• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #369608  autor: lennox
 13 lis 2009, 18:00
Witam
Czy orientuje sie ktos gdzie moge dostac lcd do myphone 8830 ew.czy jest jakis chinski odpowiednik :-D tego fona pod inna nazwa zebym wiedzial czego szukac w jakims dalekowschodnim sklepie ??
Niestety padl sam z siebie nie bedac gniecionym ani przelamywanym,a serwis nie uznal tego w ramach gwarancji(rozumiem to) a lcd nie chcieli wymienic nawet odplatnie bo nie mieli na stanie ,myslalem ze padne ze smiechu :-D

#370335  autor: fortel
 17 lis 2009, 15:07
A tyle się mówi i pisze-nie kupuj niesprawdzonego sprzętu!Musiałbyś wymontować ekran,zmierzyć go{długość,szerokość,grubość},sprawdzić jakie jest jego podłączenie do reszty ,,bebechów'' i poszukać analogicznego np.od Nokii...chociaż ,,czarno to widzę''.Ostatecznie sprzedaj go na allegro jako uszkodzony,może się komuś coś z niego przyda :-D

#370405  autor: lennox
 17 lis 2009, 20:40
hola hola kolego dlaczego twierdzisz ze poszlem jak baran i kupilem myphone bo tak?
nie znasz mnie i nie wiesz czy nie sprawdzalem i rozwazalem rozne opcje.... :smt011
siedzialem nad tym dosc dlugo i za te pieniadze ten byl najbardziej odpowiadajacy moim potrzebom i wymaganiom.u mnie spisywal sie idealnie,2xsim+dlugo trzymajaca bateria,nie wieszajacy sie soft majacy wszystkie opcje ktore potrzebuje bez zbednych udziwnien.
mierzyc i wazyc go nie zamierzam poniewaz szukam lcd do 8830 albo podobnego od chinszczyzny ktora wystepuje prawdopodobnie na rynku (niekoniecznie w polsce) tylko nie wiem jak sie to moglo nazywac gdzies na swiecie(moze "jakaskupa" ) :roll: i wtedy bede wiedzial czego szukam bardziej dokladnie dlatego zalozylem ten temat.nie szukalem rad,tylko informacji.
na razie dziekuje ci za wspanialomyslne rady,jeden z forumowiczow juz mi pomogl i w zwiazku z tym prosze o zamkniecie tematu po to aby uniknac nastepnych juz do niczego nie przydatnych "porad watpliwej jakosci"
sprzedac go nie sprzedam bo mi odpowiada i nie moge zlego slowa powiedziec ostatecznie kupie sobie ew.drugiego

#372440  autor: ryslor
 29 lis 2009, 11:55
lennox pisze:hola hola kolego dlaczego twierdzisz ze poszlem jak baran i kupilem myphone bo tak?
nie znasz mnie i nie wiesz czy nie sprawdzalem i rozwazalem rozne opcje.... :smt011
siedzialem nad tym dosc dlugo i za te pieniadze ten byl najbardziej odpowiadajacy moim potrzebom i wymaganiom.u mnie spisywal sie idealnie,2xsim+dlugo trzymajaca bateria,nie wieszajacy sie soft majacy wszystkie opcje ktore potrzebuje bez zbednych udziwnien.
mierzyc i wazyc go nie zamierzam poniewaz szukam lcd do 8830 albo podobnego od chinszczyzny ktora wystepuje prawdopodobnie na rynku (niekoniecznie w polsce) tylko nie wiem jak sie to moglo nazywac gdzies na swiecie(moze "jakaskupa" ) :roll: i wtedy bede wiedzial czego szukam bardziej dokladnie dlatego zalozylem ten temat.nie szukalem rad,tylko informacji.
na razie dziekuje ci za wspanialomyslne rady,jeden z forumowiczow juz mi pomogl i w zwiazku z tym prosze o zamkniecie tematu po to aby uniknac nastepnych juz do niczego nie przydatnych "porad watpliwej jakosci"
sprzedac go nie sprzedam bo mi odpowiada i nie moge zlego slowa powiedziec ostatecznie kupie sobie ew.drugiego

I bardzo dobrze napisałeś.

Mnie dziwi tylko ta odmowa naprawy przez serwis ?

No ale zapewne tak był jak piszesz.
Moje przygody z serwisem były pomyślne.
Wymieniałem klawiaturę, oprogramowanie, dosłali mi bez problemu nowy kabel , wszystkie przesyłki były na ich koszt.

Pozdrawiam

Serdecznie pozdrawiam