• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #609597  autor: GANDZIA_811
 24 sty 2013, 11:54
Witam!

Kto kojarzy smartfon HTC nazwany Desire X, ten wie, że słuchawki dołączone w zestawie od tajwańskiego producenta to jakaś pomyłka, bo niedokanałowe do telefonu z BeatsAudio to szczyt chamstwa...

Tak więc planuję zakup słuchawek dokanałowych i znalazłem 3 modele do 50zł.

Oryginalne dokanałowe słuchawki HTC E190:
http://allegro.pl/oryg-sluchawki-htc-rc ... 98941.html

Sony MDR-EX10LP:
http://allegro.pl/sluchawki-dokanalowe- ... 88462.html

Panasonic RP-HJE120:
http://allegro.pl/sluchawki-panasonic-r ... 41106.html

Najbardziej nastawiony jestem na Sony lub HTC, z tym, że te drugie nie mają w zestawie wymiennych gumek, ale w przeciwieństwie do Sony i Panasonic'a mam gwarancję, że będą kompatybilne.

Właśnie problem w tym, że nie wiem czy dane słuchawki będa pasowały do mojego telefonu. Niby takie samo wejście i słuchawki jak słuchawki, ale jak miałem LG P970, to słuchawki od Xperii Arc, albo Samsunga (nie pamiętam już jakiego) nie pasowały. Jakieś tam, które miałem w domu po Walkmanach, Discmanach, MP3kach też nie pasowały... Więc jak będzie z tymi?

Sagem myX-1 > SE T630 > Nokia 6020 > SE K510 > SE W810 > SE K750 > Nokia 6233 > SE C902 > Nokia 1202 > LG Swift Black > HTC Desire X

Era > Idea/Orange > MixPlus > Heyah > T-Mobile

#609694  autor: orson_dzi
 24 sty 2013, 18:44
Fabryczne słuchawki od Desire X nie wytrzymują jego mocy.
Słuchawki od innego telefonu faktycznie mogą nie zawsze pasować ze względu na mikrofon.

W tej cenie nie poszalejesz. Najlepiej wypadają MEElectronics M2 i M9 oraz SoundMagic PL11, PL21, MP21, PL30. Kwestia tego które trafisz w tej cenie.

Ogólnie słuchawki to inwestycja. Kupisz lepsze za trochę więcej, to na dłużej masz spokój z zakupem nowych.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#609718  autor: GANDZIA_811
 24 sty 2013, 20:23
"Fabryczne" - te co mam w zestawie, czy te HTC, które mam zamiar kupić?

Nie zamierzam kupować jakiś drogich, bo nie słucham tak dużo muzyki.
Słuchałem na słuchawkach od Note'a N7000, które kosztuja ok. 30zł, a dźwięk był jak dla mnie bardzo dobry więc myślę, że któreś z tych wymienionych przeze mnie zdały by egzamin...
Wolałbym te Sony, ale przy HTC miał bym pewność, że będzie pasować... A Sony daje wymienne gumki (lubię większe) i pewnie lepszą jakość dźwięku.

Nie da się tego jakoś sprawdzić, czy będą pasować?

Sagem myX-1 > SE T630 > Nokia 6020 > SE K510 > SE W810 > SE K750 > Nokia 6233 > SE C902 > Nokia 1202 > LG Swift Black > HTC Desire X

Era > Idea/Orange > MixPlus > Heyah > T-Mobile

#610635  autor: orson_dzi
 28 sty 2013, 23:12
GANDZIA_811 pisze:"Fabryczne"
Z zestawu.

Sony będą działać, bo to zwykłe słuchawki bez mikrofonu.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)