Barty pisze:czy Navifon to ta sama wersja programu co Naviexpert?
obecnie tak
Barty pisze:Czytalem gdzies,ze Naviexpert jest zawsze do przodu,a za nim go w Orangu dopasuja do nowej wersji to Navifon jest starszy.
Możliwe że są jakieś małe opóźnienia spowodowane tym że navifon ma trochę inną kolorystykę i brak w menu pozycji rejestracja co jest spowodowane przydzieleniem usługi do numeru telefonu a nie ID jak jest to w przypadku NaviExperta. Nie śledziłem na bieżąco kiedy dokładnie pojawiały się nowe wersje naviexperta i navifona ale z powodu że navifon niedługo jest na rynku, bo dopiero ma trzecią wersję (1.0, 1.1, 2.0) więc cięzko jest coś powiedzieć na ten temat i z tego powodu opinie które czytałeś mogą być nieobiektywne. Ale napewno nie jest tak że jak wychodzi nowa wersja Navifona to wychodzi nowsza wersją NaviExperta, bo tak szybko nie wprowadzają zmian w NaviExpercie. Jedyne co zauważyłem to jak wyszła wersja Naviexperta 4.0 to navifon v.1.1 jeszcze był w starszej wersji takiej jak naviexpert 3.x ale jak tylko pojawił się Naviexpert 4.1 to zaraz pojawił się Navifon 2.0.
Barty pisze:Ja sporadycznie korzystalbym z nawigacji wiec chyba lepsza wersja Naviexpert bez uslugi Navifon, co Ty myslisz?
tu się z tobą zgodzę, ja osobiście korzystam z Navifona bo mam go za darmo z pracy

a jakby nie to to bym też korzystał z NaviExperta bo też rzadko z tego bym wtedy korzystał, ale jak mam za darmo to jeżdzę na tym na okrągło, bo przydaje się jako informator o fotoradarach albo kontrolach na drogach
[ Dodano: 2008-09-13, 11:40 ]
hmm ale pozostaje jescze jedna kwestia bo sam do końca nie jestem pewien czy Navifon to NaviExpert Premium czy Standard? Pisałeś że czytałeś gdzieś o NaviExpercie i Navifonie więc może tam ktoś poruszył tą kwestię? Ja mam wrażenie że to Premium bo wyznaczam trasy metodą przy której jest Premium więc to chyba to ale nie wiem jak jest w NaviExpercie jeśli ma się wykupioną wersję Standard czy wtedy jak się wybierze metodę z oznaczeniem Premium to czy będzie jakiś komunikat czy wyszuka trasę ale inną metodą nieinformując nas o tym? Bo jeśli Navifon to NaviExper Premium to jak porównać ceny za wykupienie to nie wiem czy bardziej nie opłacał by się Navifona bo wykupienie usługi na tydzień to jest koszt 9,99zł i już nie trzeba płacić za transmisję danych, a NaviExpert to 4zł za 1 dzień lub 10,98zł za 4 dni + dodatkowo za transmisję danych
Barty pisze:Zastanawiam sie nad telefonem w Orange Abonament - SE C702? Co uwazasz?
Niestety nie jestem w stanie wypowiedzieć się na temat tego telefonu.