• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #848853  autor: dulcyn91
 02 lut 2016, 20:33
Witam. Mam problem z moim telefonem MyPhone Cube LTE (android 5.1). Kupiłem telefon po premierze w październiku, lecz on ciągle się wiesza. Sugerowałem się kupnem go ponieważ ojciec ma model starszy (MyPhone cube z androidem 4.4). U ojca wszystko płynnie działa mimo że telefon ma juz dwa lata, prawie całą pamięć zajętą. Parametry troszkę się różnią ale w gruncie są podobne:
MyPhone Cube (and 4.4, procesor 1.3, aparat 8 mega),
MyPhone Cube LTE (and 5.1, procesor 1.0, aparat 5 mega).
Na obu telefonach są poinstalowane podobne aplikacje (filmweb, play24 czy aplikacja ING) nic bardzo wymagającego, czy ktoś może pomóć, doradzić dlaczego tak się dzieje? Czy ma ktoś może ten telefon i jak on pracuje? Czy to może jednak za słabe parametry jak na nowszego androida, czy ew. można starszy wgrać na nowszy.
Proszę o fachową porade. Pozdrawiam.
 #848912  autor: Xy
 03 lut 2016, 08:22
Wejdź w Menedżera Aplikacji i zobacz czy nie ma czegoś podejrzanego. Jeśli jest to może odinstaluj ;-) Następnie zainstaluj program "CC Cleaner" i przeskanuj nim telefon. Programik jest fajny i usuwa różne niepotrzebne rzeczy i inne śmieci. Np. w mojej Xperii S poszło na śmietnik blisko 1 GB paskudztwa. Telefon nieznacznie odżył ;-)
Co do Androida to wszystko się da. Można wykonać dezaktualizację czyli zamienić nowszy system na starszy. Sorry, nie mam pojęcia jak się to robi (bo aktualizacja to banał, klikasz tylko "dalej" albo "ok") ale jest to na 100% możliwe.
Kolega także ma myPhone Cube (nie wiem jaka wersja) ale jest lekko zniszczony co wskazuje, że ma go jakiś czas. Działa nad wyraz szybko i płynnie. Co mnie zaskoczyło, bo myPhona nigdy nie uważałem za jakiś wyrób z wysokiej półki ;-)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71