• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #290524  autor: adamoo37
 30 wrz 2008, 12:46
Witam, mam zamiar kupić telefon Nokia E51, używany, trzy miesięczny, od użytkownika sieci Orange. Do końca gwarancji na ten telefon pozostało 20 miesięcy. Stąd pytanie, na co uważać podczas zakupu, i jakie papiery muszę posiadać, by ewentualna naprawa gwarancyjna została bez problemu wykonana w Orange ? Dokładniej, co muszę mieć, by po zakupie od innego klienta tej sieci, gwarancja nie straciła ważności ?

Z góry dziękuję szybką odpowiedź.

#290547  autor: kowcio
 30 wrz 2008, 16:11
adamoo37 pisze:Dokładniej, co muszę mieć, by po zakupie od innego klienta tej sieci, gwarancja nie straciła ważności ?
Karta gwarancyjna wypełniona (pieczątka, podpis sprzedawcy, IMEI) wystarczy. Nokia chyba nie wymaga dowodu zakupu, ale zawsze warto mieć paragon ;)

#290548  autor: adamoo37
 30 wrz 2008, 16:19
dzięki bardzo :)

#290549  autor: wtd
 30 wrz 2008, 16:31
Jeżeli w karcie gwarancyjnej jest data to pewnie przejdzie bez paragonu, ale najczęściej nie ma tem daty - wtedy paragon musi być.

#290660  autor: vinc
 01 paź 2008, 18:28
Wszystko zależy od serwisu, ale najlepiej mieć kartę gwarancyjną z dowodem zakupu (paragon, faktura). Ja bym nie ryzykował zakupu telefonu, który ma być na gwarancji bez tych "papierków"

Obrazek

#290662  autor: adamoo37
 01 paź 2008, 18:45
Telefonu nie kupiłem. Sprzedawca miał tylko niepodbitą kartę gwarancyjną, dlatego dzięki wszystkim za odpowiedzi, bo nie dałem się naciągnąć :) Temat można zamknąć.

#290664  autor: marcino94
 01 paź 2008, 18:53
karte gwarancyjną można podbić gdy się ładnie usmiechnie do Pani/Pana ekspedienta w salonie... ja przy swoim K770i tez nie mam podbitej gwarancji bo nawet nie miałem kiedy tego zrobić:) jesli to była okazja to możesz teraz żałowac:)

#290908  autor: thonka
 03 paź 2008, 19:30
w salonie nic Ci nie podbija bez posiadania dowodu zakupu...
niby na jakiej podstawie maja to robic? z powietrza wszystkie dane spisza jak chocby date zakupu?

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#292948  autor: marcino94
 16 paź 2008, 10:28
ale skoro ktoś kupił ten telefon to napewno gdzieś ma jakis paragon czy coś takiego. zdaza się że ktos wyrzucił, ale większosc osób wrzuca to wszystko razem do pudełka i odklada na półke.
thonka pisze:w salonie nic Ci nie podbija bez posiadania dowodu zakupu...
jesli masz dar przekonywania i niezłe gadane oraz trafisz w salonie na miła Panią albo miłego Pana to i takie rzeczy da się zrobic.