokii z Symbianem S60v3 (dokładnie N79). Tak właściwie ten niewycinany nie chce się zmieścić... Jeżeli kupię wycinany można później jakoś zrobić z tego normalną kartę SIM?

A co to w ogóle za urządzenie za 75 zł "klonowanie SIM 12 numerów na jednej karcie" - czyli mogę sobie skopiować powiedzmy 4 karty różnych operatorów na jedną SIM i będę mógł przełączać numery w menu telefonu?

Albo "ADAPTER DUAL SIM XXX" za 25zł zadziała to na mojej Nokii?

#453836  autor: tombit
 18 sty 2011, 12:13
Takie cos nigdy nie działało
Lepiej zainwestowac w telefon na dwia karty SIM

#453847  autor: aizo
 18 sty 2011, 12:41
Adaptery właśnie mają to do Siebie, że różnie działają
Czasem np nie działają karty dwóch rożnych operatorów
Kiedyś jak sprawdzałem, Plus z Era(era nie działa) ale ten sam adapter i plus i orange było ok.
Dużo też zależy od samego telefonu oraz modelu adptera.
Jak chcesz coś takiego szukaj po komisach i sprawdzaj od razu czy działa.

Połączenie nie może być zrealizowane.

#453864  autor: tombit
 18 sty 2011, 13:47
Kiedys było cos takiego jak MAGIC sim
Ale juz zniknęło z allegro

Moze ktos wie gdzie to kupic ??