• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #309688  autor: mich83
 11 sty 2009, 03:00
Czesc. Do telefonu samsung g810 dostałem kartę 2 Gb na której mam wgrane mapy samsung navigation do GPS-u. Mapy te jednak zajmują praktycznie całą pamięć karty i nato wychodzi ze teraz niemam na nic miejsca. Mam następujące pytanie:

-Czy jak kupie większą kartę pamięci to będę mógł te mapy przenieść na tą kartę pamięci? Rozumiem ze tej karty 2 gb nie moge dac na wymianę bo stracę licencje na program do nawigacji?

#309698  autor: Btk_Tomas
 11 sty 2009, 09:07
Mam ten sam problem i niestety nic nie da się z tym zrobić, nie przeniesiesz tego na większą kartę pamięci ponieważ licencja jest generowana do numeru ID karty pamięci i po przeniesieniu na inną kartę program do nawigacji nie będzie widział map.

Na co dzień używam w fonie karty 4 Gb,jak potrzebuje nawigacji tą wkładam tą z Samsung Navigator,na tej 4Gb zainstalowałem sobie TomToma więc przekładka nie jest taka bardzo konieczna.