Witam serdecznie,
Temat zamieszczam tutaj- "dyskusja ogólna i inni producenci"- myślę, że jest ok

Jak nie, to proszę o przesunięcie.
Szykuję się do zmiany aparatu stacjonarnego, póki co mam takiego Panasonica:
który to jest już trochę wysłużony, baterie nie trzymają wystarczająco długo i nie tylko, ale to nie ważne. Postanowiłem kupić coś do ok 150 PLN. Od telefonu wymagam przede wszystkim:
- trwałość i wytrzymałość,
- porządna znana marka (wszelkie top-komy i te inne odpadają),
- zegarek- skromny, ale musi być,
- blokada klawiatury
- przyzwoity czas pracy telefonu na baterii,
- gdy wyłączę telefon, chcę widzieć, że połączenie było nieodebrane (tak, w panasonicu jest takie coś), mam włączony CLIP w TP.
- wygląd- ma wyglądać ładnie, nie ma być wielki i ciężki
- musi mieć dobry wskaźnik baterii, chciałbym żeby miał wskaźnik zasięgu
Tyle z wymagań.
Byłem dzisiaj w Media Markt, oglądałem telefoniki. Spodobał mnie się taki oto
Sagem D95c, który ma dużo innych funkcji. Nie boję się Sagema, jeśli oto chodzi

Telefon jest zgodny z VoIP oraz obsługuje karty SIM, co jest dla mnie zaletą. Co o nim sądzicie? Martwi mnie tylko gwarancja na 12 miesięcy. Cena w MM to 169,-
Kolejnymi moimi typami jest cała gama Siemensów... Tutaj nie wymieniam modeli.. Wiem, że te telefony są naprawdę dobre, tylko proszę podać jakieś modele. Fajnie by było, gdyby poza tym obsługiwał SIMy (jedną komórkę mniej miałbym, co za ulga), VoIP, miał wskaźnik zasięgu (ale stacja bazowej- jest w ogóle coś takiego? W moim obecnym pokazuje tylko, czy jest zalogowany do bazy, czy też nie).
Kolejnym typem, to taka mała motorolka...

Tylko czy warto się pchać w taki telefon?
No i to byłoby na tyle... Jeśli macie jakieś inne propozycje, proszę pisać, tylko najważniejsze jest to, żeby telefon w sklepie Saturn/ Media Markt nie kosztował więcej niż te 200 PLN, dajmy na to. Tylko nie chcę wymieniać tego telefonu za jakiś czas, więc proszę o rozsądne propozycje.
Dziękuję i pozdrawiam.