• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #278284  autor: PiotrG-dz
 19 lip 2008, 13:02
Zamierzam zmienić sobie niedługo telefon i wobec tego mam pytanie czy warto kupić telefon w Playu czyli HUAWEI U121 :?: Proszę o rady i opinie :)

#278389  autor: Pb
 19 lip 2008, 23:21
Za tę cenę zdecydowanie warto.(199 złotych,chyba że podrożał).

#278418  autor: adiq1033
 20 lip 2008, 08:40
iaro pisze:Zamierzam zmienić sobie niedługo telefon i wobec tego mam pytanie czy warto kupić telefon w Playu czyli HUAWEI U121
A czy przeszkadzałby Ci fakt, iż telefon był wcześniej używany przez innego człowieka ? Do 200 zł można znaleźć wiele telefonów, przykładowo; Sony Ericsson D750i.

#278447  autor: kowcio
 20 lip 2008, 11:51
tepsaslave, A te telefony są dostępne jeszcze u Ciebie w Twojej okolicy? U mnie w Poznaniu były problemy z dostaniem tego telefonu..
Cóż, tani i wszystko ma. Tylko telefon na pewno nie jest trwały.. raczej niemożliwe. Ja polecam Ci zostawić go w spokoju, kupić coś innego tak jak adiq1033 napisał.

#278452  autor: PiotrG-dz
 20 lip 2008, 12:06
kowcio pisze:tepsaslave, A te telefony są dostępne jeszcze u Ciebie w Twojej okolicy? U mnie w Poznaniu były problemy z dostaniem tego telefonu..
U mnie w 3 punktach są jeszcze dostępne :)

#278488  autor: Pb
 20 lip 2008, 15:24
Za 199 złotych dostajesz NOWY telefon z 2-letnią gwarancją...myślę,że to lepszy wybór niż przechodzony K750i (który lepszy ma tylko aparat).
Co do trwałości Huawei-ów...cóż,na razie nie wiadomo.Sagemy swego czasu również uchodziły za tandetne i nietrwałe ze względu na niską cenę.A jak się okazuje,są trwalsze od Nokii...(był o tym kiedyś artykuł).
Na Twoim miejscu brałbym Huaweia.

#278514  autor: vinc
 20 lip 2008, 18:24
kowcio pisze: Tylko telefon na pewno nie jest trwały.. raczej niemożliwe.
kowcio skąd to wiesz? Mam takie samo zdanie jak iaro. W tej cenie masz nówkę z gwarancją, więc jak coś się stanie to do serwisu i Ci naprawią. Nowego telefonu bardziej funkcjonalnego w tej cenie nie dostaniesz. tepsaslave jeśli zależy Ci na funkcjach i chcesz nówkę sztukę to bierz ten telefon.

Obrazek

#278668  autor: Filip
 21 lip 2008, 15:04
Czy ten Playset taki cudowny jest to ja nie wiem,nie używałem go.
Natomiast wiem że K750i(odczepcie się od tego "przechodzony",przechodzony to może być stary but) to telefon który mimo lecącego czasu,sprawuje się całkiem dobrze.
Taki Playset jeżeli wierzyć Playowi obsłuży kartę pamięci tylko 1gb a K750i i 4gb pociągnie. Sony Ericsson jest telefonem popularnym znajdziesz do niego praktycznie wszystko,akcesoria,programy aplikacje,a taki Huawei?
Ma niby np.3G ale trzeba odpowiedzieć Sobie na pytanie czy faktycznie będziesz tego używać,ja bym raczej się jednak skłaniał na sprawdzonego SE. Z huaweiem nie wiadomo właśnie jak on się będzie zachowywał na dłuższą metę,w końcu ile on jest w ofercie PLAY'a? Pół roku?

#278678  autor: Tiesto
 21 lip 2008, 15:57
W łodzi ten telefon jest nie do kupienia za 199zł.
Z poziomu strony także nie mozna złozyc zamowienia

Jednym słowem telefon wirtualny

#278680  autor: Pb
 21 lip 2008, 16:03
Filip pisze:Sony Ericsson jest telefonem popularnym znajdziesz do niego praktycznie wszystko,akcesoria,programy aplikacje,a taki Huawei?
Akcesoria do Huawei?Zwykły kabelek mini-usb taki jak np.do aparatu.Słuchawki jak do mp3ki (to samo wejście).Karta 1GB firmy jakiej chcesz.Jakie jeszcze akcesoria byś chciał??
A do SE K750i musi być wszystko dopasowane.Ok,nie ma problemu z dostaniem tego.Ale nie podawaj więc jako argumentu na korzyść SE dostępności akcesoriów,bo ze względu na ich uniwersalność,dostępność i cenę wygrywa...Huawei :).

#278687  autor: Filip
 21 lip 2008, 17:02
Przecież słuchawki i kabel w K750i masz w pudełku jak kupisz tak samo się ma sprawa w Playsecie pewnie. Teoretycznie teraz masz gwarancję i ten Playset powinien sprawować się dobrze a nawet jak się zepsuje to idziesz do serwisu i Ci naprawiają,ale pomyśl co będzie potem? Jakoś się nie zapowiada żeby serwisy się specjalizowały w tych chińskich telefonach,za 2 lata nie wiem będziesz chciał np.zmienić obudowę - myślisz że gdzieś ją dostaniesz? Zresztą naprawdę nie chce się bardzo konkretnie wypowiadać ale jakoś nie chce mi się wierzyć żeby ten telefon był taki lepszy,muzycznie raczej przegra z SE,o aparacie to nie ma co wspominać. Wszystko fajnie póki jest gwarancja pytanie co będzie potem.

#278702  autor: kowcio
 21 lip 2008, 19:45
Filip, Jak Huawei wytrzyma więcej niż 2 lata użytkowania, to ja będę świętym. Obiecuję.
Poza tym tak jak napisał Filip, będziesz korzystać z tego 3G? Zobacz, aparat w K750i jest o niebo lepszy niż w U121. Bateria także, o ile nie będzie "zjechana". Do SE kupisz baterię, a do Huawei? Chyba raczej nie. Wątpię, żeby ta marka się przyjęła w Polsce.
Kolejna kwestia- jakość wykonania. Wątpię, żeby taki Huawei był wykonany z porządnych materiałów. obudowa pewnie szybko się zniszczy, wyświetlacz. SE pewnie jest lepiej wykonany, jak dla mnie K750i jest bardzo udanym telefonem od SE.

#278708  autor: MvT
 21 lip 2008, 20:09
kowcio, wszystkie twoje argumenty to tylko przypuszczenia, rozamwiałem z paroma użytkownikami (obce osoby) i są zadowolone z Huawei (tu akurat Plusfon ale to to samo). Piszecie tylko "pewnie sie porysuje", "pewnie nie wytrzyma" a ten K750 zjechał pewnie z taśm fabryki po sąsiedzku i nie narzekacie że to chińska tandeta.

N3310=>N8310=>N3100=>N6610i=>N6070=>N3110c=>SEW890=>SEW715=>LG GT540 Swift=>HTC Wlidfire S=>...

#278712  autor: Pb
 21 lip 2008, 20:19
Popieram MvT.Same przypuszczenia w Twoim poście,Kowcio.

[ Dodano: 2008-07-21, 20:22 ]
O samsungach też mówiono,ze się nie przyjmą...:)

#278745  autor: Filip
 21 lip 2008, 23:05
No bo się nie przyjęły :P Dalej większość woli Sony Ericssony i Nokie. Ja za Samsungiem szczerze nie przepadam,ale fakt jest go znacznie więcej niż jeszcze ze trzy lata temu.
Zobaczymy co będzie z tymi chińskimi wynalazkami za jakiś czas,ja tylko mówię że K750i to jest maszyna naprawdę trwała mnie nie raz upadł i działał,kumpel jeden ostatnio strzelił swoim z procy :lol: też działa tylko bateria wypadła. Ale skoro tak twierdzicie że Huawei taki świetny i wszystko tip top dostępne też od ręki,to pokażcie mi sklep gdzie kupię baterię albo obudowę do tego Playseta? Playset niby coś ma ale ten aparat na nic Ci się te fotki nie zdadzą,radio jest ok na plus ale SE ma z RDS'em,ogólnie MP3 coś mi się wydaje że jednak SE tutaj lepiej wypadnie przecież to jest Walkman W800i w trochę innej skórze. Ale jak musi być nowy to albo Playset albo W200i.

#278775  autor: adiq1033
 22 lip 2008, 10:36
Ludzie, litości... Porównujecie telefony, które znacząco różnią się parametrami. SE K750i ma swoje lata, z tego względu jego cena jest niemalże identyczna. Sonego Ericssona nie dostaniemy nowego, z gwarancją za 200 zł ( można próbować sił w licytacji ale i tu może być problem ). Playset to telefon skierowany dla użytkowników mało wymagających. Porównacie mi Nokie 2626 do Samsunga D600 lub D900 ? Nie zakładajcie z góry co będzie sie działo ze sprzętem za kilka miesięcy. Wszystko zależy od danego egzemplarzu i właściciela.

#278777  autor: MvT
 22 lip 2008, 11:04
Filip pisze: No bo się nie przyjęły :P Dalej większość woli Sony Ericssony i Nokie. Ja za Samsungiem szczerze nie przepadam,ale fakt jest go znacznie więcej niż jeszcze ze trzy lata temu.
To że TY akurat nie przepadasz to pewnie rzecz gustu albo jakaś fobia, tak jak w przypadku właścicieli BMW co do Volkswagena...
Filip pisze:Ale skoro tak twierdzicie że Huawei taki świetny i wszystko tip top dostępne też od ręki,to pokażcie mi sklep gdzie kupię baterię albo obudowę do tego Playseta?
A po co Ci bateria do Playseta? Jeszcze nie ma trzyletnich egzemplarzy z padniętą baterią- nie to co akurat zachwalany przez Ciebie SE...
Filip pisze:Playset niby coś ma ale ten aparat na nic Ci się te fotki nie zdadzą,
Kupiłeś telefon ze względu na aparat? :smt005
Filip pisze:radio jest ok na plus ale SE ma z RDS'em,

I w jaki sposób korzystasz z RDS? Jeśli nawet podróżujesz autobusem po Polsce to wątpię żeby ten SE miał funkcję "loc" (jak w radiach samochodowych) i przełączał się na silniejszy sygnał. Bo akurat to że wyświetli mi nazwę stacji radiowej to znikomy bajer...
Filip pisze:ogólnie MP3 coś mi się wydaje że jednak SE tutaj lepiej wypadnie przecież to jest Walkman W800i w trochę innej skórze.
... i znowu tylko przypuszczenia

N3310=>N8310=>N3100=>N6610i=>N6070=>N3110c=>SEW890=>SEW715=>LG GT540 Swift=>HTC Wlidfire S=>...

#278792  autor: Filip
 22 lip 2008, 13:07
To nie jest tak że ja nie przepadam,spójrz nawet na dział JTW,dalej królują SE i Nokie.
Nie ma Playseta z baterią do wymiany ok w tym momencie,ale jak nie pojawiły się do tej pory u nas takie rzeczy od początku sprzedaży Huawei w Polsce,to marne szanse że pojawią się jeszcze. Nie nie kupowałem telefonu ze względu na aparat ale czemu jeżeli jest całkiem dobry,miałbym go nie wykorzystywać? Co do kwestii muzyki,może i przypuszczenia ale założę się że Playset wcale nie ma lepszego odtwarzacza niż K750i. Nie wiem w tej chwili jak to udowodnić bo Huaweia nie posiadam,ale Walkman to jest jednak pewna jakość...

#279353  autor: Tiesto
 25 lip 2008, 12:04
No to przyszła nowa dostawa. Już na 299 PLN.
Lipa

#279363  autor: Cinkonskin
 25 lip 2008, 14:08
Wg mnie Playset, to tylko taka zabawka mlultimedialno telefoniczna, nic nie zastąpi znanych producentów od "tak".
Na dłuższą metę nie wyobrażam sobie korzystać z tego typu wynalazków , zrobionych by skusić klientele na multum funkcji za przystepna cene ;-)