• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #292016  autor: CycloOxy
 10 paź 2008, 19:47
Witam

Jak mam brać pod uwagę średnią ocen danego telefonu, danej marki na telepolis ?
Czasami człowiek kieruje się tą średnią gdy chce kupić nowy telefon; a jak czytam opinie poszczególnych użytkowników, to widzę, że jest to czysta wojna pomiędzy posiadaczami telefonów: nokia, SE; samsung itp.

Pozdrawiam

#292018  autor: kowcio
 10 paź 2008, 19:56
CycloOxy, ja polecam Ci założyć temat w dziale jaki telefon wybrać na tym forum. Tutaj zapewne dostaniesz właściwe odpowiedzi na swoje pytania. Tych opinii w ogóle nie ma co czytać, takie bzdury niektórzy wypisują tam, że głowa boli.

#292049  autor: Kaczy
 10 paź 2008, 21:58
Ja osobiście nie brałbym pod uwagę tych wyników.
Pewno połowa z nich została oddana przez dzieci neostrady, a inna część to po prostu zwykłe klikanie (czasami na oślep)

...::: Made for loneliness :::...

#292161  autor: adiq1033
 11 paź 2008, 17:28
Średnia ta jest picem na wodę. Nie sugeruj się nią. Jak wspomniał kowcio, najlepiej jest się udzielić na forum. Swoją drogą, administracja powinna zająć się tym problemem :?

#292163  autor: vinc
 11 paź 2008, 17:34
adiq1033 pisze:Swoją drogą, administracja powinna zająć się tym problemem
Ciekawe jak? Przecież to ankieta i każdy portal z podobnym rozwiązaniem ma z tym problem.

Obrazek

#292166  autor: Adaśek
 11 paź 2008, 17:40
Jakby wierzyć w te rankingi telefonów, to całkiem nieźle trzyma się np. SE D750i lub nokia n70.

#292169  autor: kowcio
 11 paź 2008, 17:41
Oj ludzie dajcie spokój. Każdy mądry nie będzie się przejmować jakąś tam głupią średnią, podobnie jak z komentarzami. Jak się chce rzetelnych informacji, pisze się na forum (przynajmniej dla mnie to jest oczywiste).
Walka z tym, to tak samo jak walka z wiatrakami.

Oczywiście nie mówię, że jest wszystko ok, zawsze przydałoby się coś z tym zrobić. Tylko co? Chyba najlepiej zlikwidować ocenianie telefonów oraz możliwość komentowania (lub można komentować, po zalogowaniu się. W ten czas jak ktoś coś zrobi dostaje warna/bana i po sprawie). Tylko to bezsensu dla mnie jest. Jak jest potral niezależny, to raczej jest ogólnodostępny bez logowania się.

#292171  autor: Adaśek
 11 paź 2008, 17:43
kowcio pisze:Oj ludzie dajcie spokój. Każdy mądry nie będzie się przejmować jakąś tam głupią średnią, podobnie jak z komentarzami. Jak się chce rzetelnych informacji, pisze się na forum (przynajmniej dla mnie to jest oczywiste).
Dla ciebie jest, dla innych nie jest, czego przykładem jest właśnie ten temat.

#292172  autor: user_delete10
 11 paź 2008, 18:01
Jak ktoś to bierze pod uwagę, to można dostać kręćka.Niemal zawsze są komentarze wychwalające ,a za nimi dokładnie przeciwne,mówiące co to za szajs.

#292178  autor: adiq1033
 11 paź 2008, 18:58
kowcio pisze:Chyba najlepiej zlikwidować ocenianie telefonów oraz możliwość komentowania (lub można komentować, po zalogowaniu się. W ten czas jak ktoś coś zrobi dostaje warna/bana i po sprawie).
Może dodać coś w stylu "telefon miesiąca" ? Ranking byłby co miesiąc czyszczony. Każde IP miałoby jednorazową możliwość głosowania. Nic innego nie przychodzi mi do głowy :roll:

#292179  autor: Adaśek
 11 paź 2008, 19:00
adiq1033 pisze:Każde IP miałoby jednorazową możliwość głosowania.
No to raczej chybiony pomysł. Raczej niewiele da się z tym zrobić, bo nawet na http://www.gsmarena.com/ nokia n70 jest w 1szej trójce telefonów o największym zainteresowaniu.

#292222  autor: kowcio
 11 paź 2008, 22:26
adiq1033 pisze:Może dodać coś w stylu "telefon miesiąca" ? Ranking byłby co miesiąc czyszczony.
No i to jest pomysł, jestem za.

Z tym IP to wiesz.. Neostrada- rozłącz, połącz i już. A uwierz mi, są tacy, dla których to nie jest problem...

#292233  autor: adiq1033
 11 paź 2008, 23:03
kowcio pisze:Z tym IP to wiesz.. Neostrada- rozłącz, połącz i już. A uwierz mi, są tacy, dla których to nie jest problem...
Trzeba być kompletnym durniem, aby zmieniać IP, by tylko polepszyć rankingowe miejsce wybranego telefonu komórkowego... :shock: Ale nie zaprzeczę, są tacy ludzie :wink: