• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #310534  autor: kowcio
 14 sty 2009, 22:31
Witam serdecznie,
Tutaj mamy bardzo ciekawy news... Sam myślę, czy nie skusić się na ten modem ;) Od tego zależy nie tylko moja sytuacja finansowa, ale także czy sprzęt jest dobry, nie psuje się, nie ma z nim mniejszych bądź większych problemów itd. Głównie zależy mi na tym, żeby sprzęt naprawdę długo mi służył bezawaryjnie. Czy warto jest kupić ten modem za taką kwotę? Modem na pewno będę musiał sobie sprawić za jakiś czas do laptopa (chyba, że będę wykorzystywał swój telefon, ale wątpię w to ;) ), więc zastanawiam się, czy nie lepiej teraz zakupić ten sprzęcik i mieć już spokój ;)
Na pewno odpada taka opcja, że kupię go, a później będę go sprzedawał... Musze mieć pewność, że modemik jest porządny.

Proszę o opinie tych osób, które wiedzą cokolwiek o tym modemie, ale także tych ,k tórzy używają już go :-)

#310538  autor: Btk_Tomas
 14 sty 2009, 23:01
Kowcio - modemy Huawei to dobry sprzęt,nie Masz się co zastanawiać nad kupnem za taką cenę. Sam bym kupił gdyby nie to że dostałem jakiś czas temu modem Huawei E170, Play Online na Karte śmiga aż miło,nie rozłącza się samoczynnie,robi się ciepły ale to norma w modemach USB.
Kupuj, Będziesz miał gwarancję przecież.

#310547  autor: yagi
 14 sty 2009, 23:23
Za ta cene to spoko oferta, ale moga byc z nim problemy z polaczeniami. Uzytkownicy E160 i E169 ktorzy kupili w Play te modemy sporo narzekali na problemy z polaczeniem.

Moze juz sie z tym uporali ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#310573  autor: vinc
 15 sty 2009, 07:51
Pewnie, że za taką cenę i z gwarancją nic lepszego nie znajdziesz.
Uzytkownicy E160 i E169 ktorzy kupili w Play te modemy sporo narzekali na problemy z polaczeniem.
yagi ja posiadam e169 z Play'a i nie narzekam ;) chociaż przyznam, że raz na jakiś czas są problemy z zainicjonowniem połączenia.

Obrazek

#310615  autor: Bananetti
 15 sty 2009, 13:41
Ja na początku stycznia nabyłem E220. O ile mój konkretnie egzemplarz ma problem z instalacją (tuła się po serwisie) to na zastępczym tym samym modelu wszystko śmiga aż miło.

Mam równolegle BE z Orange i powiem jedno PLAY a Orange to tak jakby przystawić GPRS do 3G na niestety korzyść PLAY.

#310627  autor: tricki
 15 sty 2009, 14:04
ja posiadam w Play modem E220, od dwóch miesiecy rozłacza sie samodzielnie, dzieje się tak coraz częsciej.

Zastanawiam sie czy u Was tez tak sie dzieje i czy juz go oddac do naprawy gwarancyjnej?

#310648  autor: Bananetti
 15 sty 2009, 15:16
Usuń i zainstaluj na nowo, może pomoże. Może dzieje się tak przy gorszym zasięgu. Ten który mam zastępczy działa super.

#310859  autor: tricki
 16 sty 2009, 10:26
wykonałem juz te czynności, bez skutku. Co do zasiegu to nie powinno byc chyba problemu - nadajnik znajduje sie ok 600m ode mnie. Nie pozostanie m i chyba nic innego jak oddac go na gwarancję. Czy otrzymam zastepczy modem? Bez netu nie moge pracowac.

#310950  autor: Bananetti
 16 sty 2009, 18:08
Ja dostałem zastępczy na czas reklamacji ale nie wiem na ile jest to normą.

#310995  autor: kowcio
 16 sty 2009, 22:24
Coś kiepsko z dostępnością E160 w Play :P niektórzy ludzie z Play robią oczy o wielkości pięciozłotówek jak im się pytam o huaweja E160 :P

#313331  autor: elvis169
 26 sty 2009, 22:09
witam ja kupiłem twn modem w PLAY na karte i tajk naprawde to tragedia strony otwiera jakies 10-15 sekund a jak robie test łacza wychodzi 130-230kbps a mieszkam w wawie wiec zasieg jest ok a jak u was wychodzą takie testy ??? i czy jak dodam antene zewnetrzna bedzielepiej ?? poprzednio miałem HUAWEI E220 na probe i było znacznie lepiej ale on ma max 7,2 Mbps a E160 tylko 3,6Mbps czy w tym lezy problem ??

#313754  autor: thonka
 28 sty 2009, 17:28
w sklepach w Szczecinie nie bylo tych modemow po 2 dniach od wprowadzenia promocji ;)
ja zamowilem ten modem przez eshop jakos 20 stycznia nad ranem i wczoraj (27.01) kurier przywiozl mi paczke. wyszla ona z magazynu germanos 26 stycznia. przy zamowieniu internetowym przez kuriera dostajemy potwierdzenie wydania paczki kurierowi i jej numer przewozowy do lokalizacji.

po 1 dniowych testach musze powiedzec, ze urzadzenie jest calkiem niezle ;) zasieg lapie przyzwoicie, nie rozlacza sie tak strasznie jak niektorzy pisza i jest przedewszystkim male.
cieszy latwo dostepne zlacze do zewnetrznej anteny i czytnik micro sd ;)

z tego co czytalem dane o simlocku sa zapisane w romie tych urzadzen, wiec pewnie za niedlugi czas bedzie mozna z nich bez utraty gwarancji, kodem sciagnac zabezpeczenia jak to mozna juz robic w e220;) teraz koszt to 15euro...

co do problemow z polaczeniami i stronami www, to ponoc serwery DNS Play maja dosc duze obciazenie, swiadczy o tym bezproblemowa komunikacja IP np. gg czy skype. stali uzytkownicy zalecaja zmienienie ich na stale, na serwery nask i opendns.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet