Witam! Mam maly problem z karta pamieci. Otoz wyjmujac ja z telefonu lub komputera nigdy nie uzywalem wyjmij karte/bezpieczne usuwanie sprzetu, efekt? Dziala wyraznie wolniej, gdy nagrywam filmik i mam ustawiona pamiec karty zacina sie, wiadomosci dlugo sie laduja itp... teraz pytanie. Ogolnie karta dziala, ale ma w/w problemy, czy moge je jakims programem usunac? Moze jakies defragmentowanie itp? Pozdrawiam!
iPhona też powinno się "wysuwać" na takiej "strzałce" w iTunes'ie na tej samej zasadzie. Z zapomnienia nie raz tego nie zrobiłem odłączając od razu kabel. Nie stało się nic. A karty pamięci same jak i włożone w tel. nigdy nie usuwałem tak jak się niby powinno - przez bezpieczne usuwanie sprzętu. Nigdy się nic nie stało. Nie widzę związku z tym co piszesz z wolną pracą i zacinaniem się.
Bezpieczne usuwanie sprzętu z punktu widzenia transmisji cyfrowej przerywa ją i ustawia na porcie same "0". Trudno przez takie coś zepsuć kartę. Producenci polecają takie rozwiązania z prostego powodu - przy tak szybiej transmisji (od USB 1.1) jest duża (pojęcie względne) możliwość "nieustalonych stanów logicznych" i zjawiska tzw. "hazardu" co może sprzyjać błędom w transmisji.