• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #274289  autor: turek
 29 cze 2008, 17:54
Witam,
Przymierzam się do kupienia telefonu w erze (z abonamentem). Telefon ten oczywiście będzie miał simlocka.
Czy do takiego telefonu mogę włożyć zagraniczną kartę sim i korzystać z niego w obcej sieci bez zdjęcia simlocka? Chodzi o używanie w czasie wyjazdu z kartą pre paid zagranicznego operatora.
Wielkie dzięki za odpowiedź
Pozdrowienia
Bartek

www.smspower.pl www.bramkasms.com.pl
podróże wyprawy relacje

#274290  autor: hettman
 29 cze 2008, 18:02
turek pisze:Czy do takiego telefonu mogę włożyć zagraniczną kartę sim i
-dawno temu (czasy nokii 3310 :-D ) mozna bylo uzywac kart tmobile ale teraz na 99,999% nie.

#274291  autor: kowcio
 29 cze 2008, 18:04
Nie, nie będzie działać. Będziesz musiał korzystać z Roamingu.

#274296  autor: Irek
 29 cze 2008, 18:33
Istnieje taka możliwość przy niektórych modelach Samsungów, ale nie polecam ponieważ jest to czasochłonne. Bynajmniej sprawa ma się tak, że jeśli chcesz użyć innej karty w telefonie bez usuwania simlocka musisz użyć jakiegoś kodu i pewnej kombinacji klawiszy. Po każdej zmianie karty tą czynność musisz powtórzyć. Niestety nie pamiętam, których modeli telefonów to się tyczy, ale z tego co pamiętam to raczej tych z niskiej półki.
Jedno jest pewne to się nie opłaca. Zawsze można zdjąć simlocka i jak by co potem założyć lub też kupić jakiś drugi tani telefon. Myślę, że w dzisiejszych czasach to nie jest problem. Wszystko jednak zależy od funduszy.

"And one more thing..."